bannerPos

Gammel sønderjysk tyrestation sat til salg

Landbogruppen Sønderjysk har netop nu tyrestationen ved Bovlund til salg og leder efter en køber til den ret specielle ejendom

John Ankersen

Journalist
08-07-2019 07:21
Det er slut med tyrestationer i Sønderjylland, efter at VikingGenetics samlede deres avlsaktiviteter i Kronjylland. Landbogruppen Sønderjysk har netop nu tyrestationen ved Bovlund til salg og leder efter en køber til den ret specielle ejendom.

Det skorter bestemt ikke på plads og bygninger, når man kører ind ad Bedstedvej 16 og op ad alleen:  - Huset og den lukkede have på venstre side, medarbejderboliger, kontor og laboratorier på højre side, og derefter en lang række staldbygninger og lader i forlængelse heraf.
Stedet er den gamle tyrestation Bovlund, der er til salg Ejendomsmægler Hans Henrik Christensen fra LandboGruppen Sønderjysk er sat på sagen og leder pt. efter rette køber:
-Ejendommen ligger i et godt område, hvor der er høj efterspørgsel på jord. Vi er ikke i tvivl om, at det vil lykkes at finde en køber til ejendommen, fortæller Hans Henrik Christensen.

Direkte adgang til græsarealer
Den gamle tyrestation er en meget specialiseret og sjælden type ejendom, fortæller LandboGruppen Sønderjysk, netop pga. de mange bygninger:
-Det er ikke en ejendom for alle og enhver. En potentiel køber kunne være en etableret mælkeproducent der ønsker at udvide, eller en producent, der vil ombygge dele af bygningerne til økologiske høns eller slagtekyllinger. Jorden ligger attraktivt med en god arrondering, tæt på bygningerne. Så det ville være nemt for dyrene at komme ud. Derfor vil ejendommen være attraktiv for en økologisk bedrift, fortæller Hans Henrik Christensen.
Bygningerne vil også kunne bruges til fx lagerplads, udlejning eller lignende.
Tyrestationen er sat til salg til knap 30 mio. kr. Den tilhørende ejendom på Bovlund Bygade 10 er i dag udlejet.  Skulle der bygges noget tilsvarende i dag, vil alene byggeriet koste et betragtelig millionbeløb, vurderer ejendomsmægleren.  Bygningerne er i god stand og meget velholdte.

Samlede sine aktiviteter
Tyrestationen ved Bovlund blev lukket ned i 2018, efter at VikingGenetics valgte at samle deres aktiviteter i Assentoft ved Randers, svenske Skara og finske Hollola. VikingGenetics fortæller:
- Det er takket være blandt andet genomisk selektion, at antallet af VikingGenetics-ejede tyre er reduceret fra 3.700 til nu cirka 500 indenfor de seneste 10 år. Vi lukkede også tyrestationen ved Varde i 2012, og koncentrerer nu vores sædproduktion på to enheder, fortæller CEO, Rex Clausager i VikingGenetics.

God plads
Tyrestationen består af 6-7 staldbygninger, der løbende er blevet tilbygget - fra start 1970erne frem til nyeste bygning fra 2005. 15.000 kvm i alt.
Bygningerne er miljøgodkendt til omkring 700 avlstyre, men der vil normalt kunne være mange flere dyr i de kæmpemæssige bygninger, forklarer Hans Henrik Christensen.
Da stedet har fungeret som tyrestation, er der nemlig tale om mange kvadratmeter. Brede løbegange og god plads omkring dyrene, så medarbejderne bl.a. har kunnet komme omkring tyrene uden problemer.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.

Lisbeth uddanner sig til naturtjekker

Landmænd, der vil skabe mere natur, kan få styr på ejendommens naturværdi og lægge planer for forbedringer.
Side 1 af 44 (879 artikler)Prev1234567424344Next