bannerPos

Gammel sønderjysk tyrestation sat til salg

Landbogruppen Sønderjysk har netop nu tyrestationen ved Bovlund til salg og leder efter en køber til den ret specielle ejendom

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
08-07-2019 07:21
Det er slut med tyrestationer i Sønderjylland, efter at VikingGenetics samlede deres avlsaktiviteter i Kronjylland. Landbogruppen Sønderjysk har netop nu tyrestationen ved Bovlund til salg og leder efter en køber til den ret specielle ejendom.

Det skorter bestemt ikke på plads og bygninger, når man kører ind ad Bedstedvej 16 og op ad alleen:  - Huset og den lukkede have på venstre side, medarbejderboliger, kontor og laboratorier på højre side, og derefter en lang række staldbygninger og lader i forlængelse heraf.
Stedet er den gamle tyrestation Bovlund, der er til salg Ejendomsmægler Hans Henrik Christensen fra LandboGruppen Sønderjysk er sat på sagen og leder pt. efter rette køber:
-Ejendommen ligger i et godt område, hvor der er høj efterspørgsel på jord. Vi er ikke i tvivl om, at det vil lykkes at finde en køber til ejendommen, fortæller Hans Henrik Christensen.

Direkte adgang til græsarealer
Den gamle tyrestation er en meget specialiseret og sjælden type ejendom, fortæller LandboGruppen Sønderjysk, netop pga. de mange bygninger:
-Det er ikke en ejendom for alle og enhver. En potentiel køber kunne være en etableret mælkeproducent der ønsker at udvide, eller en producent, der vil ombygge dele af bygningerne til økologiske høns eller slagtekyllinger. Jorden ligger attraktivt med en god arrondering, tæt på bygningerne. Så det ville være nemt for dyrene at komme ud. Derfor vil ejendommen være attraktiv for en økologisk bedrift, fortæller Hans Henrik Christensen.
Bygningerne vil også kunne bruges til fx lagerplads, udlejning eller lignende.
Tyrestationen er sat til salg til knap 30 mio. kr. Den tilhørende ejendom på Bovlund Bygade 10 er i dag udlejet.  Skulle der bygges noget tilsvarende i dag, vil alene byggeriet koste et betragtelig millionbeløb, vurderer ejendomsmægleren.  Bygningerne er i god stand og meget velholdte.

Samlede sine aktiviteter
Tyrestationen ved Bovlund blev lukket ned i 2018, efter at VikingGenetics valgte at samle deres aktiviteter i Assentoft ved Randers, svenske Skara og finske Hollola. VikingGenetics fortæller:
- Det er takket være blandt andet genomisk selektion, at antallet af VikingGenetics-ejede tyre er reduceret fra 3.700 til nu cirka 500 indenfor de seneste 10 år. Vi lukkede også tyrestationen ved Varde i 2012, og koncentrerer nu vores sædproduktion på to enheder, fortæller CEO, Rex Clausager i VikingGenetics.

God plads
Tyrestationen består af 6-7 staldbygninger, der løbende er blevet tilbygget - fra start 1970erne frem til nyeste bygning fra 2005. 15.000 kvm i alt.
Bygningerne er miljøgodkendt til omkring 700 avlstyre, men der vil normalt kunne være mange flere dyr i de kæmpemæssige bygninger, forklarer Hans Henrik Christensen.
Da stedet har fungeret som tyrestation, er der nemlig tale om mange kvadratmeter. Brede løbegange og god plads omkring dyrene, så medarbejderne bl.a. har kunnet komme omkring tyrene uden problemer.

Grovvareselskab laver generationsskifte i økonomiafdeling

37-årige Anne Cathrine Larsen er ny CFO i Vestjyllands Andel. Hun afløser økonomi- og regnskabschef Carl Baes, som med sine 66 år har valgt at trappe ned.

Pelsdyravlere indgår aftale med forsikringsselskab

Et nyt samarbejde mellem Dansk Pelsdyravlerforening og Topdanmark skaber både muligheder, fordele for avlerne og stor glæde hos begge parter.

Seges jagter krydsningsgevinst hos malkekvæg

Det giver økonomisk gevinst at krydse flere racer af malkekvæg, godtgør et EU-støttet avlsprojekt. Men fordomme skal overvindes, før danske mælkebønder tager midlet i brug i større stil til at forbedre deres økonomi.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Miljøvenlig, billig og nem kaligødning til landbruget

- Suppler forårets gødningsplan med billig og miljøvenlig kaligødning, lyder tilbuddet fra AKS i Toftlund, der tilbyder et gødningsproduktet protamylasse, der er et biprodukt af kartoffelmels-produktionen.

Nicolaisen og Larsen ændrer i ledelsen

Adm. direktør Morten Krusborg er blevet headhuntet til nye udfordringer, og forlader virksomheden ved udgangen af oktober. Susanne Nicolaisen, der sammen med sin bror Peder Nicolaisen ejer firmaet, overtager posten som administrerende direktør.

Debutant strøg til tops med Miss Himmerland

Driftsleder Thomas Just tog turen fra Skovgaard I/S ved Them nær Silkeborg til Kimbrerskuet i Himmerland, med håbet om en enkelt ærespræmie. Med i bagagen fik han; - Nu skal du ikke skrue forventningerne for højt op, for du skal op til de hårde drenge. Hjem kom han med Miss Himmerland og skuets anden bedste besætningsgruppe.

Holstein rykker

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

McCormick og Pöttinger sluppet løs ved markdemo

Egtved Maskinforretning var vært, da der forleden var inviteret til demodag ved Vejle. Her blev programmet af maskinforretningens McCormick-traktorer og Pöttinger markmaskiner og redskaber vist i aktion.
Side 1 af 51 (1001 artikler)Prev1234567495051Next