bannerPos

Grøn messe vil slå nye rekorder

Skandinaviens største fagmesse for den grønne branche vil i år slå rekorder, og det gælder for både ambitionsniveauet, besøgstallet og standsalget, lyder det fra arrangørerne.

Ditte Birkebæk Jensen

Journalist
16-08-2019 08:23
Når Have og Landskab åbner dørene sidst i august, er det med målet om at være bedre og slå rekorderne fra 2017.

Have & Landskabsmessen som holdes i ulige år, havde et fantastisk 2017 med 11.259 besøgende og 276 udstillere. Alligevel var arrangørerne bag hurtigt til at lægge sig i selen for at følge op på rekorderne, når messen for den grønne branche igen slår portene op sidste uge i august. Og det ser nu ud til at lykkes, da standsalget i skrivende stund allerede har rundet 265. 

Formand for Have & Landskabs bestyrelse, slotsgartner og adjungeret professor ved Københavns Universitets Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Palle Kristoffersen, var da heller aldrig rigtig i tvivl om, at en rekord var indenfor rækkevidde til årets udstilling. Dertil skal det nævnes, at standsalget stadig løber frem til åbningen.

- Vi er trods alt Skandinaviens største fagmesse for den grønne branche. Og eftersom opgangstiderne kun er fortsat i én retning, siden den store succes vi havde med sidste udstilling, har der også været god grund til at være optimistisk i forhold til Have & Landskab for i år, siger Palle Kristoffersen.

Bedre end nogensinde 
Udstillingsledelsen har i år også gjort sig umage for at skabe en bedre, unik faglig oplevelse. Tiltaget »Fagligt Forum« sprænger således rammerne med tre dages workshops i international klasse, der nu supplerer de solide faglige indlæg. 

Dertil kåres Maskinleverandørernes Innovationspris på åbningsdagen med præsentation af henholdsvis ti verdens- og danmarksnyheder, hvor Bertel Haarder (V) står for at overrække priserne. Og på Torvet har konceptet »Fremtidens byrum« samlet de mest bæredygtige belægningsmaterialer og inventar til de danske fælles byrum.

- Vi er rykket en klasse op for at leve op til vores titel, og vi bestræber os altid på at blive større og bedre fra gang til gang, men der er virkelig sket et ryk i 2019. Primært i forhold til det faglige indhold men også i forhold til de praktiske faciliteter, som skal afspejle vores høje ambitionsniveau, siger bestyrelsesformanden.

Det betyder blandt andet også forbedringer af toilet- og parkeringsforhold og en del flere spisesteder på udstillingsarealet. Mens man som noget nyt kan få morgenmad og kaffe helt fra morgenstunden.

Have & Landskab finder sted på ZBCs arealer i Slagelse den 28.-30. august. Alle dage fra kl. 9-16. Bag messen står Københavns Universitets Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Danske Planteskoler, Danske Anlægsgartnere og Maskinleverandørerne, Park, Vej & Anlæg.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Se, rør og lugt til landbruget – 62 landmænd søger gæster til Åbent Landbrug

Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den 15. september når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere, der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

Gråsten byder velkommen til Åbent Landbrug

Landbrugsskolen er endnu en gang med i arrangementet. LandboSyd deltager med en stand, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen planter træer.

Klap en ko i Bredebro

På søndag den 15. september inviterer en række gårde landet over indenfor i forbindelse med åbent landbrug. Blandt andet i Bredebro

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

Lexion-turne i gang

Under navnet »Join the revolution« har Claas inviteret til en række Lexion-arrangementer landet over og i dag blev første arrangement afholdt.

Hans Jørgen går i hegnet med fem blade på kniven

Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation har i snart 20 år klippet hegn. Han mangler ikke noget at lave
Side 1 af 49 (970 artikler)Prev1234567474849Next