bannerPos

Grøn messe vil slå nye rekorder

Skandinaviens største fagmesse for den grønne branche vil i år slå rekorder, og det gælder for både ambitionsniveauet, besøgstallet og standsalget, lyder det fra arrangørerne.

Tekst og foto: Ditte Birkebæk Jensen

Journalist
16-08-2019 08:23
Når Have og Landskab åbner dørene sidst i august, er det med målet om at være bedre og slå rekorderne fra 2017.

Have & Landskabsmessen som holdes i ulige år, havde et fantastisk 2017 med 11.259 besøgende og 276 udstillere. Alligevel var arrangørerne bag hurtigt til at lægge sig i selen for at følge op på rekorderne, når messen for den grønne branche igen slår portene op sidste uge i august. Og det ser nu ud til at lykkes, da standsalget i skrivende stund allerede har rundet 265. 

Formand for Have & Landskabs bestyrelse, slotsgartner og adjungeret professor ved Københavns Universitets Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Palle Kristoffersen, var da heller aldrig rigtig i tvivl om, at en rekord var indenfor rækkevidde til årets udstilling. Dertil skal det nævnes, at standsalget stadig løber frem til åbningen.

- Vi er trods alt Skandinaviens største fagmesse for den grønne branche. Og eftersom opgangstiderne kun er fortsat i én retning, siden den store succes vi havde med sidste udstilling, har der også været god grund til at være optimistisk i forhold til Have & Landskab for i år, siger Palle Kristoffersen.

Bedre end nogensinde 
Udstillingsledelsen har i år også gjort sig umage for at skabe en bedre, unik faglig oplevelse. Tiltaget »Fagligt Forum« sprænger således rammerne med tre dages workshops i international klasse, der nu supplerer de solide faglige indlæg. 

Dertil kåres Maskinleverandørernes Innovationspris på åbningsdagen med præsentation af henholdsvis ti verdens- og danmarksnyheder, hvor Bertel Haarder (V) står for at overrække priserne. Og på Torvet har konceptet »Fremtidens byrum« samlet de mest bæredygtige belægningsmaterialer og inventar til de danske fælles byrum.

- Vi er rykket en klasse op for at leve op til vores titel, og vi bestræber os altid på at blive større og bedre fra gang til gang, men der er virkelig sket et ryk i 2019. Primært i forhold til det faglige indhold men også i forhold til de praktiske faciliteter, som skal afspejle vores høje ambitionsniveau, siger bestyrelsesformanden.

Det betyder blandt andet også forbedringer af toilet- og parkeringsforhold og en del flere spisesteder på udstillingsarealet. Mens man som noget nyt kan få morgenmad og kaffe helt fra morgenstunden.

Have & Landskab finder sted på ZBCs arealer i Slagelse den 28.-30. august. Alle dage fra kl. 9-16. Bag messen står Københavns Universitets Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Danske Planteskoler, Danske Anlægsgartnere og Maskinleverandørerne, Park, Vej & Anlæg.

0

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Færre køer - mere mælk - og en bedre bundlinje

Mælkeproducent Jørgen Bertelsen har vendt skidt til godt ved justeringer af foder og fokus på reproduktion. I 2019 steg mælkeydelsen med 800 kg mælk, endda med lidt færre køer.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov
Side 1 af 56 (1102 artikler)Prev1234567545556Next