bannerPos

Helstegt pattegris og Carsten Knudsen til dyrskue

Fra et tidligere 4H-dyrskue.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
02-09-2019 12:36

Lørdag den 14. september kan man komme til helstegt pattegris, 60-års jubilæum og Carsten Knudsen fra de Nattergale! Det foregår ved det årlige 4H Børnedyrskue på Hindsig Ridecenter ved Horne/Varde. Der er god grund til at komme til dyrskuet, hvis man spørger arrangørerne.

- Besøg Børnedyrskuet og slip børnene løs. Her kan de holde og klappe en kanin, beundre de søde katte, opleve ponyer i alle størrelser, lege med de små maskiner, finde karameller i kornet og meget, meget mere.

Det er 4H Børnedyrskuets håb at åbne et vindue for borgere i Varde Kommune til et for mange ukendt væld af aktiviteter, som børn i 4H dagligt arbejder med. 

På 4H Børnedyrskuet kommer der mange dyr, men 4H er også andet end dyr, og man kan vælge et hvilket som helst emne. Det vigtigste er, at børnene viser, at de selvstændigt kan arbejde ud fra en idé, og skabe nogle positive resultater.

Derfor vil der på skuet også være udstillinger, hvor børnene fremviser deres resultater ud fra temaer som: madlavning, bagning, værelse, have, natur, hobby, træarbejde, cykler, crosser, traktor med videre. 

På børnedyrskuet får børnene desuden bedømt deres udstilling, og får fortalt dommeren om deres 4H arbejde i årets løb. 

0

Det snerper til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Redskaber når frem til forårsarbejdet

Corona-krisen har lukket mange forretninger ned i Danmark – dog ikke Brørup Traktor- & Maskincenter, hvor lastbilerne ruller ind på pladsen med nye polske landbrugsredskaber til forårsarbejdet

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

12 millioner øko-æg

Det producerer hønsene pr. år i Vallø Øko ApS, hvor dyrevelfærd står højt på dagsordenen, og EU har ydet tilskud til forskellige former for miljøteknologi.

Dyrevelfærd står højt på dagsordenen

Valløs filosofi: En høne, der har det godt, spiser mindre foder og lægger mange æg.

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl

Formand: - Vi skal producere mere klimaneutralt

Klimaet var overskriften for formand Niels Jørgen Thomsen, da han aflagde beretning på generalforsamlingen i Østjydsk Familielandbrug, der blev holdt hos Velas i Søften

Sikker og præcis fjernelse af ukrudt med ny græsklinge

Den nye græsklinge RG-KM fra STIHL gør det nemt at fjerne ukrudt fra såvel grusgange og flisebelægninger som fortove og asfalt. Med græsklingens unikke design, hvor knivpladerne bevæger sig frem og tilbage ligesom på en hækkeklipper, er risikoen for stenkast minimal – hvilket betyder, at RG-KM også er et optimalt værktøj i bymiljøet.

Velas Byg ansætter ny arkitekt – opruster på lovliggørelser

Byggeafdelingen i Velas har ansat endnu en erfaren arkitekt, som skal hjælpe landmændene med alt fra boligtegninger til lovliggørelser.
Side 1 af 58 (1149 artikler)Prev1234567565758Next