bannerPos

Helstegt pattegris og Carsten Knudsen til dyrskue

Fra et tidligere 4H-dyrskue.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
02-09-2019 12:36

Lørdag den 14. september kan man komme til helstegt pattegris, 60-års jubilæum og Carsten Knudsen fra de Nattergale! Det foregår ved det årlige 4H Børnedyrskue på Hindsig Ridecenter ved Horne/Varde. Der er god grund til at komme til dyrskuet, hvis man spørger arrangørerne.

- Besøg Børnedyrskuet og slip børnene løs. Her kan de holde og klappe en kanin, beundre de søde katte, opleve ponyer i alle størrelser, lege med de små maskiner, finde karameller i kornet og meget, meget mere.

Det er 4H Børnedyrskuets håb at åbne et vindue for borgere i Varde Kommune til et for mange ukendt væld af aktiviteter, som børn i 4H dagligt arbejder med. 

På 4H Børnedyrskuet kommer der mange dyr, men 4H er også andet end dyr, og man kan vælge et hvilket som helst emne. Det vigtigste er, at børnene viser, at de selvstændigt kan arbejde ud fra en idé, og skabe nogle positive resultater.

Derfor vil der på skuet også være udstillinger, hvor børnene fremviser deres resultater ud fra temaer som: madlavning, bagning, værelse, have, natur, hobby, træarbejde, cykler, crosser, traktor med videre. 

På børnedyrskuet får børnene desuden bedømt deres udstilling, og får fortalt dommeren om deres 4H arbejde i årets løb. 

0

Fra tegning til færdig svinestald

Hos bygge- og entrprenørfirmaet Hansen & Larsen i Dejbjerg ved Skjern har man stor erfaring med landbrugsbyggerier – ikke mindst svinestalde, hvor man i øjeblikket er i fuld gang med flere forskellige staldbyggerier

Ny minilæsser fra Giant er helt elektrisk

Ny elektrisk Giant-minilæsser løfter lydsvage og CO2-neutrale læsseopgaver for østjysk anlægsgartner på opgave i Silkeborg. Maskinforretningen Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær ved Ribe er dansk importør af de hollandske minilæssere.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Skærpet kontrol af svinetransporter fortsættes

Kontrollen med landets mange svinetransporter blev i 2018 skruet op, og det har været til gavn for dyrevelfærden. Det konkluderer en evaluering fra Fødevarestyrelsen.

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.
Side 1 af 62 (1238 artikler)Prev1234567606162Next