bannerPos

Helstegt pattegris og Carsten Knudsen til dyrskue

Fra et tidligere 4H-dyrskue.

Henning K. Andersen

Journalist
02-09-2019 12:36

Lørdag den 14. september kan man komme til helstegt pattegris, 60-års jubilæum og Carsten Knudsen fra de Nattergale! Det foregår ved det årlige 4H Børnedyrskue på Hindsig Ridecenter ved Horne/Varde. Der er god grund til at komme til dyrskuet, hvis man spørger arrangørerne.

- Besøg Børnedyrskuet og slip børnene løs. Her kan de holde og klappe en kanin, beundre de søde katte, opleve ponyer i alle størrelser, lege med de små maskiner, finde karameller i kornet og meget, meget mere.

Det er 4H Børnedyrskuets håb at åbne et vindue for borgere i Varde Kommune til et for mange ukendt væld af aktiviteter, som børn i 4H dagligt arbejder med. 

På 4H Børnedyrskuet kommer der mange dyr, men 4H er også andet end dyr, og man kan vælge et hvilket som helst emne. Det vigtigste er, at børnene viser, at de selvstændigt kan arbejde ud fra en idé, og skabe nogle positive resultater.

Derfor vil der på skuet også være udstillinger, hvor børnene fremviser deres resultater ud fra temaer som: madlavning, bagning, værelse, have, natur, hobby, træarbejde, cykler, crosser, traktor med videre. 

På børnedyrskuet får børnene desuden bedømt deres udstilling, og får fortalt dommeren om deres 4H arbejde i årets løb. 

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Se, rør og lugt til landbruget – 62 landmænd søger gæster til Åbent Landbrug

Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den 15. september når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere, der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

Gråsten byder velkommen til Åbent Landbrug

Landbrugsskolen er endnu en gang med i arrangementet. LandboSyd deltager med en stand, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen planter træer.

Klap en ko i Bredebro

På søndag den 15. september inviterer en række gårde landet over indenfor i forbindelse med åbent landbrug. Blandt andet i Bredebro

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

Lexion-turne i gang

Under navnet »Join the revolution« har Claas inviteret til en række Lexion-arrangementer landet over og i dag blev første arrangement afholdt.

Hans Jørgen går i hegnet med fem blade på kniven

Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation har i snart 20 år klippet hegn. Han mangler ikke noget at lave
Side 1 af 49 (970 artikler)Prev1234567474849Next