bannerPos

Helstegt pattegris og Carsten Knudsen til dyrskue

Fra et tidligere 4H-dyrskue.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
02-09-2019 12:36

Lørdag den 14. september kan man komme til helstegt pattegris, 60-års jubilæum og Carsten Knudsen fra de Nattergale! Det foregår ved det årlige 4H Børnedyrskue på Hindsig Ridecenter ved Horne/Varde. Der er god grund til at komme til dyrskuet, hvis man spørger arrangørerne.

- Besøg Børnedyrskuet og slip børnene løs. Her kan de holde og klappe en kanin, beundre de søde katte, opleve ponyer i alle størrelser, lege med de små maskiner, finde karameller i kornet og meget, meget mere.

Det er 4H Børnedyrskuets håb at åbne et vindue for borgere i Varde Kommune til et for mange ukendt væld af aktiviteter, som børn i 4H dagligt arbejder med. 

På 4H Børnedyrskuet kommer der mange dyr, men 4H er også andet end dyr, og man kan vælge et hvilket som helst emne. Det vigtigste er, at børnene viser, at de selvstændigt kan arbejde ud fra en idé, og skabe nogle positive resultater.

Derfor vil der på skuet også være udstillinger, hvor børnene fremviser deres resultater ud fra temaer som: madlavning, bagning, værelse, have, natur, hobby, træarbejde, cykler, crosser, traktor med videre. 

På børnedyrskuet får børnene desuden bedømt deres udstilling, og får fortalt dommeren om deres 4H arbejde i årets løb. 

Ølgod Maskinforretning bliver BvL-forhandler

Fra årsskiftet er Ølgod Maskinforretning blevet BvL-forhandler og skal i tæt samarbejde med den tyske producents nordiske salgsansvarlige, Flemming Hyldgaard, varetage salgs- og servicearbejdet med fokus på et område, der afgrænses fra Grindsted og Billund i øst til Varde i syd og Nr. Nebel i nord. Der har tidligere været en forhandler i området, så der findes allerede mange BvL-vogne på de kanter. Det bliver nu Ølgod Maskinforretnings opgave at servicere de eksisterende kunder og sørge for, at der kommer endnu flere vogne ud at køre.

Traktordemonstration mod minister igang

Cirka 300 traktorer er mandag formiddag kørt op foran Gråsten Landbrugsskole. De møder miljøminister Lea Wermelin, der i eftermiddag lægger vejen forbi

Lodsejere får lille sejr over Energinet

Energinet skal give lodsejerne fra Stenderuphalvøen-initiativet aktindsigt i, hvilke lodsejere der bliver berørt af Baltic Pipe-byggeriet. Det havde Energinet ellers i flere omgange afvist.

EU-støtte til regntag sikrede frugtplantages afsætning

Ægteparret Susanne Hansen og Anders Lindgård sprang for 12 år siden ud som frugtplantageejere med »Kysøko« ved Næstved, der blandt andet leverer æbler til restauranten Noma. Frugtrejsen har de fået EU-støttemidler til. Det har sikret firmaets bundlinje.

Har fortrudt EU-støttet investering

Anders Lindgård klapper langt fra i hænderne over al landbrugsstøtte fra EU.

Økologimøde med fokus på gødskning, næringsstoffer og biomasse

LHN inviterer sammen med Seges til økologimøde onsdag den 8. januar i Tinglev. Blandt emnerne er gødskning, recirkulering af næringsstoffer, biomasse og markedssituationen for økologi.

Sydjyske kommuner og landbrugsorganisationer i fælles indsats for vandmiljøet

De jyske Lillebælts-kommuner og landbrugets organisationer vil arbejde sammen om at levere vådområder og minivådområder. Opgaven er svær, men samarbejde og løbende dialog skal være vejen frem.

Landbrugsstyrelsen afviser auktionsprincip for landbrugstilskud

- Ideen om auktionsprincippet lyder i teorien interessant, men er vanskelig at føre ud i praksis, udtaler enhedschef i Landbrugsstyrelsen Per Faurholt Ahle.

- Tilskudsmodellen fungerer faktisk godt

Et auktionsprincip vil være for bureaukratisk at administrere og for bøvlet at søge for landmændene, siger sektorchef for økologi, Kirsten Lund Jensen.

- Lad økologiske landmænd selv byde ind på støttebehov

Auktioner kunne hindre overkompensation med EU-støttemidlerne, siger IFRO-forsker og rådgiver for Landbrugsstyrelsen.
Side 1 af 55 (1092 artikler)Prev1234567535455Next