bannerPos

Landbrugsseminar i Roskilde

Landbrugsstyrelsen har igen i år inviteret til seminarer rundt om i landet, og torsdag den 23. januar foregår det i Roskilde.
18-01-2020 10:57
Torsdag den 23. januar står Landbrugsstyrelsen bag et seminar på Comwell Roskilde, hvor en ny mobilapp bliver præsenteret.

SEMINAR Landbrugsstyrelsen har igen i år inviteret til seminarer rundt om i landet, så konsulenter, landmænd og andre interesserede har mulighed for at forberede sig på, hvad der er sket af ændringer – både lovmæssigt og i forhold til tast-selv-systemet siden sidste år.

Et enkelt seminar foregår øst for Storebælt, og det er torsdag den 23. januar på Comwell Roskilde, hvor der er plads til 250 deltagere.

- Det overordnede emne for seminarerne er ansøgningsrunden for arealstøtte, oplyser Landbrugsstyrelsen, som videre meddeler:

- Derfor vil der være orientering om erfaringerne fra sagsbehandlingen i 2019, herunder målrettet kvælstofregulering og indberetning af efterafgrøder, nyt om satellitbaseret kontrol, samt nyt om arealstøtten i 2020 og hvordan man udfylder fællesskema og indberetter efterafgrøder.

Et af formiddagens emner vil være, hvordan monitoreringen gik i 2019 og hvilke nye tiltag der kommer i 2020.

- Vi vil fortælle om trafiklysets modtagelse, og erfaringerne fra kontrollen af de røde marker vil blive præsenteret, fortæller Landbrugsstyrelsen, som gør opmærksom på, at der i 2020 vil blive introduceret en mobilapp, der skal anvendes til afgivelse af høringssvar på de røde marker, og at der vil komme nærmere informationer om planerne med den.

jhal

Færre køer - mere mælk - og en bedre bundlinje

Mælkeproducent Jørgen Bertelsen har vendt skidt til godt ved justeringer af foder og fokus på reproduktion. I 2019 steg mælkeydelsen med 800 kg mælk, endda med lidt færre køer.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

70 millioner kroner i puljen til skovrejsning

Landskabskonsulent Søren Paludan oplever stigende interesse for skovrejsning, og der er i år også flere penge i puljen med tilskud.
Side 1 af 55 (1100 artikler)Prev1234567535455Next