bannerPos

Landdistriktsprisen 2018 går til beboerne på Aarø

Erhvervsminister Rasmus Jarlov overrækker årets 1. præmie i Landdistriktsprisen 2018 til Connie Hansen, formand for Beboerforeningen på Aarø. Foto: Henriette Lemvig.

Henning K. Andersen

17-09-2018 12:49
et blev beboerne på Aarø, der i dag fik overrakt Landdistriktsprisen 2018 af erhvervsminister Rasmus Jarlov på årets landdistriktskonference i Faaborg.

Beboerne på Aarø har gennem mere end et årti formået at vende afvikling til udvikling. Det blev øen og dens beboere i dag belønnet for, da de modtog Landdistriktprisen 2018. 

Beboerne har sluttet op om en udviklingsplan, som beboerforeningen har taget initiativ til, og som har resulteret i, at der er kommet gang i aktiviteter inden for turisme og erhverv såvel som bosætning og fællesskaber for både ældre og unge.

- Udviklingen af vores landdistrikter er et fælles ansvar. Både regeringen, kommunerne og civilsamfundet må træde til og yde sit bidrage, hvis vi skal fremme vækst og udvikling i hele Danmark. Og Aarø er et sprællevende eksempel på, hvor stor en effekt de lokale beboere kan skabe i sig selv, hvis de tager fat og arbejder sammen for at skabe en positiv udvikling. Et eksempel, som andre lokalsamfund i dén grad kan lade sig inspirere af, siger erhvervsmonister Rasmus Jarlov.

I alt 70 kandidater til prisen
Prisen blev modtaget af Connie Hansen, formand for Beboerforeningen på Aarø og repræsentant for de fastboende på øen, der samtidig fik en check på 15.000 kr. til foreningens fortsatte arbejde for fællesskabet på Aarø.

Vinderen af Landdistriktsprisen 2018 er udvalgt af dommerpanelet, der består af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen, blandt i alt 70 indstillede kandidater.

- Dommerpanelet ser Aarø og øens beboere som et foregangseksempel på, hvad der kan skabe liv og udvikling på de danske småøer og i lokalsamfund. Et langt sejt træk for at gennemføre en udviklingsstrategi med bred opbakning i lokalsamfundet. Det er i vores øjne prisværdigt og et eksempel til efterlevelse, siger formand for dommerpanelet, Grethe Saabye.

Hyldest til iltsjæle
Landdistriktsprisen er en hyldest til alle dem, der spiller en ekstraordinær rolle i udviklingen af de danske landdistrikter.

Andenpladsen gik til Holbæk- og Regstrup Spejderne, der blev indstillet for at vise en enestående evne til at favne vidt og samle det lokalområde, de er en del af. 

Tredjepladsen gik til Kirsten Bruun, der gennem sine 11 år i Hovborg har sat sit præg på udviklingen til gavn for beboere, erhvervsliv og ny bosætning blandt andet som tovholder på Hovborgs udviklingsplan.


Ud over de tre vindere var Jens Skovgaard, Cold Hans Winery i Randers, og Mikael Hansen, Kulinarisk Sydfyn i Svendborg, også finalister til at modtage prisen.

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next