bannerPos

Med pilen på festival

Emma Kofod Pedersen, Brændstrup, har trukket i trådene omkring pilefestivalen på Hygum Hjemstavnsgård og håber på en gentagelse næste år.
15-08-2019 14:09

For anden gang dannede Hygum Hjemstavnsgård rammen om den årlige pilefestival. AF Leif Christensen /LLN Press

Nogle ting går aldrig af mode. Det gælder blandt andet arbejdet med pil, hvor Pileforeningen oplever et stabilt medlemstal på næsten 900 medlemmer og glæder sig over også at få unge medlemmer.

Rundt i landet er der lokale flettekredse, hvor medlemmerne mødes til hyggen med pil og socialt samvær.

En gang årligt samles mange til pilefestival i det jyske, hvor det i år for anden gang var Hygum Hjemstavnsgård, der lagde rammer til. Her var Pileforeningen på plads med masser af bud på arbejdet med pil.

Der kunne købes færdige produkter, men der var også lejlighed til at deltage i workshops og få færten af arbejdet, og skulle interessen være der, var der også mulighed for at købe både pil og værktøj, så man selv kan komme i gang.

Nogle producerer pil med salg for øje, mens andre har lidt på ejendommen til eget brug.

Trods knapt så godt vejrlig kiggede mange forbi festivalen i det sønderjyske, og der var gæster fra det meste af landet, men også tyskere var på besøg.

Om der bliver en tredje gang med pilefestival i Sdr. Hygum næste år, er dog ikke afgjort endnu.

- Jeg håber da, vi skal være her igen næste år. Det er et godt sted, og hjemstavnsgården vil gerne have os, lyder det fra Emma Kofod Pedersen, Brændstrup, der sidder i Pileforeningens bestyrelse og selv havde en stand med.

0

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Færre køer - mere mælk - og en bedre bundlinje

Mælkeproducent Jørgen Bertelsen har vendt skidt til godt ved justeringer af foder og fokus på reproduktion. I 2019 steg mælkeydelsen med 800 kg mælk, endda med lidt færre køer.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov
Side 1 af 56 (1102 artikler)Prev1234567545556Next