bannerPos

Med pilen på festival

Emma Kofod Pedersen, Brændstrup, har trukket i trådene omkring pilefestivalen på Hygum Hjemstavnsgård og håber på en gentagelse næste år.

Redaktionen

15-08-2019 14:09
For anden gang dannede Hygum Hjemstavnsgård rammen om den årlige pilefestival. AF Leif Christensen /LLN Press

Nogle ting går aldrig af mode. Det gælder blandt andet arbejdet med pil, hvor Pileforeningen oplever et stabilt medlemstal på næsten 900 medlemmer og glæder sig over også at få unge medlemmer.

Rundt i landet er der lokale flettekredse, hvor medlemmerne mødes til hyggen med pil og socialt samvær.

En gang årligt samles mange til pilefestival i det jyske, hvor det i år for anden gang var Hygum Hjemstavnsgård, der lagde rammer til. Her var Pileforeningen på plads med masser af bud på arbejdet med pil.

Der kunne købes færdige produkter, men der var også lejlighed til at deltage i workshops og få færten af arbejdet, og skulle interessen være der, var der også mulighed for at købe både pil og værktøj, så man selv kan komme i gang.

Nogle producerer pil med salg for øje, mens andre har lidt på ejendommen til eget brug.

Trods knapt så godt vejrlig kiggede mange forbi festivalen i det sønderjyske, og der var gæster fra det meste af landet, men også tyskere var på besøg.

Om der bliver en tredje gang med pilefestival i Sdr. Hygum næste år, er dog ikke afgjort endnu.

- Jeg håber da, vi skal være her igen næste år. Det er et godt sted, og hjemstavnsgården vil gerne have os, lyder det fra Emma Kofod Pedersen, Brændstrup, der sidder i Pileforeningens bestyrelse og selv havde en stand med.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Se, rør og lugt til landbruget – 62 landmænd søger gæster til Åbent Landbrug

Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den 15. september når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere, der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

Gråsten byder velkommen til Åbent Landbrug

Landbrugsskolen er endnu en gang med i arrangementet. LandboSyd deltager med en stand, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen planter træer.

Klap en ko i Bredebro

På søndag den 15. september inviterer en række gårde landet over indenfor i forbindelse med åbent landbrug. Blandt andet i Bredebro

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

Lexion-turne i gang

Under navnet »Join the revolution« har Claas inviteret til en række Lexion-arrangementer landet over og i dag blev første arrangement afholdt.

Hans Jørgen går i hegnet med fem blade på kniven

Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation har i snart 20 år klippet hegn. Han mangler ikke noget at lave
Side 1 af 49 (970 artikler)Prev1234567474849Next