bannerPos

Mikkel kom i skudlinjen

Jægerne blev kørt i forskellige køretøjer ud til de områder, lodsejere havde stillet til rådighed i jagten på ræven.

Leif Christensen

06-02-2019 11:46
Fem ræve blev nedlagt ved en af landets største rævejagter i V. Torsted

Let frost, vindstille og lidt sol. Nærmest perfekt vejr til en rævejagt, og det kunne ses ved starten på årets rævejagt i Thorsted Ræveklub, der traditionelt afvikler en af landets største rævejagter.

- Vi er i dag 91 jægere, og det er rigtig flot, lød det fra Ole Mortensen fra klubbens bestyrelse ved starten på rævejagten.
For 42. gang inviterede ræveklubben til rævejagt, og skabelonen var den samme, som den altid har været. Jægerne mødes i forsamlingshuset i V. Torsted til rundstykker, en lille en at varme sig på og snak, før jagten går ind.

- Vi skyder i dag kun efter ræve og mårhunde, forklarede Ole Mortensen til forsamlingen.

Han kontrollerede samtidig det gyldne gevær, som Jens Nielsen, Egtved, modtog efter jagten i fjor. Et gevær, der uddeles for en speciel indsats.

- Jeg både skød en ræv og skød forbi en ræv sidste år, fortalte Jens Nielsen til Landbrug Syd.

Mange ræve i området

Ved middagstid var der gule ærter i forsamlingshuset, inden jagten fortsatte på de arealer, lodsejere i området stillede til rådighed.

Hen på eftermiddagen kunne der gøres status. Fem hanræve blev skudt.

- Der er mange ræve i området i øjeblikket, og vi har nok set yderligere en halv snes ræve, lyder det fra Ole Mortensen.
Det gyldne gevær gik i år til den unge jæger, Mikkel Holm Jeppesen, som fik det gyldne gevær for sin første ræv.

 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next