bannerPos

Motorvejsmøde uden svar

250 deltog i informationsmødet om en kommende Hærvejsmotorvej fra Give til Haderslev, men der var intet konkret om, hvordan vejen skal forløbe.

Leif Christensen

25-11-2018 07:00
Det forberedende arbejde til anlægget af en motorvej tager årevis, og lodsejerne går lige så længe i uvished

Skal motorvejen gå hen over mine marker, så jeg i fremtiden skal leve med støjen. Eller går den gennem haven. Eller bliver jeg nød til at flytte fra min ejendom, forbi den nye motorvej skal gå lige gennem mit hus.

Der var flere spørgsmål end svar, da omkring 250 interesserede mødte frem til et informationsmøde om det forberedende arbejde om en – måske – kommende Hærvejsmotorvej fra Give til Haderslev.

- Det er ikke så let at anlægge en vej, som man måske umiddelbart skal tro. En motorvej giver en række konsekvenser, konstaterede Leif Hald fra Vejdirektoratet ved et informationsmøde om forarbejdet til en motorvej.

 

Købt eller solgt

Han og Tine Lund Jensen fortalte om det forberedende arbejde, og stemningen i Troldesalen i Vejen var utrolig positiv. Nogle ville naturligvis gerne høre, om der kan gives et bud på, hvor en motorvej skal ligge, men konkrete svar var der ingen af – og det kommer der heller ikke foreløbig.

En række ting skal afdækkes, og vi skal hen i slutningen af 2019, inden Vejdirektoratet kommer med en indstilling til, hvordan en motorvej skal forløbe.

Derefter er det op til politikerne at træffe en afgørelse, så lodsejere og beboere endelig ved, om de er købt eller solgt – eller rettere ved, om de bliver berørt af en kommende motorvej på den ene eller anden måde, så det handler om tålmodighed.

Omvendt er der ingen tvivl – når motorvejen først er anlagt og åbnet, skal folk nok køre på den uanset den lange forberedelsestid.

 

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next