bannerPos

Omdanner byggeaffald til køreveje ved ejendommen

Anders Matzen er klar til at rykke ud med Sten-Knuseren, der klarer både større og mindre opgaver.

John Ankersen

Journalist
06-02-2019 08:00
Anders Matzen ved Toftlund tilbyder stenknusning med en professionel traktormonteret stenknuser ”PTH Crusher” eller på godt jysk slet og ret ”Sten-Knuseren”, hvor byggeaffald bliver til jævne køreveje, markveje og skovveje

Når en gammel stald, lade eller måske et maskinhus er blevet gammelt og overflødigt, bliver det oftest revet ned. Men byggeaffaldet behøves ikke at blive betragtet som værdiløst affald.

Anders Matzen ved Toftlund tilbyder stenknusning af blandt andet byggematerialer til både landbrug, industri og kommuner. Her omdannes byggeaffald til ny belægning på køreveje, markveje og skovveje.

Og det er en virksomhed med mange års erfaring og virke, som han i dag står i spidsen for. Tidligere var det nemlig hans bror Bent Matzen, der stod for, og tegnede virksomheden udadtil, med Anders hjemme, og ansvarlig for blandt andet leverandør og kundekontakt.

Efter broderens død sidste år, er det nu Anders Matzen, der alene har overtaget virksomheden og nu kører den videre under sit eget navn. Kunderne er stadig i det syd-, midt- og vestjyske samt Fyn og øerne.

-  Jeg er klar på opgaven, som jeg går ydmygt til, fortæller Anders Matzen, der til ikke er i tvivl om, at der også fremover vil være god efterspørgsel efter stenknusning.

”Sten-Knuseren” klarer alle typer stenmaterialer op til 25 centimeter – herunder også natursten. Samtidig tilbyder Anders Matzen også rodfræsning på stenfyldte jorde samt grenknusning af enhver art.

 

Dårlige veje koster

Det stiller flere krav, når der skal vælges vejbelægning til køreveje, markveje eller skovveje. Det skal kunne holde til kørsel med tunge maskiner, vejrliget, og ikke mindst være tæt og fast, så der ikke opstår hulrum, hvor eksempelvis skadedyr kan trives.

Det stenknuste materiale bliver til skærver, der gør at de kan kile sig sammen og derved bliver en fast, tæt og stærk vejbelægning. Anders Matzen anbefaler et lag på mellem 30 og 40 centimeter. Efter 3 – 4 år kan vejen med fordel fin-afhøvles og jævnes af, så man hele tiden sørger for at have en jævn vej uden huller.

-  Jeg ser stenknusning som et alternativ til stabilgrus, forklarer Anders Matzen, der har lavet beregninger af, hvad dårlige og ujævne mark- og tilkørselsveje kan koste i øgede omkostninger i form af ekstra køretid og dermed arbejdstimer.

Dårlige veje giver længere køretid for eksempelvis gylletransporter og andre tunge landbrugsmaskiner, når de skal rundt på bedriften. Og der kan være tusindvis af kroner at hente hér.

Anders Matzen er altid klar med rådgivning og ideer til den konkrete opgave ude hos kunderne. Han arbejder samtidig på at få oprettet en hjemmeside, hvor det nye firmanavn samt ”Sten-Knuseren” kan ses og opleves.

 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next