bannerPos

Omdanner byggeaffald til køreveje ved ejendommen

Anders Matzen er klar til at rykke ud med Sten-Knuseren, der klarer både større og mindre opgaver.

John Ankersen

Journalist
06-02-2019 08:00
Anders Matzen ved Toftlund tilbyder stenknusning med en professionel traktormonteret stenknuser ”PTH Crusher” eller på godt jysk slet og ret ”Sten-Knuseren”, hvor byggeaffald bliver til jævne køreveje, markveje og skovveje

Når en gammel stald, lade eller måske et maskinhus er blevet gammelt og overflødigt, bliver det oftest revet ned. Men byggeaffaldet behøves ikke at blive betragtet som værdiløst affald.

Anders Matzen ved Toftlund tilbyder stenknusning af blandt andet byggematerialer til både landbrug, industri og kommuner. Her omdannes byggeaffald til ny belægning på køreveje, markveje og skovveje.

Og det er en virksomhed med mange års erfaring og virke, som han i dag står i spidsen for. Tidligere var det nemlig hans bror Bent Matzen, der stod for, og tegnede virksomheden udadtil, med Anders hjemme, og ansvarlig for blandt andet leverandør og kundekontakt.

Efter broderens død sidste år, er det nu Anders Matzen, der alene har overtaget virksomheden og nu kører den videre under sit eget navn. Kunderne er stadig i det syd-, midt- og vestjyske samt Fyn og øerne.

-  Jeg er klar på opgaven, som jeg går ydmygt til, fortæller Anders Matzen, der til ikke er i tvivl om, at der også fremover vil være god efterspørgsel efter stenknusning.

”Sten-Knuseren” klarer alle typer stenmaterialer op til 25 centimeter – herunder også natursten. Samtidig tilbyder Anders Matzen også rodfræsning på stenfyldte jorde samt grenknusning af enhver art.

 

Dårlige veje koster

Det stiller flere krav, når der skal vælges vejbelægning til køreveje, markveje eller skovveje. Det skal kunne holde til kørsel med tunge maskiner, vejrliget, og ikke mindst være tæt og fast, så der ikke opstår hulrum, hvor eksempelvis skadedyr kan trives.

Det stenknuste materiale bliver til skærver, der gør at de kan kile sig sammen og derved bliver en fast, tæt og stærk vejbelægning. Anders Matzen anbefaler et lag på mellem 30 og 40 centimeter. Efter 3 – 4 år kan vejen med fordel fin-afhøvles og jævnes af, så man hele tiden sørger for at have en jævn vej uden huller.

-  Jeg ser stenknusning som et alternativ til stabilgrus, forklarer Anders Matzen, der har lavet beregninger af, hvad dårlige og ujævne mark- og tilkørselsveje kan koste i øgede omkostninger i form af ekstra køretid og dermed arbejdstimer.

Dårlige veje giver længere køretid for eksempelvis gylletransporter og andre tunge landbrugsmaskiner, når de skal rundt på bedriften. Og der kan være tusindvis af kroner at hente hér.

Anders Matzen er altid klar med rådgivning og ideer til den konkrete opgave ude hos kunderne. Han arbejder samtidig på at få oprettet en hjemmeside, hvor det nye firmanavn samt ”Sten-Knuseren” kan ses og opleves.

 

Antidumping told på gødning forhindrer konkurrence

EU bør se på antidumping tolden på billig østeuropæisk gødning, da toldsatserne ikke bidrager til konkurrence på gødningsmarkedet, mener Søren Laustsen, SLF

Landboformand bremset i at lave minivådområde

Formand for LandboSyd og folketingskandidat for Venstre, Mogens Dall, er stærkt utilfreds med, at han lige nu løber panden mod muren i forsøget på at etablere et næsten to hektar stort minivådområde på en af sine ejendomme i Sønderjylland.

Overlevelsesguide på tørreriet

Efterbehandling af frø, korn og raps er det sidste led i en lang række af arbejdsdage omkring dyrkningen og er for mange en besværlig fase, hvis ikke man har en gylden fremgangsmåde. En forkert behandling kan i værste fald ødelægge avlen, hvilket gør efterbehandlingen til en af de vigtigste faser i processen.

Kollagen fra køer som kosttilskud til landmand

Rigtig mange landmænd, der er slidte og har ømme, stive led spiser bla. produktet aktiv fra Sundhedsshoppen, men hvad de ikke ved er, at de måske selv er leverandør af råmaterialet, idet proteinstoffet kollagen, som er i produktet aktiv, kommer fra tyske og danske køers væv.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Toppolitiker indviede nyt østjysk minivådområde

Partiet SF´s formand Pia Olsen Dyhr svingede spaden, da et nyanlagt minivådområde syd for Vejle forleden officielt blev indviet

Travlhed i nyt jysk skadedyrsfirma

HK Skadedyrsservice er kommet godt fra start. Firmaet beskæftiger sig blandt andet med rottebekæmpelse, der kan være en plage i kornlagre og andre steder, hvor der opbevares foderafgrøder

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.- 6. juli

Mælkeanlæg i farestalden har været en dyr fornøjelse

I anden halvdel af 2018 kostede mælkeanlæg i svinestalden soholderne godt 300 kroner i snit pr. so. Det viser den nyeste opgørelse af DB-tjek.

Dyrskue afprøver teltstald

Arrangørerne af Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa vil i år tilbyde dyrene læ og ly på en helt ny måde i form af teltstald
Side 1 af 37 (723 artikler)Prev1234567353637Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer