bannerPos

Plovmændene kom i jorden

Hygum Hjemstavnsgård havde mange gæster, da der blev budt på pløjedage.

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
06-10-2019 07:06
På Hygum Hjemstavnsgård var der lejlighed til at opleve, hvordan der blev pløjet på bedstefars tid
Vejret var perfekt, og mange kiggede forbi, da Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding afviklede sine årlige pløjedage.
- Lørdag havde vi bl.a. besøg af to busser, der kom fra to andre museer, fortæller en tilfreds Hygum-formand, Svend Dixen, til Landbrug Syd.
Begge dage var traktorerne i marken, og søndag var der også heste i gang med pløjningen, og gæsterne fulgte nøje med i, om furerne nu var lige.
Både erfarne og nyere pløjere var i gang, og der var rig lejlighed til at udveksle erfaringer.
Rundt på hjemstavnsgården var der også gang i andre aktiviteter, og der var godt salg i både brødet fra den gamle ovn og af de forskellige grøntsager, der er dyrket i løbet af sommeren.
Traditionen tro fik gæsterne også lejlighed til at se grisen blive slagtet.
Forude venter efterårsferien, hvor museet byder til både kartoffeldag og fremstilling af æblemost og kartoffelmel.
 

Holstein rykker

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

McCormick og Pöttinger sluppet løs ved markdemo

Egtved Maskinforretning var vært, da der forleden var inviteret til demodag ved Vejle. Her blev programmet af maskinforretningens McCormick-traktorer og Pöttinger markmaskiner og redskaber vist i aktion.

Plovmændene kom i jorden

På Hygum Hjemstavnsgård var der lejlighed til at opleve, hvordan der blev pløjet på bedstefars tid

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Ny slagtesvinestald tredobler kapaciteten

Stor interesse for at se nyopført slagtesvinestald, da Johannes Kaasgaard inviterede indenfor ved åben stald på sin bedrift ”Skovlygaard” ved Skjern i Vestjylland – en stald, der giver kapacitet til tredobling af slagtesvineproduktionen.

Forening vil ruste landmænd til grundvandskamp

Agerskov i Sønderjylland er det andet stop, når Foreningen for Bæredygtig Grundvandbeskyttelse på en række møder vil lære landmænd de juridiske spilleregler, hvis deres jord bliver en del af en indsatsplan for grundvandsbeskyttelse.

Landmænd udnytter ikke støttetilsagn

Flere tilsagn om EU-støtte til miljøteknologi er gennem tiden ikke blevet udnyttet til at styrke dansk landbrug. Fødevareministeren og styrelsen lover, at nye løsningsmodeller er på vej.

L&F: Støtteordninger udfordres af bureaukrati

L&F og Seges mener, at reglerne for sagsbehandlingen af støtteordninger har været bøvlet. Landbrugsstyrelsen evaluerer løbende ordningerne, men holder fast i at have fokus på hurtig sagsbehandling.
Side 1 af 50 (993 artikler)Prev1234567484950Next