bannerPos

Skaber forretning for landmænd på grønne løsninger

SLF's nye udviklingschef, Anders Andersen.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
10-01-2020 13:33
Udviklingschef Anders Andersen er kommet godt i gang med sit nye job hos SLF – Sønderjysk Landboforening.

Startskuddet for Anders Andersen lød mandag 6. januar, hvor han også deltog i SLFs traditionsrige nytårskur i Agerskov Hallen. Og allerede her følte han sig meget inspireret til den nye opgave. 

-Der er ingen tvivl om, at 2020 bliver forandringernes år. Det viste nytårskuren med al overbevisning. Som formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild sagde, så har landbruget været klar på forandringer gennem mange årtier, men man kan jo også tydeligt fornemme, at nogle af de kommende ændringer, som den nye regering vil kræve gennemført, kommer til at gøre ondt på mange, siger Anders Andersen.

Landmænd en del af løsningen

Trods de bekymrede miner og udtalelser omkring sig, så sad den nye udviklingschef i salen den aften og tænkte på de muligheder, han også så for sig. Mange forhold oplever landbruget forståeligt nok som krav og regler, der spænder ben, men Anders Andersen ser også løsninger, som landmænd kan lave forretning på:

-Der er flere forhold, der optager mig meget, og som spiller meget godt ind i de grønne løsninger, som landbruget vil få som forretningsmuligheder i de kommende år. En af dem er energi: Sol, vind og biogas - alle sammen energikilder som samfundet skal have til at lykkes – og hvor vi ikke kommer udenom, at landmænd er en del af løsningen, pointerer Anders Andersen.

Vedvarende energi er en stor forretningsmulighed – er allerede i gang

Anders Andersen vil derfor i den kommende tid bruge en del kræfter i SLF på at understøtte processer, der skal være med til at skabe mere vedvarende energi i lokalområdet. Vi skal facilitere projekter mellem energiselskaber, kommuner, landmænd og det lokale samfund. Ligeledes gælder udtagning af jord og jordfordelinger. Anders er allerede i gang med flere konkrete projekter på disse områder. Vigtigt for mig i hver situation er, at vi sikrer forretning for den enkelte landmænd, som deltager, pointerer han: 

-Vi er nødt til at se løsninger og gribe de muligheder, der er. Og netop indenfor solceller, vindmøller og biogas kan jeg se en langsigtet god forretning for landbruget. Samtidig er det også opgaver, der kan knytte landbruget tættere til det lokale samfund, som landmanden jo er en del af, hvilket forhåbentligt kan skabe forståelse og være med til at trække i en positiv retning, siger Anders Andersen.  

Udover udviklingschef skal Anders Andersen også bestride jobbet som chef for Syddansk Kvæg og samtidig rådgive og servicere sin egen kundeportefølje. Han udfører alle funktioner fra SLFs kontor i Vojens.  
 

0

Fra tegning til færdig svinestald

Hos bygge- og entrprenørfirmaet Hansen & Larsen i Dejbjerg ved Skjern har man stor erfaring med landbrugsbyggerier – ikke mindst svinestalde, hvor man i øjeblikket er i fuld gang med flere forskellige staldbyggerier

Ny minilæsser fra Giant er helt elektrisk

Ny elektrisk Giant-minilæsser løfter lydsvage og CO2-neutrale læsseopgaver for østjysk anlægsgartner på opgave i Silkeborg. Maskinforretningen Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær ved Ribe er dansk importør af de hollandske minilæssere.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Skærpet kontrol af svinetransporter fortsættes

Kontrollen med landets mange svinetransporter blev i 2018 skruet op, og det har været til gavn for dyrevelfærden. Det konkluderer en evaluering fra Fødevarestyrelsen.

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.
Side 1 af 62 (1238 artikler)Prev1234567606162Next