bannerPos

Skaber forretning for landmænd på grønne løsninger

SLF's nye udviklingschef, Anders Andersen.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
10-01-2020 13:33
Udviklingschef Anders Andersen er kommet godt i gang med sit nye job hos SLF – Sønderjysk Landboforening.

Startskuddet for Anders Andersen lød mandag 6. januar, hvor han også deltog i SLFs traditionsrige nytårskur i Agerskov Hallen. Og allerede her følte han sig meget inspireret til den nye opgave. 

-Der er ingen tvivl om, at 2020 bliver forandringernes år. Det viste nytårskuren med al overbevisning. Som formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild sagde, så har landbruget været klar på forandringer gennem mange årtier, men man kan jo også tydeligt fornemme, at nogle af de kommende ændringer, som den nye regering vil kræve gennemført, kommer til at gøre ondt på mange, siger Anders Andersen.

Landmænd en del af løsningen

Trods de bekymrede miner og udtalelser omkring sig, så sad den nye udviklingschef i salen den aften og tænkte på de muligheder, han også så for sig. Mange forhold oplever landbruget forståeligt nok som krav og regler, der spænder ben, men Anders Andersen ser også løsninger, som landmænd kan lave forretning på:

-Der er flere forhold, der optager mig meget, og som spiller meget godt ind i de grønne løsninger, som landbruget vil få som forretningsmuligheder i de kommende år. En af dem er energi: Sol, vind og biogas - alle sammen energikilder som samfundet skal have til at lykkes – og hvor vi ikke kommer udenom, at landmænd er en del af løsningen, pointerer Anders Andersen.

Vedvarende energi er en stor forretningsmulighed – er allerede i gang

Anders Andersen vil derfor i den kommende tid bruge en del kræfter i SLF på at understøtte processer, der skal være med til at skabe mere vedvarende energi i lokalområdet. Vi skal facilitere projekter mellem energiselskaber, kommuner, landmænd og det lokale samfund. Ligeledes gælder udtagning af jord og jordfordelinger. Anders er allerede i gang med flere konkrete projekter på disse områder. Vigtigt for mig i hver situation er, at vi sikrer forretning for den enkelte landmænd, som deltager, pointerer han: 

-Vi er nødt til at se løsninger og gribe de muligheder, der er. Og netop indenfor solceller, vindmøller og biogas kan jeg se en langsigtet god forretning for landbruget. Samtidig er det også opgaver, der kan knytte landbruget tættere til det lokale samfund, som landmanden jo er en del af, hvilket forhåbentligt kan skabe forståelse og være med til at trække i en positiv retning, siger Anders Andersen.  

Udover udviklingschef skal Anders Andersen også bestride jobbet som chef for Syddansk Kvæg og samtidig rådgive og servicere sin egen kundeportefølje. Han udfører alle funktioner fra SLFs kontor i Vojens.  
 

Landboformand: Væk er fagligheden og de brede forlig

Landbruget er blevet syndebuk, og jeg frygter, at de politiske venner forsvinder. Men vi vil ikke være syndebuk, men en del af løsningen, siger formand for LandboSyd, Mogens Dall.

Ølgod Maskinforretning bliver BvL-forhandler

Fra årsskiftet er Ølgod Maskinforretning blevet BvL-forhandler og skal i tæt samarbejde med den tyske producents nordiske salgsansvarlige, Flemming Hyldgaard, varetage salgs- og servicearbejdet med fokus på et område, der afgrænses fra Grindsted og Billund i øst til Varde i syd og Nr. Nebel i nord. Der har tidligere været en forhandler i området, så der findes allerede mange BvL-vogne på de kanter. Det bliver nu Ølgod Maskinforretnings opgave at servicere de eksisterende kunder og sørge for, at der kommer endnu flere vogne ud at køre.

Traktordemonstration mod minister igang

Cirka 300 traktorer er mandag formiddag kørt op foran Gråsten Landbrugsskole. De møder miljøminister Lea Wermelin, der i eftermiddag lægger vejen forbi

Lodsejere får lille sejr over Energinet

Energinet skal give lodsejerne fra Stenderuphalvøen-initiativet aktindsigt i, hvilke lodsejere der bliver berørt af Baltic Pipe-byggeriet. Det havde Energinet ellers i flere omgange afvist.

EU-støtte til regntag sikrede frugtplantages afsætning

Ægteparret Susanne Hansen og Anders Lindgård sprang for 12 år siden ud som frugtplantageejere med »Kysøko« ved Næstved, der blandt andet leverer æbler til restauranten Noma. Frugtrejsen har de fået EU-støttemidler til. Det har sikret firmaets bundlinje.

Har fortrudt EU-støttet investering

Anders Lindgård klapper langt fra i hænderne over al landbrugsstøtte fra EU.

Økologimøde med fokus på gødskning, næringsstoffer og biomasse

LHN inviterer sammen med Seges til økologimøde onsdag den 8. januar i Tinglev. Blandt emnerne er gødskning, recirkulering af næringsstoffer, biomasse og markedssituationen for økologi.

Sydjyske kommuner og landbrugsorganisationer i fælles indsats for vandmiljøet

De jyske Lillebælts-kommuner og landbrugets organisationer vil arbejde sammen om at levere vådområder og minivådområder. Opgaven er svær, men samarbejde og løbende dialog skal være vejen frem.

Landbrugsstyrelsen afviser auktionsprincip for landbrugstilskud

- Ideen om auktionsprincippet lyder i teorien interessant, men er vanskelig at føre ud i praksis, udtaler enhedschef i Landbrugsstyrelsen Per Faurholt Ahle.

- Tilskudsmodellen fungerer faktisk godt

Et auktionsprincip vil være for bureaukratisk at administrere og for bøvlet at søge for landmændene, siger sektorchef for økologi, Kirsten Lund Jensen.
Side 1 af 55 (1093 artikler)Prev1234567535455Next