bannerPos

Skaber forretning for landmænd på grønne løsninger

SLF's nye udviklingschef, Anders Andersen.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
10-01-2020 13:33
Udviklingschef Anders Andersen er kommet godt i gang med sit nye job hos SLF – Sønderjysk Landboforening.

Startskuddet for Anders Andersen lød mandag 6. januar, hvor han også deltog i SLFs traditionsrige nytårskur i Agerskov Hallen. Og allerede her følte han sig meget inspireret til den nye opgave. 

-Der er ingen tvivl om, at 2020 bliver forandringernes år. Det viste nytårskuren med al overbevisning. Som formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild sagde, så har landbruget været klar på forandringer gennem mange årtier, men man kan jo også tydeligt fornemme, at nogle af de kommende ændringer, som den nye regering vil kræve gennemført, kommer til at gøre ondt på mange, siger Anders Andersen.

Landmænd en del af løsningen

Trods de bekymrede miner og udtalelser omkring sig, så sad den nye udviklingschef i salen den aften og tænkte på de muligheder, han også så for sig. Mange forhold oplever landbruget forståeligt nok som krav og regler, der spænder ben, men Anders Andersen ser også løsninger, som landmænd kan lave forretning på:

-Der er flere forhold, der optager mig meget, og som spiller meget godt ind i de grønne løsninger, som landbruget vil få som forretningsmuligheder i de kommende år. En af dem er energi: Sol, vind og biogas - alle sammen energikilder som samfundet skal have til at lykkes – og hvor vi ikke kommer udenom, at landmænd er en del af løsningen, pointerer Anders Andersen.

Vedvarende energi er en stor forretningsmulighed – er allerede i gang

Anders Andersen vil derfor i den kommende tid bruge en del kræfter i SLF på at understøtte processer, der skal være med til at skabe mere vedvarende energi i lokalområdet. Vi skal facilitere projekter mellem energiselskaber, kommuner, landmænd og det lokale samfund. Ligeledes gælder udtagning af jord og jordfordelinger. Anders er allerede i gang med flere konkrete projekter på disse områder. Vigtigt for mig i hver situation er, at vi sikrer forretning for den enkelte landmænd, som deltager, pointerer han: 

-Vi er nødt til at se løsninger og gribe de muligheder, der er. Og netop indenfor solceller, vindmøller og biogas kan jeg se en langsigtet god forretning for landbruget. Samtidig er det også opgaver, der kan knytte landbruget tættere til det lokale samfund, som landmanden jo er en del af, hvilket forhåbentligt kan skabe forståelse og være med til at trække i en positiv retning, siger Anders Andersen.  

Udover udviklingschef skal Anders Andersen også bestride jobbet som chef for Syddansk Kvæg og samtidig rådgive og servicere sin egen kundeportefølje. Han udfører alle funktioner fra SLFs kontor i Vojens.  
 

0

Det snerper til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Redskaber når frem til forårsarbejdet

Corona-krisen har lukket mange forretninger ned i Danmark – dog ikke Brørup Traktor- & Maskincenter, hvor lastbilerne ruller ind på pladsen med nye polske landbrugsredskaber til forårsarbejdet

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

12 millioner øko-æg

Det producerer hønsene pr. år i Vallø Øko ApS, hvor dyrevelfærd står højt på dagsordenen, og EU har ydet tilskud til forskellige former for miljøteknologi.

Dyrevelfærd står højt på dagsordenen

Valløs filosofi: En høne, der har det godt, spiser mindre foder og lægger mange æg.

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl

Formand: - Vi skal producere mere klimaneutralt

Klimaet var overskriften for formand Niels Jørgen Thomsen, da han aflagde beretning på generalforsamlingen i Østjydsk Familielandbrug, der blev holdt hos Velas i Søften

Sikker og præcis fjernelse af ukrudt med ny græsklinge

Den nye græsklinge RG-KM fra STIHL gør det nemt at fjerne ukrudt fra såvel grusgange og flisebelægninger som fortove og asfalt. Med græsklingens unikke design, hvor knivpladerne bevæger sig frem og tilbage ligesom på en hækkeklipper, er risikoen for stenkast minimal – hvilket betyder, at RG-KM også er et optimalt værktøj i bymiljøet.

Velas Byg ansætter ny arkitekt – opruster på lovliggørelser

Byggeafdelingen i Velas har ansat endnu en erfaren arkitekt, som skal hjælpe landmændene med alt fra boligtegninger til lovliggørelser.
Side 1 af 58 (1149 artikler)Prev1234567565758Next