bannerPos

Studietur til USA - fra New York til Orlando

På efterårets studietur til USA går turen blandt andet til Capitol Hill i Washington D.C., hvor de folkevalgte politikere træffer beslutninger, som på mange måder også har indflydelse på vores hverdag.

Morten Ipsen

Journalist
11-08-2019 12:23
På en spændende studietur i efteråret kan man opleve mange af USA’s højdepunkter på østkysten, besøge interessante landbrug samt maskinfabrikken New Holland.

I år er det præcis 50 år siden, at den første bemandede raket blev sendt til Månen. Så hvorfor ikke besøge Cape Canaveral, hvor man kan opleve de store raketter og se, hvordan det hele foregik?

På en spændende studietur til USA’s østkyst – fra New York til Orlando i Florida – ender man netop med at besøge Kennedy Space Center, hvor man kan opleve hele det amerikanske rumprogram på tæt hold.

Turen foregår fra den 27. oktober til den 6. november og begynder i New York City, hvor man bor centralt på Manhattan og blandt andet tager turen ud til Frihedsgudinden.

Derfra går det mod syd til den mindre by New Holland, hvor der produceres ballepressere med flere høstmaskiner til mærket af samme navn. På den egn er der rigtig mange Amish-folk, og det er målet at besøge en farmer.

I magtens centrum
Næste stop er Washington D.C. – hvor Donald Trump regerer fra Det Hvide Hus og kongressen ligger højt på Capitol Hill. På en guidet rundtur opleves en del af magtens centrum.

Derefter går det sydover med besøg på typiske amerikanske landbrug på de kanter, hvor der bliver gode muligheder for at høre farmernes syn på landbrugets situation i USA.

En af de sidste dage er det planen at besøge North Florida Holsteins, hvor der er 10.000 sortbrogede køer. Så mange har ingen danske landmænd, selv om flere og flere er blevet temmelig store.

Afgang til rummet
Næstsidste dag bliver brugt på at besøge Kennedy Space Center – også kendt som Cape Canaveral. Altså stedet, hvorfra mange raketter med og uden mandskab er sendt ud i rummet.

Som rejseleder deltager tidligere chefredaktør Niels Damsgaard Hansen på hele turen. Han sørger for oversættelse ved besøgene og er behjælpelig med råd og vejledning fra tilmelding til turen slutter.

Turen koster inklusiv helpension 21.950 kroner i delt dobbeltværelse. Se det detaljerede program med tilmeldingsblanket på www.rejsogoplev.dk eller ring til Niels Damsgaard Hansen på mobil 51 41 71 58 eller skriv til niels@rejsogoplev.dk.

Med pilen på festival

For anden gang dannede Hygum Hjemstavnsgård rammen om den årlige pilefestival. AF Leif Christensen /LLN Press

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Gårdejer: Naturen betaler prisen for statens bureaukrati

Trods stor interesse og velvilje fra landbruget går det trægt med at få projekter under landbrugspakken gjort færdige. Og det blandt andet statsligt bureaukrati, mener en sønderjysk gårdejer.

Nu bliver de blå Mandam-redskaber orange

Fra efteråret bliver alle Mandam-redskaber orange og koksgrå. Hvorfor? Vist nok noget med, at en konkurrent synes, at Mandam er kommet lidt for tæt på med både teknik og farve, fortæller Svend Aage Jensen fra den danske importør Brørup Traktor- & Maskincenter.

Man bør så efterafgrøder uanset krav

Uanset om der er et politisk krav om at så efterafgrøder, bør landmænd etablere dem, for det giver mærkbart ekstraudbytte.

Landmand jagter mere viden

Forleden fik tusindvis af ansøgere enten ja eller nej til en videregående uddannelse. Mikkel Landmark er en af de 156, der er blevet optaget på jordbrugsteknologuddannelsen i Aarhus.

Erhvervsbiavler Nicki Toftum slår alarm: Mangel på bestøvere

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder, får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning: Der kommer til at mangle bestøvere.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Major slår vingerne ud på Have og Landskab

Brørup Traktor- & Maskincenter tager de grønne græsklippere fra Major med til Have og Landskab i Slagelse, der afholdes den 28. til 30. august. Major leverer klippere til enhver form for græs, og siden folkene fra Brørup overtog importen i 2018, har salget udviklet sig godt og er fordelt på mange forskellige modeller.

Sæt ind mod sneglene i god tid

Det er altafgørende at iværksætte bekæmpelse mod snegle tidligt, hvis indsatsen skal batte. Sats også på jordbearbejdning, hvor det er muligt, råder Seges.
Side 1 af 47 (933 artikler)Prev1234567454647Next