bannerPos

Udstiller-rekorden er nu slået på Nutrifair

Onsdag den 16. og torsdag den 17. januar er der Nutrifair i Fredericia. Arkivfoto: Ole Sejrup.

Alexander Dornwirth

Videojournalist
04-01-2019 07:00
Over 250 udstillere og en forventning om et brag af program. Det er, hvad Nutrifair kan byde på, når Messe C i Fredericia for ottende gang slår dørene op onsdag den 16. og torsdag den 17. januar.

Nutrifair-messen har en masse på tapetet, og der er ikke megen gammelt foder på nye køer og grise, når det hele skydes i gang den 16. januar.

Messen har som altid fokus på produkter til indendørs mekanisering, inventar, foder og dyrevelfærd, og så er selve bioenergiområdet større end nogensinde, oplyser projektleder Jørgen Kronborg.

 

SmartFarming på fremmarch

Foruden bioområdet er fokus også på Smartfarming og hele Industri 4.0-delen (integrationen mellem den digitale verden og den fysiske produktion red.)

SmartFarming (digitaliseringen) er med hastige skridt ved at blive implementeret i landbruget. Denne messes fokus er primært indenfor husdyrproduktion, hvor blandt andet automation, monitorering og andre teknologier spiller en større og større rolle i arbejdet med dyr og maskiner.

 

Mere end 250 udstillere

Flere end 250 udstillere er klar til at vise sidste nyt inden for hvert deres områder frem, og selve antallet af udstillere er derfor rekordhøjt.

Forventningen om mange gæster er også til stede med et offentliggjort tal på 5046 personer sidste år, hvoraf 84 procent var beslutningstagere.

I år er der en konkurrence, hvor man kan vinde præmier ved at gå rundt til seks udstillere og få svar på nogle spørgsmål.

Jørgen Kronborg fortæller også, at der er blevet lavet en stor ”netværkscafe” i hal D, da omtrent 90 procent dukker op på messen for at netværke.

Åbningen af messen foretages af administrerende direktør for Messe C, Grete Højgaard samt Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard.

 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next