bannerPos

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

Når uheldet er ude, og der skal forhandles med forsikringsselskabet, er det godt med en erfaren forsikringsmægler, der kan levere varen.
23-05-2020 10:56

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

RÅDGIVNING Som inden for alle andre erhverv vinder forsikringsmæglerne også frem hos landbruget. Det moderne landbrugs produktion er mindst lige så kompleks som andre typer virksomheders, når det gælder risici, der kan afdækkes med forsikringer.

- Det kræver en solid forsikringsviden at sammensætte dækningen, så der er det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien. Det er for vigtigt til at overlade til forsikringsselskaberne. Her er der behov for kompetent uvildig rådgivning, påpeger Peter Quitzau, der er direktør i DLBR Forsikringsmægler A/S.

For at sikre, at der er vandtætte skodder mellem forsikringsselskabet og forsikringsmægleren, må mægleren ikke modtage provision eller anden form for vederlag fra forsikringsselskabet. Det er alene kunden, der betaler mæglerens honorar.

- Fordi mægleren udfører en del af det arbejde, forsikringsselskabet ellers selv skulle have lavet, får landmanden en rabat på forsikringerne. Et såkaldt betjenerfradrag, der for mange vil modsvare det honorar, der skal betales til mægleren, oplyser Peter Quitzau.

Samarbejdsaftale og fuldmagt

For at kunne arbejde som forsikringsmægler skal Finanstilsynet godkende mægleren. Det kræver, at mægleren har den relevante erfaring med de brancher, der rådgives om og en forsikringsuddannelse med en overbygning som »uafhængig forsikringsformidler«.

- Her kommer mæglerens store erfaring landmanden til gode, og det er ikke sjældent store beløb, mægleren kan sikre kunden.

Peter Quitzau

- Samarbejdet med landmanden indledes med at der laves en samarbejdsaftale og en fuldmagt, der giver mægleren ret til at handle på landmandens vegne, når der skal tegnes og reguleres forsikringer, og når der sker skader, forklarer Peter Quitzau og tilføjer:

- Fuldmagten sender mægleren til forsikringsselskabet, hvorefter al korrespondance mellem landmanden og forsikringsselskabet sker via mægleren.

Analyse og forhandling

Til forskel fra forsikringsselskabernes egne sælgere, assurandørerne, varetager mægleren alene kundens interesser. Det gælder både ved rådgivning om forsikringerne, og når skaderne sker.

- Når der sker en skade, er det afgørende, at alle nødvendige oplysninger kommer med ved anmeldelsen og at dialogen med forsikringsselskabets skadebehandler sker med en kompetent mod- og medspiller. Det er her, den valgte forsikringsdækning og mægleren skal levere varen, pointerer Peter Quitzau.

- Ingen skader er ens, tilføjer han, og meget ofte kræver det både en grundig analyse af skadeårsagen og en forhandling med forsikringsselskabet om opgørelse af landmandens tab. Her kommer mæglerens store erfaring landmanden til gode, og det er ikke sjældent store beløb, mægleren kan sikre kunden.

jhal

 

0

LandboSyd åbner afdeling på Fyn

Der bliver nu hårdere konkurrence om både medarbejdere og rådgivningskunder på Fyn. Sønderjyske LandboSyd går nemlig nu i clinch med Velas og åbner kontor med fokus på økonomirådgivning på Fyn.

Byer og skov vokser, landbrugslandet skrumper

Af Peter Bohsen Jensen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Snitter måler græsudbytte til grovfoderlageret

SLF arbejder sammen med Seges og flere landboforeninger om at højne grovfoderproduktionen fra mark til lager. Landmand Eigil Miang ved Rødding deltager i projektet, og for få uger siden fik han snittet græs, der blev målt til brug for lagerregistrering.

Udstillere glæder sig til Agromek 2021

Blandt udstillere på næste års Agromek 2021 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen
Side 1 af 64 (1271 artikler)Prev1234567626364Next