bannerPos

Lettere landbrugsadgang til udenlandsk arbejdskraft

Landbruget beskæftiger mange udlændinge – en ny bekendtgørelse baner vejen for endnu flere. Arkivfoto

John Ankersen

Journalist
07-06-2019 06:19
En ny bekendtgørelse uden om et flertal i Folketinget udvider dansk landbrugs muligheder for brug af udenlandsk arbejdskraft. Men bekendtgørelsen møder kritik fra flere partier.
Landbruget mangler arbejdskraft, og har i mange år i stor stil benyttet sig af udenlandsk arbejdskraft. Og den mulighed øges nu med en ny bekendtgørelse fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, (V), der, ifølge JydskeVestkysten Erhverv, uden om et flertal i Folketinget, nu baner vejen for mere udenlandsk arbejdskraft til landbruget.
Bekendtgørelsen betyder, at færdiguddannede udenlandske landmænd på op til 35 år gamle, kan blive ansat på danske landbrug som praktikanter på elevløn i op til 18 måneder.
Den nye bekendtgørelse møder til gengæld massiv kritik fra flere partier i Folketinget. Blandt andet fra Socialdemokratiet, Danske Folkeparti og SF, der mener at bekendtgørelsen med de lempeligere regler er ren løndumping.
 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next