bannerPos

Tican har nye vækstplaner på hjemmemarkedet

19-08-2016 12:29
En ambitiøs vækstplan på hjemmemarkedet for forædlede kødprodukter og udskæringer af svine- og oksekød søsættes nu af Tican, som har produktionsafdelinger i Thisted, Brørup og Ansager.

En ny vækstplan fra Tican betyder, at hjemmemarkedsafdelingen i Ansager kan imødese øget aktivitet på både pølser, marinerede specialiteter m.v. samt pakning af ferske svine- og oksekødsprodukter, idet det er planen at supplere sortimentet af svinekød fra Tican med oksekød fra de tyske ejere Tönnies.

Baconproduktionen flyttes til UK fra 1. oktober i år, hvilket betyder, at afdelingen i Ansager produktionsmæssigt bliver omdrejningspunktet for den nye vækstplan på det danske marked.

- Vi er efterhånden kommet langt med integrationen af Ticans virksomheder i England, Polen og Danmark i Tönnies koncernen, og det er særdeles positivt, at vi nu kan iværksætte denne vækstplan på det danske marked. Vi ønsker at blive langt mere synlige i Danmark, og det er vor opfattel-se, at markedet har ventet på dette initiativ. Vi glæder os til at præsentere konceptet for kunderne, siger adm. direktør Ove Thejls og tilføjer: - En del af planen er i øvrigt også at markedsføre økologisk svinekød – det er vi klar med i løbet af et par måneder.

Tican har hovedkontor i Thisted og slagter ca. 3,5 mio. grise om året svarende til ca. 20 % af den danske produktion. Virksomheden beskæftiger ca. 1000 medarbejdere på de 3 danske produktionsafdelinger

Flere støttesager i klemme

Et par bøvlede støttesager har på det seneste sat en stopper for lysten til at søge yderligere EU-tilskud, siger Anders Laustsen.

Støtte har fulgt væksten på kvægbedrift

Anders Laustsen har i takt med udvidelser af sin økologiske bedrift gjort brug af tilskudsordninger fra EU, men han mener, at EU-støtten til landbruget helt bør fjernes.

Nordisk tang skal testes i danske besætninger

Udenlandske forsøg har tidligere vist, at tang kan hæmme metanproduktionen i køernes vom. Nu skal der dyrkes tang herhjemme, som skal forarbejdes og i sidste ende tilsættes kvægfoderet i danske besætninger.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Så på efterafgrøder som en del af klimaløsningen

Herning-Ikast Landboforening og Sagro inviterede til dialog om løsninger, da to lokale folketingspolitikere fra partiet Venstre, lagde vejen forbi.

Samsø vil vise den cirkulære vej

På Samsø er man langt med den cirkulære økonomi i samspillet mellem fødevareproduktion og forbrug – men der er stadig et stykke vej til mål, indrømmer Knud Tybirk, der er projektleder for Biosamfund Samsø.

Insekter som foder og fødevarer

Det kan blive insekter og larver, der kan blive en af fremtidens løsninger på en mere bæredygtig og klimavenlig fødevare-udfordring. Hos Teknologisk Institut arbejder man intenst med insekter til både foder og fødevarer.

Cirkulær økonomi på globalt plan

Den cirkulære økonomi er vejen frem, hvis kloden skal i balance globalt – og Danmark er med helt fremme, fastslog Claus Stig Pedersen, der er direktør for bæredygtighed og Public Affairs i den danske virksomhed Novozymes, og som var blandt indlægsholderne ved Frejs Fødevarekonference.
Side 1 af 53 (1051 artikler)Prev1234567515253Next