bannerPos

Byg dine drømme trinvis

Tanken om at bygge i etaper er ikke ny, men til forskel fra tidligere, så bliver der i dag tænkt i flere mulige scenarier.
13-08-2020 06:47

I dag er det nærmest umuligt at bygge et komplet produktionsanlæg på én gang. Alligevel opfordrer chefrådgiver i Strategi | Virksomhedsøkonomi, Keld V. Nielsen, til at drømme stort, så længe man har en plan for det.

En trinvis udvidelse er nærmest en forudsætning, hvis du går med planer om at bygge nyt i dag. Derfor er chefrådgiver i LandboNord, Keld V. Nielsen, også involveret i flere projekter, som kræver en trinvis udvidelse.

- Når du deler din produktion op i etaper, så får du automatisk muligheden for at se, om det nye byggeri svarer til forventningerne produktions- og indtjeningsmæssigt. Så længe der er en plan for din udvidelse, ved du også, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør. Hver enkelt etape skal både kunne fungere selvstændigt og i en sammenhæng, siger Keld V. Nielsen.

Mange har planer i skufferne

Forventningerne er en del af projektets samlede strategi, og det skal være sådan, at man stadig kan få en forretning ud af det – selvom man ikke når i mål med hele projektet.

- Rigtig mange har planer liggende i skuffen om både 2. og 3. etape, som de endnu ikke har ført ud i livet. De har måske fundet et leje, hvor de ikke behøver at udvide yderligere, mangel på finansiering – eller også er de blevet stoppet af lave afregningspriser, siger Keld V. Nielsen.

Dårlige erfaringer fra tidligere

Tanken om at bygge i etaper er ikke ny, men til forskel fra tidligere, så bliver der i dag tænkt i flere mulige scenarier. Op gennem 90’erne blev der bygget en del knopskydninger, som ifølge svinerådgiver i LandboNord Preben Høj, ikke har vist sig at være brugbare i længden.

- I dag ser vi desværre eksempler på udvidelser fra den periode, som er svære at arbejde videre med, fordi man ikke har gennemtænkt konceptet. Når man først er bundet op på et setup, kan det være noget nær umuligt at ændre på, når først det er bygget. Derfor er det vigtigt at indtænke et råderum i byggerierne, så du ikke sætter for mange begrænsninger for dig selv fra starten, siger Preben Høj.

Vær tro mod din strategi

Selvom drømmen om et komplet produktionsanlæg ikke kan realiseres på én gang, så opfordrer Keld V. Nielsen netop til at drømme stort, så længe drømmene er understøttet af god rådgivning og faglig sparring.

- Specielt hos svineproducenterne ser vi i øjeblikket produktionsanlæg, hvor det indtjeningsmæssigt går over al forventning. På den måde er der ikke langt til at overveje næste etape i en udvidelse, hvis det stemmer overens med den oprindelige strategi, siger Keld V. Nielsen.

0

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..
Side 1 af 67 (1336 artikler)Prev1234567656667Next