bannerPos

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

John Ankersen

Journalist
12-07-2019 06:20
Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Tilbage i oktober sidste år kunne første spadestik tages, og forleden var der så rejsegilde på det, der næste år står færdigt som DLG-koncernens nye store hovedsæde i Fredericia.
Og det var yderst tilfredse og forventningsfulde repræsentanter fra bygherre, ejer, entreprenør og kommune, der kunne fejre rejsegildet for nybyggeriet, der ligger på en central placering i udkanten af Fredericia med motorvejen og Lillebæltsbroen blandt de nærmeste naboer.
Og der var ros og anerkendelse hele vejen rundt omkring byggeriet, hvor alt har kørt planmæssigt.
-  Vi er kommet langt siden efteråret 2018, og alt kører efter planen. Det er det største forandringsprojekt i DLG´s historie og så endda i koncernens 50 års jubilæumsår, sagde koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll, der understregede et DLG, hvor man altid skal være omstillingsparate – netop som det er sket med udflytningen fra Axelborg, til nu midlertidige lokaler i Fredericia, inden flytningen til det nye hovedkvarter, altså ligeledes i Fredericia.
Han benyttede samtidig lejligheden til at takke de mange medarbejdere, der har valgt at flytte med til Fredericia, hvor omkring 200 arbejdspladser er flyttet til, og hvor omkring 300 ventes at skulle arbejde i 2020.

Stolt og imponeret
Et er virksomheden NRE, der er totalentreprenør på byggeriet, og sales director Jonas Olesen, lagde i sin tale ikke skjul på, at han på flere plan er både stolt og imponeret over byggeriet:
-  Vi er glade for at være med til at danne ramme om jeres nye domicil. Det er en stor dag for både bygherre og kommunen. Det er nu vi kan se tankerne bag projektet tage form.
Jonas Olesen rettede samtidig en tak til både de rådgivere og rigtig mange håndværkere, der har sørget for at tankerne er blevet til bygning.
Også hos selskabet AP Pension, der bygger og kommer til at eje bygningen, som DLG fremadrettet lejer, er man yderst tilfreds med resultatet indtil videre.
-  Det er et spændende og prestigefyldt byggeri, som er endnu flottere end jeg havde forestillet mig. Vi er glade for at være blevet valgt af DLG som partner, lød det fra Peter Olsson, ejendomsinvesteringschef hos AP Pension.
Han rettede samtidig en stor tak til NRE samt ikke mindst Fredericia Kommune for et yderst godt samarbejde.

Ydmyg og taknemmelig
En stor virksomhed med hundredvis af arbejdspladser, der flytter til éns by og kommune.
Borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard, (A), sparede heller ikke på sin anerkendelse og tilfredshed:
-  Det er stort at en virksomhed som DLG har flyttet domicil fra Axelborg hér til Fredericia. Det er vi både taknemmelige og ydmyge over. Det er et imponerende byggeri, og tæt på kunst. Og vi er glade for at AP Pension har samme oplevelse af det som os, lød det fra Jacob Bjerregaard.
DLG´s nye hovedkontor bliver som nævnt bygget af AP Pension, som også bliver ejere af bygningen. PLH Arkitekter har tegnet stregerne og bliver også indretningsarkitekter på den færdige bygning. NRE Denmark er totalentreprenør og Rambøll er bygherrerådgivere.
Det ny hovedkvarter ventes at stå færdigt om et år – i sommeren 2020.

Med pilen på festival

For anden gang dannede Hygum Hjemstavnsgård rammen om den årlige pilefestival. AF Leif Christensen /LLN Press

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Gårdejer: Naturen betaler prisen for statens bureaukrati

Trods stor interesse og velvilje fra landbruget går det trægt med at få projekter under landbrugspakken gjort færdige. Og det blandt andet statsligt bureaukrati, mener en sønderjysk gårdejer.

Nu bliver de blå Mandam-redskaber orange

Fra efteråret bliver alle Mandam-redskaber orange og koksgrå. Hvorfor? Vist nok noget med, at en konkurrent synes, at Mandam er kommet lidt for tæt på med både teknik og farve, fortæller Svend Aage Jensen fra den danske importør Brørup Traktor- & Maskincenter.

Man bør så efterafgrøder uanset krav

Uanset om der er et politisk krav om at så efterafgrøder, bør landmænd etablere dem, for det giver mærkbart ekstraudbytte.

Landmand jagter mere viden

Forleden fik tusindvis af ansøgere enten ja eller nej til en videregående uddannelse. Mikkel Landmark er en af de 156, der er blevet optaget på jordbrugsteknologuddannelsen i Aarhus.

Erhvervsbiavler Nicki Toftum slår alarm: Mangel på bestøvere

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder, får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning: Der kommer til at mangle bestøvere.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Major slår vingerne ud på Have og Landskab

Brørup Traktor- & Maskincenter tager de grønne græsklippere fra Major med til Have og Landskab i Slagelse, der afholdes den 28. til 30. august. Major leverer klippere til enhver form for græs, og siden folkene fra Brørup overtog importen i 2018, har salget udviklet sig godt og er fordelt på mange forskellige modeller.

Sæt ind mod sneglene i god tid

Det er altafgørende at iværksætte bekæmpelse mod snegle tidligt, hvis indsatsen skal batte. Sats også på jordbearbejdning, hvor det er muligt, råder Seges.
Side 1 af 47 (933 artikler)Prev1234567454647Next