bannerPos

Fremdrift i landbruget betyder millionoverskud hos byggerådgiver

Flemming Hedegaard, direktør i Byggeri & Teknik, er meget tilfreds med, hvordan det gik for virksomheden i 2017.

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
28-03-2018 10:45
Rådgivningsvirksomheden Byggeri & Teknik med base i Herning har haft et af sine bedste år nogensinde sidste år.

2017 endte som et godt år for Byggeri & Teknik, der har specialiseret sig i byggerådgivning inden for landbrug, og som er ejet af flere landboforeninger i fællesskab. Virksomheden har hovedsæde i Herning.

Virksomheden kom ud af 2017 med et overskud på 1,1 million kroner, hvilket ifølge en pressemeddelelse, var 763.000 kroner over budgettet. Resultatet bliver betegnet som meget tilfredsstillende af Flemming Hedegaard, direktør i Byggeri & Teknik.

- Vi var bedre end forventet på vores driftsomkostninger hele året, og det er meget tilfredsstillende. Personaleomkostningerne er ligeledes under budget. Det opnåede driftsresultat for 2017 er meget tilfredsstillende i et stadigt svært marked.

- Det er et af de bedste resultater i Byggeri & Teknik I/S historie og viser, hvor meget det betyder, at der er fremdrift for landbruget, lyder det det fra Flemming Hedegaard.

Rådgivningsbranchen er stadig i forandring

Han fortæller, at to nye samarbejdspartnere i det sønderjyske, landboforeningerne LandboSyd og LHN, leverer en del opgaver til kontoret og det er stigende.

Samtidig arbejder bestyrelsen i Byggeri & Teknik på en ny ejerstruktur, som vil betyde, at det i fremtiden bliver Vestjysk Landboforening, Lemvig Landboforening, Djursland Landboforening samt SAGRO, som ejer virksomheden.

Det betyder, at Landboforeningerne MidtVest og FamilieLandbruget Vestjylland udtræder, hvis det falder på plads. Samsø Landboforening er ved årsskiftet trådt ud af ejerkredsen.

Vil vækste på tre områder:

Bestyrelsen i Byggeri & Teknik har sat nogle mål for virksomheden, som betyder at man i 2022 gerne skulle være 20 ansatte. Væksten skal ske på disse områder:

  • En fortsat styrkelse af hele den del af forretningen, som omfatter rådgivning til vore primære kunder, landmændene ‐ omkring bygge‐ og maskinteknikrådgivning.
  • En udvidelse af aktiviteterne på skadesopgørelse efter brande og andre  forsikringsskader hos både landmænd og private.
  • En offensiv satsning på boligområdet, hvor markedet er stigende i segmentet med arkitekttegnede boliger fra 2‐10 millioner både i byerne og på landet.

 

 

0

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Færre køer - mere mælk - og en bedre bundlinje

Mælkeproducent Jørgen Bertelsen har vendt skidt til godt ved justeringer af foder og fokus på reproduktion. I 2019 steg mælkeydelsen med 800 kg mælk, endda med lidt færre køer.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov
Side 1 af 56 (1102 artikler)Prev1234567545556Next