bannerPos

Fremdrift i landbruget betyder millionoverskud hos byggerådgiver

Flemming Hedegaard, direktør i Byggeri & Teknik, er meget tilfreds med, hvordan det gik for virksomheden i 2017.

Lasse Ege Pedersen

28-03-2018 10:45
Rådgivningsvirksomheden Byggeri & Teknik med base i Herning har haft et af sine bedste år nogensinde sidste år.

2017 endte som et godt år for Byggeri & Teknik, der har specialiseret sig i byggerådgivning inden for landbrug, og som er ejet af flere landboforeninger i fællesskab. Virksomheden har hovedsæde i Herning.

Virksomheden kom ud af 2017 med et overskud på 1,1 million kroner, hvilket ifølge en pressemeddelelse, var 763.000 kroner over budgettet. Resultatet bliver betegnet som meget tilfredsstillende af Flemming Hedegaard, direktør i Byggeri & Teknik.

- Vi var bedre end forventet på vores driftsomkostninger hele året, og det er meget tilfredsstillende. Personaleomkostningerne er ligeledes under budget. Det opnåede driftsresultat for 2017 er meget tilfredsstillende i et stadigt svært marked.

- Det er et af de bedste resultater i Byggeri & Teknik I/S historie og viser, hvor meget det betyder, at der er fremdrift for landbruget, lyder det det fra Flemming Hedegaard.

Rådgivningsbranchen er stadig i forandring

Han fortæller, at to nye samarbejdspartnere i det sønderjyske, landboforeningerne LandboSyd og LHN, leverer en del opgaver til kontoret og det er stigende.

Samtidig arbejder bestyrelsen i Byggeri & Teknik på en ny ejerstruktur, som vil betyde, at det i fremtiden bliver Vestjysk Landboforening, Lemvig Landboforening, Djursland Landboforening samt SAGRO, som ejer virksomheden.

Det betyder, at Landboforeningerne MidtVest og FamilieLandbruget Vestjylland udtræder, hvis det falder på plads. Samsø Landboforening er ved årsskiftet trådt ud af ejerkredsen.

Vil vækste på tre områder:

Bestyrelsen i Byggeri & Teknik har sat nogle mål for virksomheden, som betyder at man i 2022 gerne skulle være 20 ansatte. Væksten skal ske på disse områder:

 • En fortsat styrkelse af hele den del af forretningen, som omfatter rådgivning til vore primære kunder, landmændene ‐ omkring bygge‐ og maskinteknikrådgivning.
 • En udvidelse af aktiviteterne på skadesopgørelse efter brande og andre  forsikringsskader hos både landmænd og private.
 • En offensiv satsning på boligområdet, hvor markedet er stigende i segmentet med arkitekttegnede boliger fra 2‐10 millioner både i byerne og på landet.

 

   

  Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

  Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

  Nyt biogasanlæg rykker tættere på

  De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

  TBS udvider sin Fendt-forhandling

  TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

  Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

  Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

  Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

  Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

  Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

  Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

  Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

  Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

  Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

  Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

  Pas på likviditeten selvom prisen stiger

  Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.

  Lisbeth uddanner sig til naturtjekker

  Landmænd, der vil skabe mere natur, kan få styr på ejendommens naturværdi og lægge planer for forbedringer.
  Side 1 af 44 (879 artikler)Prev1234567424344Next