bannerPos

Fremdrift i landbruget betyder millionoverskud hos byggerådgiver

Flemming Hedegaard, direktør i Byggeri & Teknik, er meget tilfreds med, hvordan det gik for virksomheden i 2017.

Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
28-03-2018 10:45
Rådgivningsvirksomheden Byggeri & Teknik med base i Herning har haft et af sine bedste år nogensinde sidste år.

2017 endte som et godt år for Byggeri & Teknik, der har specialiseret sig i byggerådgivning inden for landbrug, og som er ejet af flere landboforeninger i fællesskab. Virksomheden har hovedsæde i Herning.

Virksomheden kom ud af 2017 med et overskud på 1,1 million kroner, hvilket ifølge en pressemeddelelse, var 763.000 kroner over budgettet. Resultatet bliver betegnet som meget tilfredsstillende af Flemming Hedegaard, direktør i Byggeri & Teknik.

- Vi var bedre end forventet på vores driftsomkostninger hele året, og det er meget tilfredsstillende. Personaleomkostningerne er ligeledes under budget. Det opnåede driftsresultat for 2017 er meget tilfredsstillende i et stadigt svært marked.

- Det er et af de bedste resultater i Byggeri & Teknik I/S historie og viser, hvor meget det betyder, at der er fremdrift for landbruget, lyder det det fra Flemming Hedegaard.

Rådgivningsbranchen er stadig i forandring

Han fortæller, at to nye samarbejdspartnere i det sønderjyske, landboforeningerne LandboSyd og LHN, leverer en del opgaver til kontoret og det er stigende.

Samtidig arbejder bestyrelsen i Byggeri & Teknik på en ny ejerstruktur, som vil betyde, at det i fremtiden bliver Vestjysk Landboforening, Lemvig Landboforening, Djursland Landboforening samt SAGRO, som ejer virksomheden.

Det betyder, at Landboforeningerne MidtVest og FamilieLandbruget Vestjylland udtræder, hvis det falder på plads. Samsø Landboforening er ved årsskiftet trådt ud af ejerkredsen.

Vil vækste på tre områder:

Bestyrelsen i Byggeri & Teknik har sat nogle mål for virksomheden, som betyder at man i 2022 gerne skulle være 20 ansatte. Væksten skal ske på disse områder:

 • En fortsat styrkelse af hele den del af forretningen, som omfatter rådgivning til vore primære kunder, landmændene ‐ omkring bygge‐ og maskinteknikrådgivning.
 • En udvidelse af aktiviteterne på skadesopgørelse efter brande og andre  forsikringsskader hos både landmænd og private.
 • En offensiv satsning på boligområdet, hvor markedet er stigende i segmentet med arkitekttegnede boliger fra 2‐10 millioner både i byerne og på landet.

 

   

  Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

  Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

  Se, rør og lugt til landbruget – 62 landmænd søger gæster til Åbent Landbrug

  Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den 15. september når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere, der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

  Gråsten byder velkommen til Åbent Landbrug

  Landbrugsskolen er endnu en gang med i arrangementet. LandboSyd deltager med en stand, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen planter træer.

  Klap en ko i Bredebro

  På søndag den 15. september inviterer en række gårde landet over indenfor i forbindelse med åbent landbrug. Blandt andet i Bredebro

  Blev selvstændig uden bankens hjælp

  Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

  Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

  EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

  Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

  Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

  Agromek er tilbage i januar i 2021

  Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

  Lexion-turne i gang

  Under navnet »Join the revolution« har Claas inviteret til en række Lexion-arrangementer landet over og i dag blev første arrangement afholdt.

  Hans Jørgen går i hegnet med fem blade på kniven

  Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation har i snart 20 år klippet hegn. Han mangler ikke noget at lave
  Side 1 af 49 (970 artikler)Prev1234567474849Next