bannerPos

Nye skærpede regler ved byggeansøgninger

Ved årsskiftet til 2020 er der kommet nye, skærpede krav i forbindelse med visse byggerier, og det giver p.t. udfordringer for mange ansøgninger om byggetilladelser. Arkivfoto
14-03-2020 14:53

Brug af certificerede brandrådgivere og statikere ved ansøgning om byggetilladelse kan medføre udfordringer, påpeger bygningsrådgiver.

BYGGETILLADELSE Ved årsskiftet til 2020 blev BR 18 fuldt implementeret, og kommunerne kan således ikke længere myndighedsbehandle byggeansøgninger i brandklasse 2, 3 og 4 uden at der er tilknyttet en certificeret brandrådgiver. Og det samme gør sig gældende for konstruktionsklasserne 2, 3 og 4, hvor der skal tilknyttes en certificeret statiker.

- Det giver p.t. nogle udfordringer for mange ansøgninger om byggetilladelser, at der skal tilknyttes eksterne certificerede personer, fortæller Tina Seligmann Petersen, bygningsrådgiver i Agrovi.

- Dels er det, tilføjer hun, en ekstra omkostning, og dels er der på landsplan endnu ikke uddannet så mange certificerede brandrådgivere/statikere, hvilket kan give ventetid på flere måneder på at få indsendt sin ansøgning.

Tina Seligmann Petersen oplyser dog i den forbindelse, at der med hensyn til de certificerede statikere er lavet en overgangsordning indtil 30. juni 2020, hvor de eksisterende anerkendte statikere kan bruges.

Brand- og konstruktionsklasser

Byggeriets brandklasse bestemmes ud fra dens anvendelseskategori og risikoklasse, og det har endvidere betydning om de valgte byggemetoder er simple og traditionelle. Samt hvilke brandtekniske installationer der anvendes.

Konstruktionsklasserne bestemmes ud fra konsekvensklasse, kompleksitet (simpelt eller kompleks) og erfaringer med konstruktionstypen (traditionelt/utraditionelt).

- På bygningsreglementet.dk ligger bygningsreglementet og dens vejledninger, og her kan man læse mere om emnet, fortæller Tina Seligmann Petersen, der – ligesom kollegaerne hos Agrovi – også kan hjælpe vej gennem paragraf-junglen, hvis man har byggeplaner.

jhal

0

Specialist i alle typer hegn

Som en af de største og ældste udbydere af hegn og hegnsløsninger til både landbruget og en lang række andre brancher, er Poda Hegn specialist inden for sit felt til både store som mindre hegns-opgaver.

Helt ud til hegnet

PIT Hegn er klar med gode tilbud og forsendelse af varer i den ekstraordinære situation, her hvor dyrene skal på græs.

Slagtesvineproducenter risikerer bøder

Med den rekordhøje svinenotering producerer landets slagtesvineproducenter mange steder grise med en høj afgangsvægt. Men afgangsvægten er et problem og kan munde ud i store bøder, da de mange steder overskrider grænserne i de eksisterende miljøgodkendelser, fortæller tre Velas-rådgivere.

Det snerper til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Redskaber når frem til forårsarbejdet

Corona-krisen har lukket mange forretninger ned i Danmark – dog ikke Brørup Traktor- & Maskincenter, hvor lastbilerne ruller ind på pladsen med nye polske landbrugsredskaber til forårsarbejdet

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

12 millioner øko-æg

Det producerer hønsene pr. år i Vallø Øko ApS, hvor dyrevelfærd står højt på dagsordenen, og EU har ydet tilskud til forskellige former for miljøteknologi.

Dyrevelfærd står højt på dagsordenen

Valløs filosofi: En høne, der har det godt, spiser mindre foder og lægger mange æg.

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl
Side 1 af 58 (1152 artikler)Prev1234567565758Next