bannerPos

Ridehal for millioner

Snoren til en ny ridehal klippes naturligvis fra hesteryg, som Ida Lone Jensen gjorde ved den officielle indvielse af ridehal nummer to på Ladelund Efterskole.

Leif Christensen

04-02-2019 08:00
I snart 100 år har der været ridning i Ladelund – nu har efterskolen, der afløste landbrugsskolen, bygget ridehal nummer to

Det foregik på hesteryg, da Ida Lone Jensen banede vejen for hestene ind til den nye ridehal ved Ladelund Efterskole – den tidligere landbrugsskole.

Herfra fik hun klippet den røde snor, og dermed var ridehallen med de internationale mål - 20 x 60 meter - klar til at blive taget i brug af skolen, der står bag byggeriet, og Ladelund Rideklub.

Gæsterne ved indvielsen af den tre millioner kroner dyre ridehal fik da også set, hvordan hallen kunne bruges af flere heste.

 

Stor interesse

Ved starten fortalte forstander Steffen Pedersen om hallen og glæder sig over en stor interesse for ridningen.

20 af eleverne har således egen hest med på skolen.

- Ridning og heste har været en del af Ladelund i mange årtier – ja snart et århundrede. Den gamle ridehal her ved siden af mener jeg er bygget i 1925, og I 1973 blev Ladelund Rideklub stiftet, lød det fra Steffen Pedersen.

Gennem årene er der bygget til og bygget om, og det er naturligt med ønske om nye og bedre faciliteter.

- Nu har vi bygget ridehal nr. to. Det giver enestående muligheder for at både medlemmer i Ladelund Rideklub og elever på efterskolen kan dyrke ridningen.

- Som efterskole vil vi gerne give eleverne mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt. Her skal man dygtiggøre sig i fagene, og da vi gerne vil arbejde med både ånd og hånd og det hele menneske, er det vigtigt også at dyrke de praktiske fag – dyrke sin interesse og gerne få gode og givtige fritidsinteresser i fællesskab med andre, lød det fra Steffen Pedersen.

 

En større plan

Nu er der med denne nye ridehal gode faciliteter til ridning og spring. Nu kan efterskoleelever modtage undervisning i to haller med internationale mål.

- Byggeriet af denne nye ridehal er led i en større plan for at forbedre forholdene for både ryttere og heste. Den gamle maskinhal – den røde hal – har vi indtil nu brugt som ridehal, og den skal indrettes til stald. Det betyder, at dele af de gamle stalde skal nedlægges. De er udtjent.

Så næste fase bliver at indrette den røde ridehal til en stald med 23 bokse og en vaskeplads, fortalte forstanderen.

 

Antidumping told på gødning forhindrer konkurrence

EU bør se på antidumping tolden på billig østeuropæisk gødning, da toldsatserne ikke bidrager til konkurrence på gødningsmarkedet, mener Søren Laustsen, SLF

Landboformand bremset i at lave minivådområde

Formand for LandboSyd og folketingskandidat for Venstre, Mogens Dall, er stærkt utilfreds med, at han lige nu løber panden mod muren i forsøget på at etablere et næsten to hektar stort minivådområde på en af sine ejendomme i Sønderjylland.

Overlevelsesguide på tørreriet

Efterbehandling af frø, korn og raps er det sidste led i en lang række af arbejdsdage omkring dyrkningen og er for mange en besværlig fase, hvis ikke man har en gylden fremgangsmåde. En forkert behandling kan i værste fald ødelægge avlen, hvilket gør efterbehandlingen til en af de vigtigste faser i processen.

Kollagen fra køer som kosttilskud til landmand

Rigtig mange landmænd, der er slidte og har ømme, stive led spiser bla. produktet aktiv fra Sundhedsshoppen, men hvad de ikke ved er, at de måske selv er leverandør af råmaterialet, idet proteinstoffet kollagen, som er i produktet aktiv, kommer fra tyske og danske køers væv.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Toppolitiker indviede nyt østjysk minivådområde

Partiet SF´s formand Pia Olsen Dyhr svingede spaden, da et nyanlagt minivådområde syd for Vejle forleden officielt blev indviet

Travlhed i nyt jysk skadedyrsfirma

HK Skadedyrsservice er kommet godt fra start. Firmaet beskæftiger sig blandt andet med rottebekæmpelse, der kan være en plage i kornlagre og andre steder, hvor der opbevares foderafgrøder

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.- 6. juli

Mælkeanlæg i farestalden har været en dyr fornøjelse

I anden halvdel af 2018 kostede mælkeanlæg i svinestalden soholderne godt 300 kroner i snit pr. so. Det viser den nyeste opgørelse af DB-tjek.

Dyrskue afprøver teltstald

Arrangørerne af Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa vil i år tilbyde dyrene læ og ly på en helt ny måde i form af teltstald
Side 1 af 37 (723 artikler)Prev1234567353637Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer