bannerPos

Ridehal for millioner

Snoren til en ny ridehal klippes naturligvis fra hesteryg, som Ida Lone Jensen gjorde ved den officielle indvielse af ridehal nummer to på Ladelund Efterskole.

Leif Christensen

04-02-2019 08:00
I snart 100 år har der været ridning i Ladelund – nu har efterskolen, der afløste landbrugsskolen, bygget ridehal nummer to

Det foregik på hesteryg, da Ida Lone Jensen banede vejen for hestene ind til den nye ridehal ved Ladelund Efterskole – den tidligere landbrugsskole.

Herfra fik hun klippet den røde snor, og dermed var ridehallen med de internationale mål - 20 x 60 meter - klar til at blive taget i brug af skolen, der står bag byggeriet, og Ladelund Rideklub.

Gæsterne ved indvielsen af den tre millioner kroner dyre ridehal fik da også set, hvordan hallen kunne bruges af flere heste.

 

Stor interesse

Ved starten fortalte forstander Steffen Pedersen om hallen og glæder sig over en stor interesse for ridningen.

20 af eleverne har således egen hest med på skolen.

- Ridning og heste har været en del af Ladelund i mange årtier – ja snart et århundrede. Den gamle ridehal her ved siden af mener jeg er bygget i 1925, og I 1973 blev Ladelund Rideklub stiftet, lød det fra Steffen Pedersen.

Gennem årene er der bygget til og bygget om, og det er naturligt med ønske om nye og bedre faciliteter.

- Nu har vi bygget ridehal nr. to. Det giver enestående muligheder for at både medlemmer i Ladelund Rideklub og elever på efterskolen kan dyrke ridningen.

- Som efterskole vil vi gerne give eleverne mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt. Her skal man dygtiggøre sig i fagene, og da vi gerne vil arbejde med både ånd og hånd og det hele menneske, er det vigtigt også at dyrke de praktiske fag – dyrke sin interesse og gerne få gode og givtige fritidsinteresser i fællesskab med andre, lød det fra Steffen Pedersen.

 

En større plan

Nu er der med denne nye ridehal gode faciliteter til ridning og spring. Nu kan efterskoleelever modtage undervisning i to haller med internationale mål.

- Byggeriet af denne nye ridehal er led i en større plan for at forbedre forholdene for både ryttere og heste. Den gamle maskinhal – den røde hal – har vi indtil nu brugt som ridehal, og den skal indrettes til stald. Det betyder, at dele af de gamle stalde skal nedlægges. De er udtjent.

Så næste fase bliver at indrette den røde ridehal til en stald med 23 bokse og en vaskeplads, fortalte forstanderen.

 

Med pilen på festival

For anden gang dannede Hygum Hjemstavnsgård rammen om den årlige pilefestival. AF Leif Christensen /LLN Press

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Gårdejer: Naturen betaler prisen for statens bureaukrati

Trods stor interesse og velvilje fra landbruget går det trægt med at få projekter under landbrugspakken gjort færdige. Og det blandt andet statsligt bureaukrati, mener en sønderjysk gårdejer.

Nu bliver de blå Mandam-redskaber orange

Fra efteråret bliver alle Mandam-redskaber orange og koksgrå. Hvorfor? Vist nok noget med, at en konkurrent synes, at Mandam er kommet lidt for tæt på med både teknik og farve, fortæller Svend Aage Jensen fra den danske importør Brørup Traktor- & Maskincenter.

Man bør så efterafgrøder uanset krav

Uanset om der er et politisk krav om at så efterafgrøder, bør landmænd etablere dem, for det giver mærkbart ekstraudbytte.

Landmand jagter mere viden

Forleden fik tusindvis af ansøgere enten ja eller nej til en videregående uddannelse. Mikkel Landmark er en af de 156, der er blevet optaget på jordbrugsteknologuddannelsen i Aarhus.

Erhvervsbiavler Nicki Toftum slår alarm: Mangel på bestøvere

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder, får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning: Der kommer til at mangle bestøvere.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Major slår vingerne ud på Have og Landskab

Brørup Traktor- & Maskincenter tager de grønne græsklippere fra Major med til Have og Landskab i Slagelse, der afholdes den 28. til 30. august. Major leverer klippere til enhver form for græs, og siden folkene fra Brørup overtog importen i 2018, har salget udviklet sig godt og er fordelt på mange forskellige modeller.

Sæt ind mod sneglene i god tid

Det er altafgørende at iværksætte bekæmpelse mod snegle tidligt, hvis indsatsen skal batte. Sats også på jordbearbejdning, hvor det er muligt, råder Seges.
Side 1 af 47 (933 artikler)Prev1234567454647Next