bannerPos

Heller ikke dyrskue i Fjerritslev i år

Corona-krisen har spændt ben for årets dyrskue i Fjerritslev. Arkivfoto
26-03-2020 07:57

På grund af den nuværende Covid-19 situation i Danmark, har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

Mens Landbrugsmessen på Gl. Estrup var først til at aflyse året arrangement, har LandboNord fulgt trop. De omfattende forberedelser til dette års dyrskue i Fjerritslev er således blevet stoppet, da dyrskueudvalget og LandboNords ledelse har besluttet at aflyse dette års dyrskue. Uvisheden om Covid-19 situationen i Danmark til maj, er simpelthen for stor.

- Med under to måneder til Fjerritslev Dyrskue, og med Danmark næsten lukket ned, her ved foden af kurven for smittede af coronavirus, ser vi ikke anden udvej end at vi desværre må aflyse Dyrskuet i Fjerritslev. Planlægningen er allerede godt i gang, men vi ved ikke, hvor mange der vil være berørte af smitten den 16. maj. Derfor standser vi planlægningen nu, og ser frem til at holde et flot dyrskue i 2021, siger formanden for Fjerritslev Dyrskueudvalg, Ole Larsen.

 Usikkerhed om Hjørring Dyrskue

LandboNord er både arrangør af det nu aflyste dyrskue i Fjerritslev og Hjørring Dyrskue den 19. og 20. juni. Hvorvidt det også skal aflyses, var ved redaktionens deadline endnu for tidligt at sige.

- Vi følger situationen meget tæt, og i dyrskuebestyrelsen er vi nu i alvorlige overvejelser, om det bliver muligt at afholde vores store dyrskue i Hjørring. Lige nu ser vi tiden an, siger bestyrelsesformand for Hjørring Dyrskue, Lars Mellemkjær.

Dyrskuerne er ikke de eneste LandboNord-arrangementer, som er blevet berørt af Covid-19. Ligesom alle andre L&F-foreninger blev generalforsamlingen i marts måned også udskudt på ubestemt tid.

- Det er super ærgerligt med aflysninger og udsættelser, men i LandboNord har vi valgt at følge myndighedernes opfordring om at tage ekstraordinære forholdsregler. Foreningsarbejdet fortsætter på fuld damp - men på afstand. Vi håber, at tiltagene vil være med til at skåne så mange mennesker som muligt, så vi hurtigst muligt kan genoptage en normal hverdag, siger Lars Mellemkjær.

0

Specialist i alle typer hegn

Som en af de største og ældste udbydere af hegn og hegnsløsninger til både landbruget og en lang række andre brancher, er Poda Hegn specialist inden for sit felt til både store som mindre hegns-opgaver.

Helt ud til hegnet

PIT Hegn er klar med gode tilbud og forsendelse af varer i den ekstraordinære situation, her hvor dyrene skal på græs.

Slagtesvineproducenter risikerer bøder

Med den rekordhøje svinenotering producerer landets slagtesvineproducenter mange steder grise med en høj afgangsvægt. Men afgangsvægten er et problem og kan munde ud i store bøder, da de mange steder overskrider grænserne i de eksisterende miljøgodkendelser, fortæller tre Velas-rådgivere.

Det snerper til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Redskaber når frem til forårsarbejdet

Corona-krisen har lukket mange forretninger ned i Danmark – dog ikke Brørup Traktor- & Maskincenter, hvor lastbilerne ruller ind på pladsen med nye polske landbrugsredskaber til forårsarbejdet

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

12 millioner øko-æg

Det producerer hønsene pr. år i Vallø Øko ApS, hvor dyrevelfærd står højt på dagsordenen, og EU har ydet tilskud til forskellige former for miljøteknologi.

Dyrevelfærd står højt på dagsordenen

Valløs filosofi: En høne, der har det godt, spiser mindre foder og lægger mange æg.

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl
Side 1 af 58 (1152 artikler)Prev1234567565758Next