bannerPos

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

11-05-2020 09:59

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

- Vi skal alle have mad på bordet, men der sælges færre højværdiprodukter. Det påvirker afregningspriserne, og coronaen rammer dermed også landmændene på pengepungen. Sådan lyder meldingen fra Landbrugsrådgivning Syd, der mener landmændene bør være rustede til corona-udfordringer, selv om erhvervet indtil videre er mere uberørt af krisen end mange andre erhverv:

- Indtil videre klarer de fleste landmænd sig rimeligt, oplever man hos Landbrugsrådgivning Syd ifølge chefkonsulent Helle Rønning. Værst ramt er p.t. minkavlerne og oksekødsproducenterne, men ingen af os ved, hvad der sker de kommende måneder.

- Vi har også haft en tør april. Nogle kunder kan vande, andre ikke. Påvirker vejret allerede nu udsigterne til en almindelig høst?

Usikkerheden er større end normalt, både pga. corona og vejret. Hos Landbrugsrådgivning Syd anbefaler man derfor alle landmænd at være på forkant.

- Det er vigtigt at have en plan og et beredskab klar til det, der måtte komme. Som landmand og bankkunde står du bedre ved at handle på eget initiativ, inden banken begynder at stiller krav, understreger chefkonsulenten. Mulighederne for at få hjælp hos landbrugsrådgivningen er også større, jo tidligere i forløbet man inddrager sin rådgiver.

 

0

Økologisk Landsforening laver 200 omlægningstjek om året

Hos Økologisk Landsforening laver man omkring 200 omlægningstjek om året. Henvendelserne kommer fra hele landet, ung som ældre og tæller alle typer produktioner.

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.

Kompost af pileflis nedbringer udledningen af næringsstoffer fra marken

Et EU-støttet forsøgsprojekt vil i år vise i hvilket omfang, kompost af pileflis kan nedbringe økologernes behov for at køre staldgødning ud.

Flis er for godt til at brænde af

Ny Vraa Bioenergi er stoppet med at afsætte pileflis til forbrænding i varmeværker. Brødrene Henrik og Anders Bach jagter en større værdiskabelse i deres produktion.

Vedligeholdelse af vandløb skal tilpasses virkeligheden

Nedbørsmængderne øges år for år, vinterhalvåret druknede i nedbør, og i Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) frygter man, at problemet med oversvømmede kældre og marker blot vil vende tilbage gang på gang, medmindre vedligeholdelse af vandløbene tilpasses virkeligheden.
Side 1 af 60 (1196 artikler)Prev1234567585960Next