bannerPos

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

11-05-2020 09:59

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

- Vi skal alle have mad på bordet, men der sælges færre højværdiprodukter. Det påvirker afregningspriserne, og coronaen rammer dermed også landmændene på pengepungen. Sådan lyder meldingen fra Landbrugsrådgivning Syd, der mener landmændene bør være rustede til corona-udfordringer, selv om erhvervet indtil videre er mere uberørt af krisen end mange andre erhverv:

- Indtil videre klarer de fleste landmænd sig rimeligt, oplever man hos Landbrugsrådgivning Syd ifølge chefkonsulent Helle Rønning. Værst ramt er p.t. minkavlerne og oksekødsproducenterne, men ingen af os ved, hvad der sker de kommende måneder.

- Vi har også haft en tør april. Nogle kunder kan vande, andre ikke. Påvirker vejret allerede nu udsigterne til en almindelig høst?

Usikkerheden er større end normalt, både pga. corona og vejret. Hos Landbrugsrådgivning Syd anbefaler man derfor alle landmænd at være på forkant.

- Det er vigtigt at have en plan og et beredskab klar til det, der måtte komme. Som landmand og bankkunde står du bedre ved at handle på eget initiativ, inden banken begynder at stiller krav, understreger chefkonsulenten. Mulighederne for at få hjælp hos landbrugsrådgivningen er også større, jo tidligere i forløbet man inddrager sin rådgiver.

 

0

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..

Vi skal dele masser af data

Hos svineproduktionen Håstrupgård i trekantområdet vægter man driftssikkerhed og økonomi, og her har man valgt Jysk IT i Billund til at løse opgaven
Side 1 af 67 (1335 artikler)Prev1234567656667Next