bannerPos

Lokal V-folketingskandidat:: Retssikkerheden er er i fare

Hans Otto Sørensen, folketingskandidat for partiet Venstre, vil være blandt indlægsholderne onsdag eftermiddag i forbindelse med traktordemonstrationen i Agerskov. Arkivfoto
17-11-2020 13:03

Hans Otto Sørensen, Skærbæk, er foruden at være direktør i Halmleverandørselskabet for Syd- og Sønderjylland, også folketingskandidat for partiet Venstre. Han vil være blandt ondlægsholderne på onsdagens traktordemonstration i Agerskov, hvor han vil tale om bønders retssikkerhed – eller rettere – mangel på samme

STORMØDE Lov er lov, og lov skal overholdes – af alle. Men det er bestemt ikke hvad Hans Otto Sørensen, Skærbæk, oplever for tiden – ikke mindst i forbindelse med regeringens håndtering af minkbranchen.

Hans Otto Sørensen er foruden at være direktør i Halmleverandørselskabet for Syd- og Sønderjylland, også er folketingskandidat for Partiet Venstre. Og han vil være blandt den række af indlægsholdere, der onsdag vil tale i forbindelse med den stort anlagte traktordemonstration i Agerskov, som Agerskovgruppen står bag.

Og netop mink-situationen har i den grad fået Hans Otto Sørensen til at skrue bissen på overfor flere af sine politiker-kolleger ovre på borgen, hvor især regeringen får kritik:

-  Landmænds og andre private erhvervsdrivendes retssikkerhed er lige så stille skredet. Det vi er vidne til i øjeblikket omkring mink, er ikke der hvor det startede – det sket over tid, retsbegrebet skrider, forklarer Hans Otto Sørensen, der har flere eksempler – blandt andet og ikke mindst omkring den erstatningsfri regulering i forbindelse med dyrkningsrestriktioner på paragraf 3 arealer.

Men også nylige eksempler kommuner og myndigheders ageren omkring, hvad han kalder at tiltvinge sid adgang til private hjem og ejendomme, for at se om man havde udlændinge boende – uden dommerkendelse, men med afsæt i installationsbekendtgørelsen.

-  Retssikkerheden er sat over styr. Som borger er det umuligt at vinde over offentlige institutioner og myndigheder, der har et kæmpestort apparat bag og masser af tid og midler, at stå imod med, konstaterer Hans Otto Sørensen.

-  I øjeblikket har vi en regering, hvor magten er steget dem til hovedet. En regering der går langt over sine beføjelser i forhold til grundloven, fastslår Hans Otto Sørensen, der mener, at man i folketinget tilbage i marts aldrig skulle være gået med til at give regeringen udstrakte og udvidede magt i forbindelse med hasteloven i forbindelse med epidemiloven.

-  Man burde have stået op og sagt fra, fastslår Hans Otto Sørensen.

Traktordemonstrationen i Agerskov med nedslagtning af mink finder sted onsdag kl. 13.00 – 15.00 på hovedgaden i Agerskov, hvor det ventes at et stort antal traktorer, landmænd og andre vil møde op.

0

EU-politikere så på grisetransport

To EU-politikere på grisetransport til Padborg forleden: Kan dyr transporteres over otte timer? – Det var det spørgsmål de to søgte svaret på forleden, hvor de var med på grisetransport fra Fyn til DTL A/S i Padborg – grise der skulle videre til Tyskland.

Nyt malkeanlæg skulle være arbejdsmiljøvenligt og enkelt

Stor sydvestjysk mælkeproducent gik fra en malkekarrusel til et 2x24 side by side malkeanlæg. Teknikken er monteret i en lun og tør kælder - afskærmet fra malkestaldens fugtige miljø.

Undgå lungebetændelse hos kalvene

Efteråret er over os, og inden længe kommer vinteren. Med den kommer også de kolde træk-vinde i stalden, som kan resultere i forkølelse og lungebetændelse hos kalvene.

Hurtig udrykning reddede brunsten hos køerne

Med 45 ansatte har Jysk IT styrken til at hjælpe, når systemerne svigter. Som eksempelvis i kvægstalde ved overvågning af brunst hos køerne

Ny fodergrab til automatisk fodersystem

Lely introducerer en ny fodergrab til det automatiske fodersystem Lely Vector.

Kom og spark (h)jul-dæk hos MI

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) åbner dørene til deres 1200 kvadratmeter store udstilling for landmænd som trænger til at sparke dæk fra nu og frem mod jul – blandt andet på det brede program inden for Kuhn, der som bekendt omfatter fuldfoderblandere til kvæg.

Husdyrauktion – nu med afstand og mundbind

Corona-restriktioner på Husdyrauktionen i Brørup. I lighed med krav om brug af mundbind i butikker og butikscentre, er der indført krav om brug af mundbind ved ophold i alle indendørs haller tilknyttet Brørup Husdyrauktion.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.
Side 1 af 74 (1480 artikler)Prev1234567727374Next