bannerPos

Spildevandsbombe også på Fyn?

- Det er grotesk at opleve regeringen jagte landmændene helt ned i detaljerne og samtidig opleve, at regeringen ikke sikrer, at der kommer styr fra vandmiljøets andre presfaktorer, for eksempel overløb fra rensningsanlæggene, påpeger fynske Erling Bonnesen (V). Arkivfoto

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
28-05-2020 08:00
Erling Bonnesen (V) vil have miljøministeren til at redegøre for, hvad der udledes af urenset spildevand fra de fynske renseanlæg til vandmiljøet.

Det fynske folketingsmedlem for Venstre, Erling Bonnesen, finder det helt grotesk, at der lægges op til at udlede store mængder spildevand direkte ud i Øresund.

- Det viser sig tilsyneladende, at det ikke er noget særsyn, men at der jævnligt udledes større mængder spildevand til vandmiljøet overalt i landet, fordi rensningsanlæggene og overløbsbassinerne ikke kan følge med.

- Vi ønsker alle at passe godt på miljøet og naturen. Miljøpolitikken køres sædvanligvis meget stramt i Danmark. Derfor skal der også være styr på det der ledes ud i vandmiljøet fra rensningsanlæggene, påpeger Erling Bonnesen, som nu vil have miljøministeren til at forholde sig til de fynske forhold. 

Spørgsmål til miljøministeren

Efter sagen fra Øresund, hvor det i sidste uge kom frem, at der skal udledes 300.000 kubikmeter urenset spildevand i Øresund, har han stillet disse spørgsmål til miljøminister Lea Wermelin (S):

1. Ministeren bedes opliste hvor mange og hvilke rensningsanlæg, der er på Fyn og øerne omkring Fyn, og hvor mange skønnede, beregnede og registrerede overløb, der er på hvert af disse rensningsanlæg, med angivelse i mængder og næringsstoffer.

2. Samt redegøre for den negative påvirkning udledningerne har på vandmiljøet, herunder vandløb på Fyn, Odense Å, Det sydfynske Øhav, Storebælt, Kattegat og Lillebælt,

3. Hvilke initiativer ministeren påtænker i den anledning?  

For lidt kapacitet

- Det er, påpeger Erling Bonnesen, grotesk at opleve regeringen jagte landmændene helt ned i detaljerne og samtidig opleve, at regeringen ikke sikrer, at der kommer styr på den del, der kommer fra andre presfaktorer, for eksempel overløb fra rensningsanlæggene.

- Det skal ministeren forholde sig til og svare på, understreger den fynske venstrepolitiker og påpeger, at kapaciteten på rensningsanlæggene tydeligvis slet ikke kan følge med.

- Nogle steder er der lavet overløbsbassiner, som midlertidigt kan opbevare noget af spildevandet, men tydeligvis slet ikke nok. Så er der såkaldte overløb, hvor regn- og spildevand løber mere eller mindre direkte ud i vandmiljøet. Registreringen heraf er begrænset, men vurderingen heraf er at det er store mængder.

- Spildevandsbomben er detoneret og sprunget i Danmark og det påvirker vandmiljøet. Det skal der gøres noget ved, fastslår Erling Bonnesen.

0

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet
Side 1 af 62 (1233 artikler)Prev1234567606162Next