bannerPos

Kan klare over halvdelen af møderne digitalt

Microsoft Teams kommer fremover til at afløse en stor del af Hans Christian Holsts møder.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
24-05-2020 14:39
Inden coronakrisen var digitale mødemuligheder ikke noget, formanden for LandboNords planteudvalg benyttede sig af. Nu regner han med fremover at klare 60 procent af sine møder digitalt.

Inden coronakrisen ramte Danmark, var Skype, Microsoft Teams og andre digitale mødeværktøjer ikke noget, der fyldte særlig meget hos gårdejer og formand for planteavlsudvalget i LandboNord, Hans Christian Holst, Asaa.

- Lige inden jul snakkede jeg med min gamle madmor fra min tid i Australien over Facetime, men rent professionelt er det ikke noget, jeg har brugt, fortæller planteavleren, der til gengæld har gjort flittigt brug af de digitale redskaber de seneste måneder – både i forbindelse med sit markbrug, sit job hos DLR Kredit, Venstres vælgerforening og andre tillidsposter.

- Det er i hvert fald blevet til 20-25 Teams-møder her den seneste tid, fortæller Hans Christian Holst, der ser store perspektiver i fremtidig rådgivning og mødeafholdelse i cyberspace.

- Det har fungeret supergodt og jeg er meget positiv over for den her mødeform. Min påstand er, at folk i fremtiden vil kunne klare 60 procent af de møder, de før har holdt fysisk, på den her måde. Det kommer jeg i hvert fald til at kunne, spår han.

Kort og præcist

Mens det under corona-nedlukningen har været nødvendig at ty til den digitale mødeform i stort set alle sammenhænge, ser Hans Christian Holst onlinemødernes styrke i forhold til bestemte opgaver.

- Det er de korte præcise ting, man kan klare via nettet. Man kan følge op på de ting, der er sat i gang, spare noget tid og slippe for at drikke en hulens masse kaffe. Og så er det bare lettere at få til at passe ind, når man ikke skal hive flere timer og en køretur ud af kalenderen. Jeg har holdt møder med folk, der sidder ude i traktoren. Det kan sagtens lade sig gøre, siger planteformanden.

- Men det er ikke her, man tager de store sværdslag. Det har holdt tingene kørende under coronakrisen, men man kan ikke komme uden om, at de fysiske møder kan noget andet, konstaterer han.

- Den sjove historie og glimtet i øjet får man ikke med, og så skal man heller ikke glemme, at der nok er en hel del sandhed i den gamle joke om, at mange af de største aftaler er lavet mellem klokken 1 og 3 om natten i en bar. Der tror jeg bestemt ikke, landbruget er nogen undtagelse.

0

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet
Side 1 af 62 (1233 artikler)Prev1234567606162Next