bannerPos

Rentebidragsmodel som forhandling:: Betaler du for meget i rente eller bidrag?

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
26-06-2019 10:35
SLF anbefaler landmanden at få lavet en beregning af rentebidragssatsen. En beregningsmodel giver en fornemmelse af, hvor bedriften ligger i forhold til andre, og kan være et godt forhandlingsgrundlag med bank og realkredit.

Der kan være penge at hente for landmanden, hvis han begynder at sammenligne sig med andre lignende bedrifter og benytter en såkaldt rentebidragsmodel.
Modellen sammenligner landmandens bedrift med andre bedrifter med lignende soliditet, gældsprocent eller LTV samt afkastningsgrad. Modellen kan på den måde vise, om landmanden betaler for meget i bankrente og bidrag.
I SLF benytter man ofte modellen:           
-  Modellen sammenligner bedrifter, der ligner hinanden og den er opdelt i de forskellige realkreditinstitutter og banker, så satserne kan sammenlignes nøjagtigt med den aktuelle samarbejdspartner, fortæller driftsøkonomikonsulent Lars Mathiesen.

Landmand tog udregning
med i banken

Rentebidragsmodellen kan bruges som forhandlingsgrundlag med bank eller realkreditinstitut:

-Jeg havde for nylig et eksempel med en landmand, der havde planlagt et møde med banken kort tid efter. Her lavede vi en udregning, der rent faktisk viste, at han betalte for meget i bidrag i forhold til, hvad lignende bedrifter betaler. Landmanden tog derfor udregningen med i hånden, da han skulle forhandle med sin bank, fortæller driftsøkonomikonsulent Michael Sass Krag.
Modellen indhenter tal fra regnskabsdatabasen, der indeholder regnskaber fra hele landet indsamlet af Seges.

0

LandboSyd åbner afdeling på Fyn

Der bliver nu hårdere konkurrence om både medarbejdere og rådgivningskunder på Fyn. Sønderjyske LandboSyd går nemlig nu i clinch med Velas og åbner kontor med fokus på økonomirådgivning på Fyn.

Byer og skov vokser, landbrugslandet skrumper

Af Peter Bohsen Jensen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Snitter måler græsudbytte til grovfoderlageret

SLF arbejder sammen med Seges og flere landboforeninger om at højne grovfoderproduktionen fra mark til lager. Landmand Eigil Miang ved Rødding deltager i projektet, og for få uger siden fik han snittet græs, der blev målt til brug for lagerregistrering.

Udstillere glæder sig til Agromek 2021

Blandt udstillere på næste års Agromek 2021 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen
Side 1 af 64 (1271 artikler)Prev1234567626364Next