bannerPos

Vikarer er eftertragtede ude på minkfarmene

Der er ofte brug for ekstra hænder og arbejdskraft på minkfarmene. Arkivfoto

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
23-03-2019 07:42
Vikarservice Lillebælt i Vejle har som et af sine specialer, at skaffe vikarer til minkavlere over hele Syd- og Sønderjylland samt Fyn. Og der er bud efter vikarerne, hvoraf mange har årtiers solid erfaring

Syd- og Sønderjylland samt Fyn er et område med mange minkavlere, og hvor der er minkavl, er der brug for arbejdskraft – og i forbindelse med sæsontravlhed, ferieafvikling og sygdom, er der ofte brug for ekstra hænder, i en kortere eller længere periode – i form af vikarer.

Og netop vikarer til minkproduktion er præcis, hvad man har som et af sine specialer hos Vikarservice Lillebælt i Vejle, hvor daglig leder Kaja Eriksen sammen med vikarkonsulent Mette E. Gadensgaard, sørger for at formidle vikar ud til minkavlerne efter behov.

- Det kan være både store og mindre minkavlere, der har brug for vikarer som ekstra hjælp, når der eksempelvis skal etableres redekasser, - i hvalpesæsonen, hvor hvalpene skal tages fra og der skal foretages blodprøver og vaccination, - og i forbindelse med pelsning, forklarer Kaja Eriksen, der oplever at der er bud efter vikarerne, hvoraf mange har endda rigtig solid erfaring med mink:

- Vi har vikarer der har 20 – 30 års erfaring, forklarer Kaja Eriksen, der især mærker den store interesse for vikarer i efteråret, der er en stor minksæson, hvor mange mink skal fanges ind og sorteres, mens mange minkavlere ikke selv pelser dyrene.

Langt de fleste vikarer inden for mink er typisk landbrugsuddannede, og mange er ud over vikarer inden for mink, også vikarer inden for svin og kvæg.

Også blandt kunderne finder mange, der har benyttet Vikarservice Lillebælt i mange år. Og hér gør man en stor indsats for at matche vikar og kunde – og man har kunnet se en klar tendens over de seneste cirka 20 år:

-  Tidligere så vi mange små minkfarme. I dag er der flere større minkfarme, hvor vi har mange gengangere som kunder, slutter Kaja Eriksen.

0

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Færre køer - mere mælk - og en bedre bundlinje

Mælkeproducent Jørgen Bertelsen har vendt skidt til godt ved justeringer af foder og fokus på reproduktion. I 2019 steg mælkeydelsen med 800 kg mælk, endda med lidt færre køer.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov
Side 1 af 56 (1102 artikler)Prev1234567545556Next