bannerPos

Vikarer er eftertragtede ude på minkfarmene

Der er ofte brug for ekstra hænder og arbejdskraft på minkfarmene. Arkivfoto

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
23-03-2019 07:42
Vikarservice Lillebælt i Vejle har som et af sine specialer, at skaffe vikarer til minkavlere over hele Syd- og Sønderjylland samt Fyn. Og der er bud efter vikarerne, hvoraf mange har årtiers solid erfaring

Syd- og Sønderjylland samt Fyn er et område med mange minkavlere, og hvor der er minkavl, er der brug for arbejdskraft – og i forbindelse med sæsontravlhed, ferieafvikling og sygdom, er der ofte brug for ekstra hænder, i en kortere eller længere periode – i form af vikarer.

Og netop vikarer til minkproduktion er præcis, hvad man har som et af sine specialer hos Vikarservice Lillebælt i Vejle, hvor daglig leder Kaja Eriksen sammen med vikarkonsulent Mette E. Gadensgaard, sørger for at formidle vikar ud til minkavlerne efter behov.

- Det kan være både store og mindre minkavlere, der har brug for vikarer som ekstra hjælp, når der eksempelvis skal etableres redekasser, - i hvalpesæsonen, hvor hvalpene skal tages fra og der skal foretages blodprøver og vaccination, - og i forbindelse med pelsning, forklarer Kaja Eriksen, der oplever at der er bud efter vikarerne, hvoraf mange har endda rigtig solid erfaring med mink:

- Vi har vikarer der har 20 – 30 års erfaring, forklarer Kaja Eriksen, der især mærker den store interesse for vikarer i efteråret, der er en stor minksæson, hvor mange mink skal fanges ind og sorteres, mens mange minkavlere ikke selv pelser dyrene.

Langt de fleste vikarer inden for mink er typisk landbrugsuddannede, og mange er ud over vikarer inden for mink, også vikarer inden for svin og kvæg.

Også blandt kunderne finder mange, der har benyttet Vikarservice Lillebælt i mange år. Og hér gør man en stor indsats for at matche vikar og kunde – og man har kunnet se en klar tendens over de seneste cirka 20 år:

-  Tidligere så vi mange små minkfarme. I dag er der flere større minkfarme, hvor vi har mange gengangere som kunder, slutter Kaja Eriksen.

Holstein rykker

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

McCormick og Pöttinger sluppet løs ved markdemo

Egtved Maskinforretning var vært, da der forleden var inviteret til demodag ved Vejle. Her blev programmet af maskinforretningens McCormick-traktorer og Pöttinger markmaskiner og redskaber vist i aktion.

Plovmændene kom i jorden

På Hygum Hjemstavnsgård var der lejlighed til at opleve, hvordan der blev pløjet på bedstefars tid

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Ny slagtesvinestald tredobler kapaciteten

Stor interesse for at se nyopført slagtesvinestald, da Johannes Kaasgaard inviterede indenfor ved åben stald på sin bedrift ”Skovlygaard” ved Skjern i Vestjylland – en stald, der giver kapacitet til tredobling af slagtesvineproduktionen.

Forening vil ruste landmænd til grundvandskamp

Agerskov i Sønderjylland er det andet stop, når Foreningen for Bæredygtig Grundvandbeskyttelse på en række møder vil lære landmænd de juridiske spilleregler, hvis deres jord bliver en del af en indsatsplan for grundvandsbeskyttelse.

Landmænd udnytter ikke støttetilsagn

Flere tilsagn om EU-støtte til miljøteknologi er gennem tiden ikke blevet udnyttet til at styrke dansk landbrug. Fødevareministeren og styrelsen lover, at nye løsningsmodeller er på vej.

L&F: Støtteordninger udfordres af bureaukrati

L&F og Seges mener, at reglerne for sagsbehandlingen af støtteordninger har været bøvlet. Landbrugsstyrelsen evaluerer løbende ordningerne, men holder fast i at have fokus på hurtig sagsbehandling.
Side 1 af 50 (993 artikler)Prev1234567484950Next