bannerPos

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Denne Texas brahman tyr fra Trine Ruth Christiansen og René Lund Gabrielsen, Elmely Kødkvæg, er blandt de tilmeldte dyr til det digitale dyrskue.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
22-05-2020 07:56
Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

I 138 år har der været dyrskue på Fyn, og siden 1960 har Dyrskuepladsen i Odense været rammen om bedømmelserne af dyr, udstilling og opvisninger. Desværre bliver der ikke noget dyrskue denne sommer, da der ikke må være så mange mennesker samlet på pladsen.

Corona-krisen har været et dyrt bekendtskab for Det Fynske Dyrskue, og derfor lanceres »Dyrskue-aktien«.

- Vi har brug for al den opbakning vi kan skaffe, også økonomisk, så vi i fremtiden også har et stort stærkt dyrskue med kvæg, traktorer og stemning på Dyrskuepladsen. Vi kommer også til at afholde dyrskue nummer 139, men jo større opbakning, jo stærkere et dyrskue får vi sammen, siger Sara Ekknud, chef for Det Fynske Dyrskue, om denne mulighed for donation.

En aktie koster 139 kroner, og man er selvfølgelig velkommen til at tegne flere. Beløbet og aktierne er alene en donation til Det Fynske Dyrskue i 2021.

Beløbet overføres til mobilepay 20538, og dyrskuet har udarbejdet et diplom, som kan hænges op som tak for hjælpen.

eh

Dyr til digital bedømmelse

Trods corona-aflysningen af årets fynske dyrskue er der alligevel mulighed for at få sine dyr bedømt. Frem til og med den 29. maj kan interesserede udstillere indsende foto eller video med dyrskuedyr, som så vil blive bedømt af dommere i konkurrencen om at blive skuets bedste i den pågældende kategori.

Mange har allerede tilmeldt dyr til virtuel bedømmelse via dyrskuets facebookside. Det gælder både kvæg, heste og såmænd også høns, selvom fjerkræ ikke bedømmes.

- Vores digitale initiativ er blevet taget rigtig godt imod, og nu venter der dommerne en spændende og anderledes opgave, lyder det fra dyrskuechef Sara Ekknud.

eh

0

Økologisk Landsforening laver 200 omlægningstjek om året

Hos Økologisk Landsforening laver man omkring 200 omlægningstjek om året. Henvendelserne kommer fra hele landet, ung som ældre og tæller alle typer produktioner.

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.

Kompost af pileflis nedbringer udledningen af næringsstoffer fra marken

Et EU-støttet forsøgsprojekt vil i år vise i hvilket omfang, kompost af pileflis kan nedbringe økologernes behov for at køre staldgødning ud.

Flis er for godt til at brænde af

Ny Vraa Bioenergi er stoppet med at afsætte pileflis til forbrænding i varmeværker. Brødrene Henrik og Anders Bach jagter en større værdiskabelse i deres produktion.

Vedligeholdelse af vandløb skal tilpasses virkeligheden

Nedbørsmængderne øges år for år, vinterhalvåret druknede i nedbør, og i Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) frygter man, at problemet med oversvømmede kældre og marker blot vil vende tilbage gang på gang, medmindre vedligeholdelse af vandløbene tilpasses virkeligheden.
Side 1 af 60 (1196 artikler)Prev1234567585960Next