bannerPos

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
13-04-2019 07:09
Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.- 6. juli
Der er mere end tre måneder til åbningen af Landsskuet 2019 i Herning, men dyrskuet er allerede tæt på at melde udsolgt på Landsskuepladsen, hvor maskiner og produkter til landbruget og livet på landet udstilles den 4.-6. juli.
- Der er kun ganske få ledige stande tilbage, selv om vi i år oven i købet har fået mere plads i hjertet af Landsskuepladsen ved at flytte vores fødevareudstilling ind i natur- og haveudstillingen. Her etablerer vi under titlen ’Fødevarer i naturen’ et anderledes og større område med fokus på fødevareoplevelser, siger Mads Fjordside, daglig leder af Landsskuet. 
Han glæder sig også til et nyt samarbejde med fagmediet Maskinbladet, som sammen med fuldtidslandmænd skal udpege de største nyheder i maskin- og produktudstillingen. Blandt de nye udstillere, der får chancen for at vinde Landsskuets Nyhedspris, er for eksempel DeLaval og Lemken.    
Landsskuet, der er det landsdækkende dyrskue i Danmark, udstiller desuden cirka 2500 af landets bedste husdyr. Tilmeldingen af heste, kvæg, får og geder åbner i løbet af april.
Cirka 50.000 gæster besøger hvert år det store dyrskue, der varer tre dage. 
 

Støtte har fulgt væksten på kvægbedrift

Anders Laustsen har i takt med udvidelser af sin økologiske bedrift gjort brug af tilskudsordninger fra EU, men han mener, at EU-støtten til landbruget helt bør fjernes.

Nordisk tang skal testes i danske besætninger

Udenlandske forsøg har tidligere vist, at tang kan hæmme metanproduktionen i køernes vom. Nu skal der dyrkes tang herhjemme, som skal forarbejdes og i sidste ende tilsættes kvægfoderet i danske besætninger.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Så på efterafgrøder som en del af klimaløsningen

Herning-Ikast Landboforening og Sagro inviterede til dialog om løsninger, da to lokale folketingspolitikere fra partiet Venstre, lagde vejen forbi.

Samsø vil vise den cirkulære vej

På Samsø er man langt med den cirkulære økonomi i samspillet mellem fødevareproduktion og forbrug – men der er stadig et stykke vej til mål, indrømmer Knud Tybirk, der er projektleder for Biosamfund Samsø.

Insekter som foder og fødevarer

Det kan blive insekter og larver, der kan blive en af fremtidens løsninger på en mere bæredygtig og klimavenlig fødevare-udfordring. Hos Teknologisk Institut arbejder man intenst med insekter til både foder og fødevarer.

Cirkulær økonomi på globalt plan

Den cirkulære økonomi er vejen frem, hvis kloden skal i balance globalt – og Danmark er med helt fremme, fastslog Claus Stig Pedersen, der er direktør for bæredygtighed og Public Affairs i den danske virksomhed Novozymes, og som var blandt indlægsholderne ved Frejs Fødevarekonference.

Bæredygtige fødevarer og madaffald som værdifuld ressource

Tænketanken Frej satte fokus på de grønne løsninger for fødevareproduktionen - og forbruget af fødevarer - på en stor fødevarekonference i Aarhus.
Side 1 af 53 (1050 artikler)Prev1234567515253Next