bannerPos

Økologirådgivning vandt kamp på efterafgrøder

Plantechef Claus Østergaard glæder siger over, at Økologirådgivning Danmark har vundet dysten.
17-10-2020 15:33

ØkologiRådgivning Danmark blev den klare vinder af Sagros »Efterafgrødekampen 2020«, hvor der blev målt på forskellige parametrene i marken.

ØkologiRådgivning Danmark er klar vinder af Sagros »Efterafgrødekampen 2020«.

Med et resultat på 54 hkg kerne i vårbyg kalder ØkologiRådgivning Danmark sig derfor for den uofficielle Danmarksmester i efterafgrøder.

ØkologiRådgivning Danmark distancerer de nærmeste konkurrenter med godt 10 hkg/ha i et felt, der tæller såvel moderselskabet Sagro som Seges, frøfirmaet DSV og Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark, FRDK.

- Det er en dyst, vi er utroligt glade for at vinde. Efterafgrøder er helt centrale i et økologisk sædskifte og en mærkesag for os i ØkologiRådgivning Danmark. Vi har i en årrække lagt mange kræfter i at udvikle blandinger og strategier for efterafgrøder og hjælpe vores kunder med at få succes med dem, siger plantechef, Claus Østergaard.

Andelen af marker med efterafgrøder stiger støt, og opgørelsen fra i år viser, at kunderne i selskabet nu har efterafgrøder/udlæg i halvdelen af marker med korn og andre enårige afgrøder.

aldo

ØkologiRådgivning Danmarks vinderblanding

Blandingen består af 13 arter, hvoraf seks er vinterfaste*. Seks arter er kvælstofsamlende. Der er udsået 41 kg/ha.

 • 5 % olieræddike

 • 5 % radis

 • 2 % hør

 • 2 % honningurt

 • 3 % solsikke

 • 30 % vårært

 • 15 % fodervikke

 • 2 % rødkløver*

 • 2 % blodkløver*

 • 10 % vintervikke*

 • 10 % serradel*

 • 5 % alm. rajgræs*

 • 9 % vinterrug*

0

Energinet vil udbetale højere erstatning til lodsejere

Energinet hæver taksterne for udbetaling af strukturskadeerstatning på Baltic Pipe, efter landbrugsrapport viser, at skaderne bliver større end først forventet.

Reservedelsforhandler med dansk fokus

Det svenske firma Olssons i Ellös, der har specialiseret sig i at sælge reservedele til traktorer og entreprenørmaskiner, har med succes ansat deres første danske mand. Henrik Eskesen har mere end 30 års erfaring fra branchen og nyder at komme rundt til forskellige maskinforretninger- og værksteder for at yde support.

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Mange fordele ved fodring med frisk græs

MaksiGrass on Tour 2020 giver mulighed for indblik i de mange muligheder og fordele, der er i kvægfodring med frisk græs hos både økologiske som konventionelle bedrifter – i denne og næste uge kan MaksiGrass ses og opleves ved demonstrationer i Højer, Nr. Snede og Skjern.

Landmænd svigter læplantnings-sagen

Lokalt laug i Esbjerg udbetaler en del af formuen, så landmænd kvit og frit kan få deres læhegn udtyndet. Men bag det glade budskab lurer bekymring for fremtiden.

Ny mellemklasse af skovkraner fra Kronos

Den finske maskinproducentproducent Kronos er klar med nyeste versioner af sine skovkraner, der byder på flere optimeringer og forbedringer

Nyt stort biogasanlæg indviet

Forleden blev Nature Energys nye store biogasanlæg i sønderjyske Glansager officielt indviet. Det skal sende grøn CO2-neutral biogas ud på gasnettet og bidrage til Sønderborg Kommunes grønne omstilling.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program
Side 1 af 72 (1421 artikler)Prev1234567707172Next