bannerPos

Eskelund sat til salg

Dette staldanlæg ved Skydebjerg og Eskelunds øvrige ejendomme med tilsammen 35.000 stipladser indgår i det samlede salg af virksomhedens danske aktiviteter. Foto: Nybolig Gørtz & Jespersen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
27-02-2020 08:04
Familien Lerche-Simonsen sælger nu virksomheden, der på Vestfyn producerer 100.000 grise, med egen foderfabrik, transportafdeling og 1.000 ha markdrift.

I flere år var det landets absolut største svineproduktion, og med en årsproduktion på 100.000 grise fra 10 til 110 kg hører Eskelund A/S på Vestfyn fortsat blandt de allerstørste.

Hele den danske del af familien Lerche-Simonsens virksomhed er nu sat til salg hos ejendomsmæglerfirmaet Nybolig Gørtz & Jespersen i Aarup, for et ikke oplyst beløb.

Foruden de to største produktionsenheder i henholdsvis Håre og Skydebjerg, indgår også flere mindre ejendomme og staldanlæg med i alt 35.000 stipladser og tilhørende tilsammen cirka 1.000 hektar markdrift, heraf 750 hektar egne arealer. Dertil kommer foderfabrikken ved Gelsted samt lastvogne i virksomhedens egen transportafdeling til svin, foder og gylle. 

Godt tidspunkt

- Familien har vurderet, at det er naturligt skridt for virksomheden at afsøge mulighederne for et salg. Det er et godt tidspunkt, her hvor der er høje afregningspriser for svinekød, siger 38-årige Morten Jørgensen, der som administrerende direktør siden 2017 har været daglig leder af den store familieejede virksomhed.

Aktierne i Eskelund A/S er fordelt med hver 45 procent til Gitte og Peter Lerche-Simonsen og de resterende 10 procent til deres far, Erling Lerche-Simonsen.

Familiens udenlandske landbrugsaktiviteter berøres ikke af salget. Med 60 procent af aktierne er familien Lerche-Simonsen hovedaktionær i en slovakisk bedrift med 3.200 malkekøer og 5.300 hektar landbrugsjord.

0

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl

Formand: - Vi skal producere mere klimaneutralt

Klimaet var overskriften for formand Niels Jørgen Thomsen, da han aflagde beretning på generalforsamlingen i Østjydsk Familielandbrug, der blev holdt hos Velas i Søften

Sikker og præcis fjernelse af ukrudt med ny græsklinge

Den nye græsklinge RG-KM fra STIHL gør det nemt at fjerne ukrudt fra såvel grusgange og flisebelægninger som fortove og asfalt. Med græsklingens unikke design, hvor knivpladerne bevæger sig frem og tilbage ligesom på en hækkeklipper, er risikoen for stenkast minimal – hvilket betyder, at RG-KM også er et optimalt værktøj i bymiljøet.

Velas Byg ansætter ny arkitekt – opruster på lovliggørelser

Byggeafdelingen i Velas har ansat endnu en erfaren arkitekt, som skal hjælpe landmændene med alt fra boligtegninger til lovliggørelser.

Grænselukning lukker både ude og inde

Både Danmark og Tyskland har som bekendt valgt at lukke grænsen mellem de to lande på grund af corona-virussen – det giver udfordringer – også i landbruget

De unge skal etablere deres eget

Unge landmænd har brug for at skabe deres eget netværk i branchen, og de får nu hjælp fra den lokale landboforening, som har etableret en ungegruppe. Det har vist sig at være en succes.

Styrket SLF runder et skarpt hjørne

Der blev kigget både politisk fremad og historisk tilbage, da SLF markerede sit 20 års jubilæum ved dette års generalforsamling, der blev holdt på Agerskov Kro.

Klar til Agromek 2021

Mange virksomheder har allerede meldt sig klar til at udstille på næste års Agromek-messe i Herning.

Efterafgrøder knækker ikke kurven

Der var kritik af flere ministre og ikke mindst Aarhus Universitet fra formand Mogens Dall, da LandboSyd holdt generalforsamling i Gråsten. Ikke mindst efterafgrødekravet fik en hård medfart af landboformanden

Nye skærpede regler ved byggeansøgninger

Brug af certificerede brandrådgivere og statikere ved ansøgning om byggetilladelse kan medføre udfordringer, påpeger bygningsrådgiver.
Side 1 af 58 (1143 artikler)Prev1234567565758Next