bannerPos

Fokus på salg af gården

Foto: Colourbox

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
07-02-2020 12:21
Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

ARRANGEMENT Der er ikke to gårde der er ens, og heller ikke to landmænd, der er ens. Og det er helt individuelt for alle landmænd, hvad ønsket er for bedriftens fremtid.

Fredag den 21. februar kl. 12.00 – 16.00 stiller KHL skarpt på gårdene og deres ejere, når man inviterer til et arrangement om salg af gårde, der finder sted hos KHL, Niels Bohrs Vej i Kolding.

Hér vil der blive sat fokus ikke bare op nuværende ejere og dermed potentielle sælgere af landbrugsbedrifter, men også gruppen af potentielle yngre købere, der er klar til at sikre fremtiden for landbruget.

 

Sælge eller blive?

Skal jeg sælge min gård – eller skal jeg blive? Skal den fortsat udvikles som landbrug, eller skal den videre til næste ejer som et nedlagt landbrug, der også er en betydelig kundegruppe til?

Overvejelserne er mange og i forbindelse med overvejelserne omkring fremtiden for gården, hvor alder, sygdom eller slet og ret – lyst til livsændring - kan skubbe til tankerne om et gårdsalg.

 

Gør gården salgsklar

Netop gårdsalg er overskriften på en af eftermiddagens indlægsholdernes indlæg. Hér vil en landbrugsmægler fra mæglerkæden Landbogruppen komme ind på de udfordringer, der kan være i at sælge eksempelvis lidt jord og mange bygninger – og hvordan man gør gården salgsklar.

-  Det er vigtigt, at det der møder en potentiel køber ikke er gamle udslidte bygninger, der står til nedrivning og et stuehus i dårlig stand. Som ung køber ønsker man ikke at blive præsenteret for ekstraudgifter allerede på gårdspladsen, forklarer KHL-økonomikonsulenterne Thorbjørn Pedersen og Christian Raun, der har arrangeret eftermiddags-eventet.

Og hvad potentielle unge købere lægger vægt på, vil også kunne opleves, da to af slagsen hver vil give deres syn på gårdkøb. Den ene, Hans Peter Jespersen, drømmer om egen gård og ser på de gårde, der er til salg. Den anden, Jesper Knudsen, er ung nyetableret landmand, der købte egen gård i 2019.

Med køb af gård hører finansiering. Her vil der være indlæg fra Real Kredit Danmark, mens konsulenter fra KHL vil fortælle om alternativ finansiering og sælgerpantebreve.

0

Det snerper til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Redskaber når frem til forårsarbejdet

Corona-krisen har lukket mange forretninger ned i Danmark – dog ikke Brørup Traktor- & Maskincenter, hvor lastbilerne ruller ind på pladsen med nye polske landbrugsredskaber til forårsarbejdet

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

12 millioner øko-æg

Det producerer hønsene pr. år i Vallø Øko ApS, hvor dyrevelfærd står højt på dagsordenen, og EU har ydet tilskud til forskellige former for miljøteknologi.

Dyrevelfærd står højt på dagsordenen

Valløs filosofi: En høne, der har det godt, spiser mindre foder og lægger mange æg.

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl

Formand: - Vi skal producere mere klimaneutralt

Klimaet var overskriften for formand Niels Jørgen Thomsen, da han aflagde beretning på generalforsamlingen i Østjydsk Familielandbrug, der blev holdt hos Velas i Søften

Sikker og præcis fjernelse af ukrudt med ny græsklinge

Den nye græsklinge RG-KM fra STIHL gør det nemt at fjerne ukrudt fra såvel grusgange og flisebelægninger som fortove og asfalt. Med græsklingens unikke design, hvor knivpladerne bevæger sig frem og tilbage ligesom på en hækkeklipper, er risikoen for stenkast minimal – hvilket betyder, at RG-KM også er et optimalt værktøj i bymiljøet.

Velas Byg ansætter ny arkitekt – opruster på lovliggørelser

Byggeafdelingen i Velas har ansat endnu en erfaren arkitekt, som skal hjælpe landmændene med alt fra boligtegninger til lovliggørelser.
Side 1 af 58 (1149 artikler)Prev1234567565758Next