bannerPos

Det med kødet

11-08-2020 08:32

Man skal ikke læse mange business-magasiner før, man bliver præsenteret for disse to salgsstrategier: En pull-strategi og en push-strategi.  

I pull-strategien siger man: »Hvis ikke vi leverer på den efterspørgsel, der er derude, er der andre der gør det. Derfor må vi imødekomme efterspørgslen; uanset hvad det er« 

Når man taler med danske landmænd, der producerer grise, så bliver man ofte mødt af netop den salgsstrategi. »Kineserne efterspørger vores grise. Derfor skal vi producere dem« 

Hvis man alene lever og producerer efter denne strategi, kan man ende med at producere hvad som helst. En provokerende sammenligning er, at der er en stor efterspørgsel på narkotika. Men det betyder ikke, at vi skal imødekomme den efterspørgsel. 

Danmark er i toppen i forhold til at producere grisekød klimaeffektivt, men der var ikke stor forskel på vores klimaeffektivitet og klima effektiviteten i Holland, USA og Polen. Det ændrer altså ikke klimaaftrykket gevaldigt, om grisen er produceret i Polen eller Danmark. Vi må have et endnu bedre argument end den nuværende klimaeffektivitet, hvis det skal være os, der legitimt bliver ved med at mætte den globale efterspørgsel på kød.
 
I en pull-strategi er det også vigtigt at huske, at man selv skal skabe en efterspørgsel gennem reklamer, markedsføring, handelsaftaler og dygtige ambassader.
 
Når kommercielle reklamer, kongehus og danske ambassader arbejder for at fremme dansk eksport, så knokler de selvsagt for at skabe en efterspørgsel for det, som Danmark producerer – og i dag er det i høj grad bacon og mælk. 

En efterspørgsel er noget, som vi virksomheder og lande skaber selv skaber og vedligeholder. 

Push-strategi

I stedet for at producere det, som forbrugerne efterspørger, bør landbruget som erhverv producere det, som man selv mener er rigtigt at producere. Det kan sagtens være grise, men i så fald bør man være ærlig omkring det og ikke give kinesernes efterspørgsel og befolkningstilvæksten skylden. 
 
Det vil man kunne gøre med en push-strategi. I stedet for at se på, hvad der efterspørges i dag, skal du se på, hvad du gerne vil bidrage til markedet. Her er du selv med til at skabe din efterspørgsel og måden, som de er produceret på, ud til forbrugerne. 

Et eksempel på dette er, da Danpo i april 2020 offentliggjorde, at nu ville de ikke længere producere turbokyllinger selv om der ikke var nogen lov, der forbød det. Danpo tog selv beslutningen, og pressede deres nye produktionsmetode ud på markedet. 

Et andet eksempel ser vi hos Danish Crown omkring soja.
 
Hvert år importerer danske landmænd 1,7 millioner tons proteinrige sojaskrå til at blande i foderet til grise og køer. 
 
Sojaproduktionen i Sydamerika betyder, at der ryddes regnskov, der huser sjældne arter, som uddør for at gøre plads til sojaproduktionen. Omvendt er soja en af de mest proteinrige afgrøder pr. hektar sammenlignet med andre afgrøder og det er derfor et produkt, vi ikke kan boykotte eller sådan lige erstatte med noget andet – i hvert fald ikke endnu. 

Løsningen er derfor ikke at stoppe med at importere soja fra i morgen af, men at komme med planer for fremtiden.
 
Danish Crown fremlagde derfor i slutningen af april en konkret handlingsplan, som skal drive udviklingen mod en mere bæredygtig produktion af soja. Det er modigt, nødvendigt og en push-strategi. 

Den hjælper med at tage ejerskabet og integriteten tilbage.
 
 

0

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..
Side 1 af 67 (1336 artikler)Prev1234567656667Next