bannerPos

Første spadestik til nyt sønderjysk biogasanlæg

Første spadestik taget til det, der bliver et nyt stort biogasanlæg i Sønderborg.
07-03-2019 08:36

Byggeri af nyt biogasanlæg sat i gang i Sønderborg

Sønderborg Kommune kom tirsdag 26. februar endnu et skridt nærmere CO-neutralitet, da borgmester Erik Lauritzen satte spaden i jorden og startede byggeriet af Nature Energys og BioenergiSyds nye biogasanlæg ved Glansager.

Senere kommer endnu et anlæg ved Kværs, og dermed reduceres den årlige CO2-udledning med 80-100.000 ton. Sønderborg viser således, at byens visioner bliver fulgt af handling, og samtidig skaber Nature Energys anlæg lokale arbejdspladser og bidrager dermed til Sønderborgs vækst.

Ifølge Erik Lauritzen er det netop kombinationen af udvikling og bæredygtighed, der har været afgørende, og han siger:

- I Sønderborg Kommune arbejder vi løbende på at blive mere bæredygtige. En stor del af det arbejde handler om at omstille til grøn energi.

Biogas er en hjørnesten i den indsats, og derfor jeg glad for, at der nu tages første spadestik til det kommende anlæg. Det vil skære en stor del af kommunens CO2-udledning og skabe en sund cirkulær økonomi til fordel for alle parter. Dermed er det endnu et godt eksempel på formålet med ProjectZero – at gøre en forskel for klimaet og skabe udvikling i Sønderborg Kommune.

Direktør Ole Hvelplund, Nature Energy, glæder sig over, at Sønderborg Kommune viser handling og tager ansvar:

-  Biogas er med til at løse det moderne samfunds affaldsproblemer samtidig med, at vi får CO2-neutral energi til mange formål. Det er vigtigt, at vi i Danmark forstår, at biogas er en uadskillelig del af vores grønne fremtid og et nødvendigt supplement til vind- og solenergi.

Om anlægget:
- BioenergiSyd er en leverandørforening af lokale landmænd
- Nature Energy og BioenergiSyd investerer 250 mio. kroner
- Anlægget kan behandle 370.000 ton organisk affald
- Produktionen bliver 17,5 mio. m³ biogas og sendes ud i gasnettet, hvor den erstatter almindelig naturgas. Det er nok til fx at opvarme 15.000 husstande


 

 

0

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet
Side 1 af 62 (1233 artikler)Prev1234567606162Next