bannerPos

Første spadestik til nyt sønderjysk biogasanlæg

Første spadestik taget til det, der bliver et nyt stort biogasanlæg i Sønderborg.

Redaktionen

07-03-2019 08:36
Byggeri af nyt biogasanlæg sat i gang i Sønderborg

Sønderborg Kommune kom tirsdag 26. februar endnu et skridt nærmere CO-neutralitet, da borgmester Erik Lauritzen satte spaden i jorden og startede byggeriet af Nature Energys og BioenergiSyds nye biogasanlæg ved Glansager.

Senere kommer endnu et anlæg ved Kværs, og dermed reduceres den årlige CO2-udledning med 80-100.000 ton. Sønderborg viser således, at byens visioner bliver fulgt af handling, og samtidig skaber Nature Energys anlæg lokale arbejdspladser og bidrager dermed til Sønderborgs vækst.

Ifølge Erik Lauritzen er det netop kombinationen af udvikling og bæredygtighed, der har været afgørende, og han siger:

- I Sønderborg Kommune arbejder vi løbende på at blive mere bæredygtige. En stor del af det arbejde handler om at omstille til grøn energi.

Biogas er en hjørnesten i den indsats, og derfor jeg glad for, at der nu tages første spadestik til det kommende anlæg. Det vil skære en stor del af kommunens CO2-udledning og skabe en sund cirkulær økonomi til fordel for alle parter. Dermed er det endnu et godt eksempel på formålet med ProjectZero – at gøre en forskel for klimaet og skabe udvikling i Sønderborg Kommune.

Direktør Ole Hvelplund, Nature Energy, glæder sig over, at Sønderborg Kommune viser handling og tager ansvar:

-  Biogas er med til at løse det moderne samfunds affaldsproblemer samtidig med, at vi får CO2-neutral energi til mange formål. Det er vigtigt, at vi i Danmark forstår, at biogas er en uadskillelig del af vores grønne fremtid og et nødvendigt supplement til vind- og solenergi.

Om anlægget:
- BioenergiSyd er en leverandørforening af lokale landmænd
- Nature Energy og BioenergiSyd investerer 250 mio. kroner
- Anlægget kan behandle 370.000 ton organisk affald
- Produktionen bliver 17,5 mio. m³ biogas og sendes ud i gasnettet, hvor den erstatter almindelig naturgas. Det er nok til fx at opvarme 15.000 husstande


 

 

Få tjekket brønde og udløb

Rådgiver opfordrer til, at foråret blandt andet bruges til at få overblik over, om drænrør skal spules og brønde renses for sand og grus.

Grønt forår hos sydjysk maskinforretning

Maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe havde forleden inviteret til mini-messe for den grønne sektor.

Danske ægproducenter under pres

Danske supermarkedskæder takker nej til danske buræg, men enkelte kæder takker ja til udenlandske. Det udfordrer danske ægproducenter

Teat- scrubberen fra FutureCow

Teatscrubberen klarer vask, desinfektion, stimulering og tørring af patten i én arbejdsgang. Og den gør det ens hver eneste gang, uanset hvem malkeren er.

Pileurt bør bekæmpes som bjørneklo

Pileurter breder sig, viser ny Momentum-analyse. I otte ud af ti kommuner udkonkurrerer de andre arter. De er blevet indført som prydplanter i de danske haver, men nu er pileurter blevet en invasiv art, der skaber problemer i naturen.

Debuterer på skuet

Det er første gang, Dennis Keller Hansen udstiller på et dyrskue, men der er flere på vej senere på året

Ny bag ploven

Jesper Rusbjerg er fascineret af den gammeldags håndværk og får erfaren rådgivning

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.
Side 1 af 40 (790 artikler)Prev1234567383940Next