bannerPos

Kæmpe gasledning får grønt lys

Her ses Baltic Pipe-gasledningens forløb.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
24-07-2019 08:51
Gasledningen Baltic Pipe har nu fået sin endelige godkendelse, så gravearbejdet kan gå i gang.

Miljøstyrelsen har nu givet grønt lys for at den kæmpemæssige gasledning Baltic Pipe må graves ned fra Houstrup Strand i Vestjylland til Faxe på Sjælland. Det skriver Fyens.dk.
Om få år vil der ifølge Fyens.dk strømme naturgas fra norske gasfelter i Nordsøen til Polen gennem gasledningen, som ventes åbnet i oktober 2022.
- Baltic Pipe projektet på land kan etableres og drives uden uacceptable påvirkninger af mennesker, miljøet og samfundet, mv., skriver Miljøstyrelsen i sin endelige VVM-tilladelse.

Milliard-investering
Baltic Pipe er op mod 950 kilometer lang. Den danske del af gasledningen bliver cirka 210 kilometer lang, og vil krydse 13 danske kommuner.
Ledningen kommer til at koste 12-16 milliarder kroner, hvoraf Danmark skal betale de seks milliarder kroner. Til gengæld får Danmark betaling af Polen for landets brug af ledningen.
Kapaciteten på gasledningen bliver ifølge Fyens.dk. op til 10 milliarder kubikmeter gas om året svarende til fire gange Danmarks årlige gasforbrug.

0

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet
Side 1 af 62 (1233 artikler)Prev1234567606162Next