bannerPos

Teleskop-hjullæsser i én og samme maskine

Gummiged med løftehøjde på 4,8 meter. Så er der ikke problemer med at læsse af hverken i lastbiler eller containere.
30-09-2020 10:55

Fabrikanten Liebherr kombinerer her egenskaberne fra en teleskoplæsser med styrke og produktivitet fra en gummiged – en maskine, der egner sig til både landbruget og entreprenørbranchen

ENTREPRENØRMASKINER Liebherr har lanceret den nye L509 Tele. Fabrikken har udviklet og lanceret en teleskop-udgave af 7 tons gummihjullæsseren L509, som dermed bliver til en maskine med gummigedens styrke kombineret med teleskoplæsserens egenskaber og en løftehøjde på 4,8 meter.

L509 Tele er Liebherrs første teleskopiske hjullæssemaskine, og fabrikken forventer, at den vil markere sig som en alsidige allround-maskine. Teleskop-gummigeden er bygget over den mere ”almindelige” hjullæssemaskine L509, men udstyret med teleskopisk løftearm.

Maskinen har dermed den mindste vende radius i klassen med knæk styring med en styret bagaksel. Det sikrer centreringen af tyngdepunktet ved tungt arbejde og medvirker til en mere sikker og stabil maskine med løfteevne på op til 3800 kg og en løftehøjde på 4800 mm.

 

Fint udsyn over forøget rækkevidde

Lige som sin standard-fætter, L 509, har den hele 73 heste i motorrummet, hvor der naturligvis er fuldt miljømæssig opdateret med Stage V. Tophastigheden er 38 km/t.

-  Fra kabinen har maskinføreren fin udsigt til sin forøgede rækkevidde med skovlen og kan samtidig holde øje med, hvad der sker over maskinen. Foruden den store frontrude og side ruderne, har kabinen nemlig også vindue i taget, som sikrer både komfort, oversigt og sikkerhed”, fortæller salgschef Michael Jørgensen fra den danske Liebherr-importør, JMM-Group.

”En option på maskinen er ”komfortdrift”. Det indeholder programmerbar automatisk sænkning, hvor skovlen automatisk vender tilbage til graveposition. Samtidig viser udstyrets position på den ni tommer store berørings skærm, som i øvrigt kan justeres i højden. Maskinen har også sikker og nem adgang til service via bagklappen”, forklarer Michael Jørgensen.

Både industri, entreprenør og landbrug

Desuden er der mulighed for at vælge maskinen med en række nye tiltag. Blandt andet high flow, som gør at den kører med større mængde hydraulikolie. Den har justérbar ratstamme, som kan indstilles tre forskellige steder. L509 Tele har sidespejle med varme, og likufix-systemet gør det nemmere for miskan føreren at skifte udstyr på maskinen. Derudover fås maskinen også med cruise control, som er ideelt blandt andet, når føreren kører med fejekost

Også inden for landbruget har den nye Liebherr stort potentiale, påpeger salgschefen hos JMM-Group.

-  På gårdene er der jo ofte behov for netop den store rækkevidde i forbindelse med blandt andet læsning af fodervogne. Liebherr L509 Tele har væsentligt bedre egenskaber som læssemaskine, end en traditionel teleskoplæsser. Den tilhører en produktkategori, som allerede er ganske udbredt i landbruget, hvor det naturligvis er en stor styrke, at maskinen både er mindre pladskrævende og samtidig yderst fleksibel”, siger Michael Jørgensen.

jba

 

0

Energinet vil udbetale højere erstatning til lodsejere

Energinet hæver taksterne for udbetaling af strukturskadeerstatning på Baltic Pipe, efter landbrugsrapport viser, at skaderne bliver større end først forventet.

Reservedelsforhandler med dansk fokus

Det svenske firma Olssons i Ellös, der har specialiseret sig i at sælge reservedele til traktorer og entreprenørmaskiner, har med succes ansat deres første danske mand. Henrik Eskesen har mere end 30 års erfaring fra branchen og nyder at komme rundt til forskellige maskinforretninger- og værksteder for at yde support.

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Mange fordele ved fodring med frisk græs

MaksiGrass on Tour 2020 giver mulighed for indblik i de mange muligheder og fordele, der er i kvægfodring med frisk græs hos både økologiske som konventionelle bedrifter – i denne og næste uge kan MaksiGrass ses og opleves ved demonstrationer i Højer, Nr. Snede og Skjern.

Landmænd svigter læplantnings-sagen

Lokalt laug i Esbjerg udbetaler en del af formuen, så landmænd kvit og frit kan få deres læhegn udtyndet. Men bag det glade budskab lurer bekymring for fremtiden.

Ny mellemklasse af skovkraner fra Kronos

Den finske maskinproducentproducent Kronos er klar med nyeste versioner af sine skovkraner, der byder på flere optimeringer og forbedringer

Nyt stort biogasanlæg indviet

Forleden blev Nature Energys nye store biogasanlæg i sønderjyske Glansager officielt indviet. Det skal sende grøn CO2-neutral biogas ud på gasnettet og bidrage til Sønderborg Kommunes grønne omstilling.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program
Side 1 af 72 (1421 artikler)Prev1234567707172Next