bannerPos

200 år markeret med Ferguson-kunst

Den gamle Ferguson kommer til at pryde Storåen i Holstebro sommeren over som en markering på Holstebro Struer Landboforenings 200-års jubilæum.
27-05-2020 14:51

En grå Ferguson er blevet forvandlet til at kunstværk og placeret i Storåen for at markere Holstebro Struer Landboforenings 200 år.

Himlen var blå som en Morten Korch-film, da Holstebro Struer Landboforening i samarbejde med Holstebro Kommune og handelstandsforeningen forleden hejste en flot dekoreret traktor på plads i Storåen midt i byen.

Den lille grå Ferguson har fået nyt liv af den unge kunstner Anna-Caroline Fosmark Bonde og kunstnersmeden Troels Mikkelsen, Skave.

De har sammen skabt et farvestrålende værk ud af den lille traktor, der er synonym med landbrugets industrielle udvikling.

Baggrunden er Holstebro Struer Landboforenings 200-års jubilæum, og som en hyldest til stifteren Janus Balthazar Krarup er han da også portrætteres på værket.

Formand Kristian Gade gav udtryk for håbet om, at mange sommeren igennem vil komme forbi både Fergusonen, de andre markeringer af jubilæet og ikke mindst lægge vejen forbi, når »Landbruget kommer til byen« 4. september.

- Der er ikke noget vi hellere vil end vise vores landbrug frem til jer alle. Vi er stolte ved at kunne vise, hvordan vi producerer mælk og kød, hvordan vi avler kartofler. Ja vi er stolte og glade ved at være en del af produktions-Danmark. Vi håber også at alle der bor her i Holstebro er stolte og glade ved de mange arbejdspladser, der er i Fødevareklyngen – det er faktisk sådan, at mere end 11 procent af de erhvervsaktive i Holstebro Kommune er beskæftiget ved erhverv inden for Fødevareklyngen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne så, at alle i vores by kunne være lige så stolte ved områdets landbrug og fødevarevirksomheder, som indbyggerne i Billund er ved Lego, sagde Kristian Gade.

Landbruget former liv og landskab

Borgmester H. C. Østerby glædede sig over en jubilæumsmarkering i metal og maling, historie og håndværk, kunst og kærlighed, der overlever selv rust og tidens tand.

Han mente, at jubilæet markerer meget mere end en stolt lokal landbrugshistorie. Det er også historien om et lands udvikling, om industrialisering og øget velstand. Om foreningskultur, om andelstanke og eksporteventyr.

- Landbruget har været her i tusindvis af år. Og det har formet landskabet og livet omkring os uden sammenligning. At fortælle om landbruget gennem 200 år er at gengive et helt afgørende kapitel i Danmarkshistorien.

- Landbrugets produktion og handel er stadig markant i Holstebro og Struers erhvervsprofil. Vi har en kæmpe fødevareklynge med masser af arbejdspladser.

- Landbruget og de afledte erhverv har enorm betydning for vores beskæftigelse fra jord til bord. Når vi tænker på den grå traktor, kan vi let forfalde til romantik og fri selvforsyning a la DR’s Bonderøven. Men landbruget handler også om overlevelse og hård business. Om tilpasningsevne, konkurrence og udviklingstrang.

Han nævnte slagteriet i Holstebro som en nutidig kulturproduktion i landbrugsindustriens historiske rammer.

Traktoren er placeret i Storåen på et fundament, der normalt holder byens juletræ. Det er tanken, at traktoren skal stå der hen over sommeren.

cc

0

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet
Side 1 af 62 (1233 artikler)Prev1234567606162Next