bannerPos

SLF klar til ny start ovenpå turbulent år

Omkring 150 deltog i generalforsamlingen, der blev holdt hos SLF selv på rådgivningscenteret i Vojens.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
25-03-2019 07:58
Ny direktør, økonomiske tilpasninger og fremadrettet strategi skal vende udviklingen til plus i SLF, der økonomisk kom rigtig skidt ud af 2018, efter et turbulent år med afskedigelser på chef- og direktionsgangen og blandt øvrige ansatte

2018 blev et hårdt år for SLF, Der er ikke meget, der regnskabsmæssigt blev lidt af et rædsels-år for den sønderjyske landboforening og dens rådgivningsvirksomhed.

Et plus på knapt én million kroner på bundlinjen i 2017 blev vendt til et minus på hele 6 millioner kroner i 2018, hvor man undervejs samtidig sagde farvel til ledende medarbejdere på både økonomi- og direktionsgangen.

Den dårlige økonomi var også en af overskrifterne for formand i SLF, Christian Lund, der på foreningens generalforsamling torsdag aften i Vojens, kommenterede på den økonomisk nedslående situation.

-  Det er bestemt ikke tilfredsstillende, lød det fra Christian Lund, der samtidig understregede, at de mange menige medarbejdere i SLF bestemt ikke har haft skyld og andel i de dårlige regnskabstal.

Det var ikke kun årets resultat, der faldt kraftigt i SLF i 2018 – omsætningen tog et dyk fra 77,2 millioner kroner i 2017 til 71,9 millioner kroner i 2018.

Den nyudnævnte direktør i SLF, Brian Lambertsen, kunne i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet oplyse, at man i 2019 budgetterer med en omsætning på blot 69,5 millioner kroner, men til gengæld med et overskud på godt 850.000 kroner.

 

Landbruget til valgkamp

Landbruget skal forsøge at både fastholde og øge den politisk indflydelse i så høj grad som muligt.

Christian Lund opfordrede på generalforsamlingen til, at man i den grad skeler til det landbrugspolitiske, når man sætter sit kryds - både til det kommende EU-valg og til Folketingsvalget.

- Det handler om de love og regler, der har betydning for landbrugets rammebetingelser. Det handler om at fortælle politikerne, hvordan de påvirker vores liv og hverdag, konstaterede Christian Lund, der samtidig med glæde noterede sig danskernes generelle positive holdning til EU, og hans bekymring over de mulige og forventelige konsekvenser af Brexit – ikke mindst i relation til landbruget.

Hos SLF planlægger man politiske vælgermøder op til de to kommende valg.

I forbindelse med generalforsamlingen besluttede man samtidig at reducere bestyrelsen fra 11 til 9 medlemmer. Christian Lund blev genvalgt som formand. Tre bestyrelsesmedlemmer skulle vælges. Det gav genvalg til Flemming Skov og Esben Skøtt. Ny medlem i bestyrelsen er Niels Martin Kragh, der blev valgt ind som erstatning for Christian Ravn, der ikke ønskede genvalg.

0

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl

Formand: - Vi skal producere mere klimaneutralt

Klimaet var overskriften for formand Niels Jørgen Thomsen, da han aflagde beretning på generalforsamlingen i Østjydsk Familielandbrug, der blev holdt hos Velas i Søften

Sikker og præcis fjernelse af ukrudt med ny græsklinge

Den nye græsklinge RG-KM fra STIHL gør det nemt at fjerne ukrudt fra såvel grusgange og flisebelægninger som fortove og asfalt. Med græsklingens unikke design, hvor knivpladerne bevæger sig frem og tilbage ligesom på en hækkeklipper, er risikoen for stenkast minimal – hvilket betyder, at RG-KM også er et optimalt værktøj i bymiljøet.

Velas Byg ansætter ny arkitekt – opruster på lovliggørelser

Byggeafdelingen i Velas har ansat endnu en erfaren arkitekt, som skal hjælpe landmændene med alt fra boligtegninger til lovliggørelser.

Grænselukning lukker både ude og inde

Både Danmark og Tyskland har som bekendt valgt at lukke grænsen mellem de to lande på grund af corona-virussen – det giver udfordringer – også i landbruget

De unge skal etablere deres eget

Unge landmænd har brug for at skabe deres eget netværk i branchen, og de får nu hjælp fra den lokale landboforening, som har etableret en ungegruppe. Det har vist sig at være en succes.

Styrket SLF runder et skarpt hjørne

Der blev kigget både politisk fremad og historisk tilbage, da SLF markerede sit 20 års jubilæum ved dette års generalforsamling, der blev holdt på Agerskov Kro.

Klar til Agromek 2021

Mange virksomheder har allerede meldt sig klar til at udstille på næste års Agromek-messe i Herning.

Efterafgrøder knækker ikke kurven

Der var kritik af flere ministre og ikke mindst Aarhus Universitet fra formand Mogens Dall, da LandboSyd holdt generalforsamling i Gråsten. Ikke mindst efterafgrødekravet fik en hård medfart af landboformanden

Nye skærpede regler ved byggeansøgninger

Brug af certificerede brandrådgivere og statikere ved ansøgning om byggetilladelse kan medføre udfordringer, påpeger bygningsrådgiver.
Side 1 af 58 (1143 artikler)Prev1234567565758Next