bannerPos

Kom til hestefaglig aften

LMO inviterer til hestefaglig aften den 21. marts, hvor der især sættes fokus på skat, moms, miljø, ansættelser og rettigheder ved køb og salg af heste. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen
10-03-2019 07:42

Om end du driver et stutteri, laver regnskab for din lokale rideklub eller du bare er generelt hesteinteresseret, så har du nu chancen for helt gratis at komme hestefaglig aften hos LMO. Det foregår torsdag den 21. marts i Søften med start fra klokken 16.30.

Rådgivningsselskabet har linet sine eksperter op, som giver dig en unik mulighed for at få svar på netop dit spørgsmål omkring skat, moms, miljø, ansættelser eller måske dine rettigheder ved køb og salg af heste.

Således vil skatteekspert Mimi Shin Jensen og revisor Inger Dorscheus Laursen give dig overblik over skat og momsregler. De gennemgår alt fra moms på foder og momspligt for rideklubber til stutteriers betingelser for at blive betragtet som erhvervsmæssig virksomhed. Ligesom de også gør dig klogere på de forskellige skatteordninger, du som selvstændig kan have gavn af.

Bagefter vil arbejdsrådgiver Merete Uhrskov Larsen lære dig om kontrakter, løn under sygdom og barsel, når du har ansatte. Og sidst men ikke mindst vil miljøkonsulent Anne Kirkegaard give dig en opdatering på, hvilke miljømæssige forhold du skal være særligt opmærksom på, når du skal opføre ridehal på din ejendom. Advokat Kenny Elkjær Terp slutter aftenen af med at indvie dig i tips og tricks, når du skal købe, sælge eller leje din hest ud.

Arrangementet varer 2,5 time og er ganske gratis, du skal blot tilmelde dig senest den 15. marts hos LMO.

 

0

Forgiftninger kan stamme fra blanderen

Hvis du oplever køer med forgiftninger på trods af godt foder, generelt sunde køer og høj produktion kan problemet måske stamme fra foderblanderen. Særligt Seko-blandere har voldt problemer ved store mængde foder, oplyser Seges i deres nyhedsbrev.

Dyrlæger med speciale i kvæg

Sønderjysk Kvægpraksis i Løgumkloster var tidligere kendt under navnet Dyrlægecentralen Sydvest. Med det nye navn markeres, at man nu er gået ”all-in” på kvæg.

Kvægets fysik kan måles på bundlinjen

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. For hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der er er specialist og rådgiver indenfor aAa-metoden, der oprindeligt er udviklet i USA, og som bygger på det visuelle match mellem ko og tyr.

Maskinstation og landmænd oplevede ny rotorklipper

Hos Brørup Traktor- & Maskincenter noterer man en stor interesse for en ny model af de irske Major Cyclone rotorklippere, der især er populære til afpudsning af frøgræsmarker. Forleden havde den sydjyske maskinforretning inviteret til demo af rotorklipperen ved Augustenborg på Als, hvor den lokale Midtals Maskinstation fik den afprøvet for landmænd.

Stor interesse for fleksible kalvehytter

Hos Arnes Smedie i Gadbjerg ved Vejle, har man udviklet og producerer sine helt egne typer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet. Og både interessen og efterspørgslen er stor – både blandt professionelle som hobby- og deltidslandbrug.

Græsprotein kan blive en grøn revolution for landbruget

Forleden klippede fødevareminister Mogens Jensen den i anledningen grønne snor til Danmarks første gårdanlæg til bioraffinering af græs. Dernæst blev han og de øvrige knap 100 gæster vist rundt på anlægget, som han mener kan blive en grøn revolution for landbruget.

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.
Side 1 af 68 (1343 artikler)Prev1234567666768Next