bannerPos

Forbudt at tale i mobiltelefon

Heste er flokdyr, så er man ude i trafikken sammen, skal man krydse vejen samlet – og så er det forbudt at tale i håndholdt mobiltelefon på hesteryg.

Tekst og foto: Leif Christensen

22-02-2018 11:28
Hesten betegnes som et køretøj, så du må ikke ride og tale i håndholdt mobiltelefon samtidig
Ifølge færdselsloven er en hest et køretøj. Det fremgår af lovens paragraf to stk. 10, og det betyder samtidig, at rytterne er omfattet af lovens bestemmelser, når man er på hesteryg i trafikken.
Skulle en rytter blive taget i at tale i håndholdt mobiltelefon, er taksten klar.
Der er en bøde på 1500 kroner på vej, og i Folketinget er der tilsyneladende flertal for en skærpelse, så det fremover også koster et klip i kørekortet at køre i bil og bruge telefonen.
Hvordan den del skal håndteres omkring ridning, vil kun tiden kunne vise. Ryttere på 15-16 år har jo ikke mulighed for at erhverve kørekort.
 

Kryds vejen samlet

Når en hest er et køretøj, må man ifølge Dansk Ride Forbund heller ikke ride på cykelstier, gangstier og fortov.
Opfordringen fra forbundet lyder samtidig:
»Giv tegn i god tid, så de andre trafikanter er forberedte på, hvad du vil gøre. Kryds vejen samtidig, hvis I rider flere sammen, lad aldrig vente på hinanden på hver sin side af vejen. Heste er flokdyr og kan finde på at løbe efter de andre heste. Kryds altid vejen hvor der er god oversigt.
Fodgængere skal altid passeres i skridt. Hvis en cyklist ønsker at overhale, så tag hesten ned i skridt. Hest og rytter betragtes som »større« trafikanter end cyklister og gående. Så det er dit ansvar at tage hensyn til cyklister og gående«, er den klare melding fra forbundet til rytterne.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

Fælles EU-regler lægger bund under dyrevelfærden

Uden fælles EU-regler ville Danmark bare importere mere dårlig dyrevelfærd til lavpris, siger DDD’s formand, Hanne Knude Palshof.

Økologiens varemærke fylder 30 år i Danmark

Det røde ø-mærke fylder 30 år i år. Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen ved Landbrug & Fødevarer vurderer, at Ø-mærket har været altafgørende for udbredelsen af økologi i Danmark.

- Dyrevelfærd er rigtigt dilemmafyldt

Det er ikke altid indlysende, hvad der tjener dyrevelfærden bedst. Og den må ikke spolere økonomien, siger sjællandsk svineproducent om blandt andet halekupering og kastrektion.

Dyrevelfærd og økonomi går hånd i hånd

Nybygning og ombygning af farestalde vil forbedre både dyrevelfærd og bundlinje.
Side 1 af 55 (1095 artikler)Prev1234567535455Next