bannerPos

Forbudt at tale i mobiltelefon

Heste er flokdyr, så er man ude i trafikken sammen, skal man krydse vejen samlet – og så er det forbudt at tale i håndholdt mobiltelefon på hesteryg.

Tekst og foto: Leif Christensen

22-02-2018 11:28
Hesten betegnes som et køretøj, så du må ikke ride og tale i håndholdt mobiltelefon samtidig
Ifølge færdselsloven er en hest et køretøj. Det fremgår af lovens paragraf to stk. 10, og det betyder samtidig, at rytterne er omfattet af lovens bestemmelser, når man er på hesteryg i trafikken.
Skulle en rytter blive taget i at tale i håndholdt mobiltelefon, er taksten klar.
Der er en bøde på 1500 kroner på vej, og i Folketinget er der tilsyneladende flertal for en skærpelse, så det fremover også koster et klip i kørekortet at køre i bil og bruge telefonen.
Hvordan den del skal håndteres omkring ridning, vil kun tiden kunne vise. Ryttere på 15-16 år har jo ikke mulighed for at erhverve kørekort.
 

Kryds vejen samlet

Når en hest er et køretøj, må man ifølge Dansk Ride Forbund heller ikke ride på cykelstier, gangstier og fortov.
Opfordringen fra forbundet lyder samtidig:
»Giv tegn i god tid, så de andre trafikanter er forberedte på, hvad du vil gøre. Kryds vejen samtidig, hvis I rider flere sammen, lad aldrig vente på hinanden på hver sin side af vejen. Heste er flokdyr og kan finde på at løbe efter de andre heste. Kryds altid vejen hvor der er god oversigt.
Fodgængere skal altid passeres i skridt. Hvis en cyklist ønsker at overhale, så tag hesten ned i skridt. Hest og rytter betragtes som »større« trafikanter end cyklister og gående. Så det er dit ansvar at tage hensyn til cyklister og gående«, er den klare melding fra forbundet til rytterne.
0

Forgiftninger kan stamme fra blanderen

Hvis du oplever køer med forgiftninger på trods af godt foder, generelt sunde køer og høj produktion kan problemet måske stamme fra foderblanderen. Særligt Seko-blandere har voldt problemer ved store mængde foder, oplyser Seges i deres nyhedsbrev.

Dyrlæger med speciale i kvæg

Sønderjysk Kvægpraksis i Løgumkloster var tidligere kendt under navnet Dyrlægecentralen Sydvest. Med det nye navn markeres, at man nu er gået ”all-in” på kvæg.

Kvægets fysik kan måles på bundlinjen

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. For hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der er er specialist og rådgiver indenfor aAa-metoden, der oprindeligt er udviklet i USA, og som bygger på det visuelle match mellem ko og tyr.

Maskinstation og landmænd oplevede ny rotorklipper

Hos Brørup Traktor- & Maskincenter noterer man en stor interesse for en ny model af de irske Major Cyclone rotorklippere, der især er populære til afpudsning af frøgræsmarker. Forleden havde den sydjyske maskinforretning inviteret til demo af rotorklipperen ved Augustenborg på Als, hvor den lokale Midtals Maskinstation fik den afprøvet for landmænd.

Stor interesse for fleksible kalvehytter

Hos Arnes Smedie i Gadbjerg ved Vejle, har man udviklet og producerer sine helt egne typer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet. Og både interessen og efterspørgslen er stor – både blandt professionelle som hobby- og deltidslandbrug.

Græsprotein kan blive en grøn revolution for landbruget

Forleden klippede fødevareminister Mogens Jensen den i anledningen grønne snor til Danmarks første gårdanlæg til bioraffinering af græs. Dernæst blev han og de øvrige knap 100 gæster vist rundt på anlægget, som han mener kan blive en grøn revolution for landbruget.

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.
Side 1 af 68 (1343 artikler)Prev1234567666768Next