bannerPos

Genvalg til Fendts river

Poul Christensen og Martin Geiser fra TBS Maskinpower har handlet redskaber flere gange. Her foran en ny Bredal spreder.

John Ankersen

Journalist
17-07-2019 07:26
Sydjysk maskinstation valgte Fendt igen, da græsudstyret skulle udskiftes

Til 2018-sæsonen indkøbte Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør v. Kolding som en af de første i Danmark forsøgsvist Fendts rive ”Former”. Resultatet var tilfredsstillende, så da maskinstationsejeren skulle udskifte sine øvrige river og spredere, faldt valget derfor på Fendts græsprogram endnu engang.
Maskinstationens river skifter derfor farve fra lysegrøn til Fendt-grøn, idet man foruden den gamle Fendt Former nu også råder over to Fendt Twister 8608 DN, en Fendt Twister 5204 DN og endnu en Fendt former 456 DN.
- Vi forsøger hele tiden at optimere vores maskinpark, så vi kan udføre et effektivt stykke arbejde for kunderne. For rivernes vedkommende er det både et spørgsmål om at komme over nogle hektar, når vinduerne for bjærgning af græs er åbne. Men kunderne lægger også vægt på, at græsset skal være rent, uden at vi af den grund efterlader nogle strå i marken, og samtidigt skal genvæksten være optimal. Det synes vi, at den første Fendt Former levede op til – og så har vi skiftet resten af flåden ud, fortæller Poul Christensen.

Specialist i bjærgning
af græs og hø

Arbejde med græs og hø fylder meget i Poul Christensens arbejdsdag. Dels har maskinstationen mange kunder blandt mælkeproducenter i området, dels arbejder man i stor stil for kunder med heste, der skal have bjærget godt hø osv.
- Vi producerer rigtigt mange minibig- og rundballer for kunderne i løbet af et år, men laver også mange til os selv, for vi har et stort salg af hø, wrapballer og halm til kunder i hele Danmark. Kødkvægsproducenter findes der også en del af i maskinstationens kundekartotek. Den branche kender man rigtig godt, for en del af Poul Christensens mange driftsgrene en besætning af Simmertalere, der "arbejder" som naturplejere.  

Stor interesse for
Fendts græslinje

Fendt Twister sprederne fås i arbejdsbredder op til 12,70 meter, mens Fendt Former kan leveres med op til 4 rotorer og 14 meters arbejdsbredde. Fendts græslinje er forholdsvis ny og omfatter indtil videre Slicer skiveslåmaskiner, TIGO snittervogne, selvkørende Kantana finsnittere, Rotana rundballepressere.
Også en Fendt Rollector wrapper er blevet optaget i sortimentet.
- Vi oplever stor interesse for Fendts græsredskaber”, fortæller Martin Geiser fra TBS Maskinpower, der har solgt riverne til Poul Christensen.
- Det skyldes sikkert både, at vi bor lige midt imellem mange af Danmarks mælkeproducenter, men helt klart også at Fendt er kommet med en stærk græslinje, slutter han.

Med pilen på festival

For anden gang dannede Hygum Hjemstavnsgård rammen om den årlige pilefestival. AF Leif Christensen /LLN Press

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Gårdejer: Naturen betaler prisen for statens bureaukrati

Trods stor interesse og velvilje fra landbruget går det trægt med at få projekter under landbrugspakken gjort færdige. Og det blandt andet statsligt bureaukrati, mener en sønderjysk gårdejer.

Nu bliver de blå Mandam-redskaber orange

Fra efteråret bliver alle Mandam-redskaber orange og koksgrå. Hvorfor? Vist nok noget med, at en konkurrent synes, at Mandam er kommet lidt for tæt på med både teknik og farve, fortæller Svend Aage Jensen fra den danske importør Brørup Traktor- & Maskincenter.

Man bør så efterafgrøder uanset krav

Uanset om der er et politisk krav om at så efterafgrøder, bør landmænd etablere dem, for det giver mærkbart ekstraudbytte.

Landmand jagter mere viden

Forleden fik tusindvis af ansøgere enten ja eller nej til en videregående uddannelse. Mikkel Landmark er en af de 156, der er blevet optaget på jordbrugsteknologuddannelsen i Aarhus.

Erhvervsbiavler Nicki Toftum slår alarm: Mangel på bestøvere

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder, får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning: Der kommer til at mangle bestøvere.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Major slår vingerne ud på Have og Landskab

Brørup Traktor- & Maskincenter tager de grønne græsklippere fra Major med til Have og Landskab i Slagelse, der afholdes den 28. til 30. august. Major leverer klippere til enhver form for græs, og siden folkene fra Brørup overtog importen i 2018, har salget udviklet sig godt og er fordelt på mange forskellige modeller.

Sæt ind mod sneglene i god tid

Det er altafgørende at iværksætte bekæmpelse mod snegle tidligt, hvis indsatsen skal batte. Sats også på jordbearbejdning, hvor det er muligt, råder Seges.
Side 1 af 47 (933 artikler)Prev1234567454647Next