bannerPos

Mobil-app samler og giver overblik over høsten

Næsgaard MOBILE kan hentes både i App Store og på Google Play og er nem at bruge. Her er medarbejder Nikolaj Hansen i gang med at bruge app´en.
21-07-2020 11:24

Høsten er en travl tid, hvor tingene skal gå hurtigt og gerne gnidningsløst. For at lette arbejdet for den enkelte landmand har Datalogisk samlet tre funktioner i Næsgaard MOBILE app’en. Funktioner som med mobilen i hånden optimerer og giver overblik både under og efter høsten.

HØST Sidder man i mejetærskeren eller traktoren, kan man med Næsgaard MOBILE’s ”Hvor er min kornvogn” funktion logge sin position og dele den med ens kolleger. Det er en sporingsfunktion, som bruger mobiltelefonens GPS.

Når først man har logget dig på, så opdaterer funktionen køretøjets position løbende under kørslen - også selvom telefonen lukkes ned/er i dvalemode. Funktionen kan til enhver tid slås fra.

-  Sidder du i mejetærskeren og har brug for at vide, hvor kornvognen befinder sig – eller omvendt – så har du via sporingsfunktionen den præcise oplysning direkte på din mobiltelefon, fortæller Birger Hartmann fra Datalogisk og fortsætter ’og sidder du indendørs kan du følge køretøjernes position og har mulighed for at koordinere kørslen’.

Man kan optimere yderligere ved brug af Næsgaard OPTIMIZER. På mobiltelefonen kan man beregne og planlægge den optimale kørsel med mejetærskeren, så der foretages færrest vendinger og køres i de mest hensigtsmæssige retninger.

Som bruger skal man blot angive skærebordsbredde og antal foragre. Hent Næsgaard MARKKORT frem på mobilen og lav beregning. Det er en enkel funktion, som har betydning i marken.

 

Høsttal direkte på mobilen

Når først afgrøderne er læsset på kornvognen, så er det med funktionen Næsgaard Afgrødelager nemt at registrere dine afgrøder direkte på mobil eller tablet – når man er i marken eller ved indvejningen. Del dine høstdata, så hele høstholdet er up-to-date med hvad, hvor og hvor meget, der er høstet. Bruger alle Næsgaard MOBILE under samme licens på hver deres mobiltelefon, så har alle adgang til og kan indtaste høstdata. Det sparer tid og opfølgningen efter høsten er langt mere enkel og lige til.

 

Nem og enkel brugerflade

Er du førstegangsbruger tager det kun få minutter og klik at blive klar og gøre brug af app’en og de tilgængelige høst-funktioner.

- Vi er superglade for at have disse funktioner samlet i én app og således kunne tilbyde landmændene en enkel løsning, som vi ved gør arbejdsgangene i høsten lettere og mere effektive – det er så vigtigt at have overblikket i forhold til tid, ressourcer og bundlinje, slutter Birger Hartmann af.

jba

 

0

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen

Intelligent bufferzone beskytter vandmiljøet

Ny kortfilm viser, hvordan Go-Gris I/S beskytter vandmiljøet ved Horsens. Det er sket med en såkaldt ”intelligent bufferzone” mellem mark og å.

Svensk maskin- og byggeproducent fordobler kapaciteten

Den svenske producent af krogløftere og trailere - Ivarssons i Metsjö – fordobler nu sin produktionskapacitet på samlefabrikken nær Linköping, der udvides markant.

Mejetærsker på demo-tur til høsten er i hus

Heden Maskinforretning A/S og Massey Ferguson DK sender IDEAL 7 mejetærsker på demo-tur
Side 1 af 64 (1267 artikler)Prev1234567626364Next