bannerPos

Indvielse af sønderjysk minivådområde

John Ankersen

Journalist
10-06-2019 04:56
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen bandede igen over landbrugets miljøindsats, men på den rosende måde, da han to dage før folketingsvalget markerede åbningen af Sønderjyllands første minivådområde.

Blot to dage før det netop overståede folketingsvalg, havde daværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) valgt at tage en tur til Øbening udenfor Rødekro i Sønderjylland for at åbne det første minivådområde i landsdelen.
Minivådområderne er en del af de kollektive virkemidler, landbruget forpligtede sig til at lave, da Landbrugspakken i sin tid blev stemt igennem i Folketinget, og den langsomme start, som ordningen for tilskud til minivådområder har fået, har tidligere kastet knubbede ord af sig, også fra ministeren. Det nævnte Jakob Ellemann-Jensen også, inden han klippede snoren over til minivådområdet.
- De fleste har nok bemærket, at jeg har det med at reagere relativt følelsesmæssigt, når det handler om minivådområder, og jeg kan måske komme til at bande. Og det kommer jeg også til i dag, fordi det er sgu et flot vådområde, du har fået dig der, Martin, og tillykke med det, sagde Jakob Ellemann-Jensen i sin tale.
Han benyttede lejligheden til at rose Martin Hansen, der har fået anlagt minivådområdet, for at have gået forrest i sagen.
- Det er flot at se landmænd, der tager ansvar for, at vi kommer i mål med Landbrugspakken. Både i forhold til efterafgrøder, som der i den grad er blevet leveret på, men også med vores kollektive virkemidler.
- Fødevare- og landbrugspakken er jo dybest set grunden til, at vi står her i dag. Den har vi i Venstre kæmpet ganske hårdt for, og det har kostet blod, sved, og en forgænger posten, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen.

- Landbruget har leveret
Da ansøgningsrunden for etablering af minivådområder blev gjort op for nylig, havde 338 lodsejere ansøgt om lov til at etablere et minivådområde.
Det var en kraftig stigning i forhold til sidste år, og med den fornyede interesse for ordningen tror Jakob Ellemann-Jensen på, at landbruget kommet i mål med at leve op til de krav, der er fastsat i Landbrugspakken.
- Ja det tror jeg, som jeg også sagde det tidligere på året, da jeg både råbte og bandede, det var jo, at man fra landbrugets side kommer til at levere på det her. Og det viser de her tal. Der kommer man jo til. Og det har jeg haft tilliden til hele tiden, og det har jeg stadigvæk, siger Jakob Ellemann-Jensen til Effektivt Landbrug.
- Det gik lidt trægt tidligere på året. Det gjorde det både på grund af langsom sagsbehandling i mit ministerium, men nok også fordi nogle gerne ville se tiden an.

Ingen garanti mod obligatoriske krav
Tal fra Landbrugsstyrelsen viste i sidste måned, at landmænd har ansøgt om tilskud til etablering af 139.300 hektar efterafgrøder, mens det vejledende indsatsbehov var sat til 142.000 hektar.

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next