bannerPos

Indvielse af sønderjysk minivådområde

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
10-06-2019 04:56
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen bandede igen over landbrugets miljøindsats, men på den rosende måde, da han to dage før folketingsvalget markerede åbningen af Sønderjyllands første minivådområde.

Blot to dage før det netop overståede folketingsvalg, havde daværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) valgt at tage en tur til Øbening udenfor Rødekro i Sønderjylland for at åbne det første minivådområde i landsdelen.
Minivådområderne er en del af de kollektive virkemidler, landbruget forpligtede sig til at lave, da Landbrugspakken i sin tid blev stemt igennem i Folketinget, og den langsomme start, som ordningen for tilskud til minivådområder har fået, har tidligere kastet knubbede ord af sig, også fra ministeren. Det nævnte Jakob Ellemann-Jensen også, inden han klippede snoren over til minivådområdet.
- De fleste har nok bemærket, at jeg har det med at reagere relativt følelsesmæssigt, når det handler om minivådområder, og jeg kan måske komme til at bande. Og det kommer jeg også til i dag, fordi det er sgu et flot vådområde, du har fået dig der, Martin, og tillykke med det, sagde Jakob Ellemann-Jensen i sin tale.
Han benyttede lejligheden til at rose Martin Hansen, der har fået anlagt minivådområdet, for at have gået forrest i sagen.
- Det er flot at se landmænd, der tager ansvar for, at vi kommer i mål med Landbrugspakken. Både i forhold til efterafgrøder, som der i den grad er blevet leveret på, men også med vores kollektive virkemidler.
- Fødevare- og landbrugspakken er jo dybest set grunden til, at vi står her i dag. Den har vi i Venstre kæmpet ganske hårdt for, og det har kostet blod, sved, og en forgænger posten, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen.

- Landbruget har leveret
Da ansøgningsrunden for etablering af minivådområder blev gjort op for nylig, havde 338 lodsejere ansøgt om lov til at etablere et minivådområde.
Det var en kraftig stigning i forhold til sidste år, og med den fornyede interesse for ordningen tror Jakob Ellemann-Jensen på, at landbruget kommet i mål med at leve op til de krav, der er fastsat i Landbrugspakken.
- Ja det tror jeg, som jeg også sagde det tidligere på året, da jeg både råbte og bandede, det var jo, at man fra landbrugets side kommer til at levere på det her. Og det viser de her tal. Der kommer man jo til. Og det har jeg haft tilliden til hele tiden, og det har jeg stadigvæk, siger Jakob Ellemann-Jensen til Effektivt Landbrug.
- Det gik lidt trægt tidligere på året. Det gjorde det både på grund af langsom sagsbehandling i mit ministerium, men nok også fordi nogle gerne ville se tiden an.

Ingen garanti mod obligatoriske krav
Tal fra Landbrugsstyrelsen viste i sidste måned, at landmænd har ansøgt om tilskud til etablering af 139.300 hektar efterafgrøder, mens det vejledende indsatsbehov var sat til 142.000 hektar.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Se, rør og lugt til landbruget – 62 landmænd søger gæster til Åbent Landbrug

Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den 15. september når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere, der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

Gråsten byder velkommen til Åbent Landbrug

Landbrugsskolen er endnu en gang med i arrangementet. LandboSyd deltager med en stand, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen planter træer.

Klap en ko i Bredebro

På søndag den 15. september inviterer en række gårde landet over indenfor i forbindelse med åbent landbrug. Blandt andet i Bredebro

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

Lexion-turne i gang

Under navnet »Join the revolution« har Claas inviteret til en række Lexion-arrangementer landet over og i dag blev første arrangement afholdt.

Hans Jørgen går i hegnet med fem blade på kniven

Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation har i snart 20 år klippet hegn. Han mangler ikke noget at lave
Side 1 af 49 (970 artikler)Prev1234567474849Next