bannerPos

Årets første kartofler: 625 kroner kiloet

I plasttunneler med kaloriferevarme og kunstig lys frembringer Karl Larsen sine meget tidlige kartofler. En bakke, som han her viser, koster her i dag 125 kroner i udvalgte sjællandske butikker. Foto: Erik Hansen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
20-02-2020 20:00
Karl Larsen fra Herrested på Østfyn er for femte år i træk først med nye danske kartofler.

Her til morgen stod 140 bakker à 200 gram klar til salg i udvalgte Kvickly, SuperBrugsen og Irma-butikker på Sjælland og i hovedstadsområdet. Til en pris på 125 kroner pr. bakke, eller 625 kroner kiloet.

I forhold til sidste år er det en uge tidligere. Her dukkede de første danske drivhuskartofler op i butikkerne den 2. marts.

- Det skyldes, at der jo stort set ikke har været frostvejr her i vinteren, fortæller den 74-årige østfynske gartner Karl Larsen, der nu for femte år i træk har kunnet levere årets første kartofler fra sine drivhuse i Herrested ved Ørbæk.

 

50.000 kartofler

I de fem plasttunnelhuse ved hans lille ejendom satte han 1. januar omkring 50.000 forspirede Solist-kartofler i hver deres spand med blandet spagnum og jord, og på rekordtid har de groet sig store i det lune vintervejr, dog tilført kaloriferevarme og kunstigt lys døgnet rundt. 

I nu 15 år har han sammen med hans brødre dyrket disse særligt tidlige kartofler, ved siden af krysantemumblomster på friland senere på året.

- Det er altid spændende, om det lykkes med at være tidlig klar med kartoflerne. De første dage giver det jo altid den bedste pris, smiler Karl Larsen, dog glæder sig over den store interesse fra både grossisterne, som han afsætter til, og fra medierne.

erik@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 28

0

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl

Formand: - Vi skal producere mere klimaneutralt

Klimaet var overskriften for formand Niels Jørgen Thomsen, da han aflagde beretning på generalforsamlingen i Østjydsk Familielandbrug, der blev holdt hos Velas i Søften

Sikker og præcis fjernelse af ukrudt med ny græsklinge

Den nye græsklinge RG-KM fra STIHL gør det nemt at fjerne ukrudt fra såvel grusgange og flisebelægninger som fortove og asfalt. Med græsklingens unikke design, hvor knivpladerne bevæger sig frem og tilbage ligesom på en hækkeklipper, er risikoen for stenkast minimal – hvilket betyder, at RG-KM også er et optimalt værktøj i bymiljøet.

Velas Byg ansætter ny arkitekt – opruster på lovliggørelser

Byggeafdelingen i Velas har ansat endnu en erfaren arkitekt, som skal hjælpe landmændene med alt fra boligtegninger til lovliggørelser.

Grænselukning lukker både ude og inde

Både Danmark og Tyskland har som bekendt valgt at lukke grænsen mellem de to lande på grund af corona-virussen – det giver udfordringer – også i landbruget

De unge skal etablere deres eget

Unge landmænd har brug for at skabe deres eget netværk i branchen, og de får nu hjælp fra den lokale landboforening, som har etableret en ungegruppe. Det har vist sig at være en succes.

Styrket SLF runder et skarpt hjørne

Der blev kigget både politisk fremad og historisk tilbage, da SLF markerede sit 20 års jubilæum ved dette års generalforsamling, der blev holdt på Agerskov Kro.

Klar til Agromek 2021

Mange virksomheder har allerede meldt sig klar til at udstille på næste års Agromek-messe i Herning.

Efterafgrøder knækker ikke kurven

Der var kritik af flere ministre og ikke mindst Aarhus Universitet fra formand Mogens Dall, da LandboSyd holdt generalforsamling i Gråsten. Ikke mindst efterafgrødekravet fik en hård medfart af landboformanden

Nye skærpede regler ved byggeansøgninger

Brug af certificerede brandrådgivere og statikere ved ansøgning om byggetilladelse kan medføre udfordringer, påpeger bygningsrådgiver.
Side 1 af 58 (1143 artikler)Prev1234567565758Next