bannerPos

Først for femte år i træk

Siden 1968 har Karl Larsen haft gartneri på ejendommen i Kragelund ved Herrested. I de seneste femte har han dyrket kartofler i de fem plasttunnel-drivhuse.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
26-02-2020 14:08
625 kroner kiloet blev drivhuskartoflerne fra Karl Larsen i Kragelund ved Herrested solgt for i udvalgte sjællandske Coop-butikker.

På årets første dage lagde 74-årige Karl Larsen og hans hjælpere på ejendommen i Kragelund ved Herrested en forspiret Solist-kartoffel i ikke mindre end 50.000 plastspande med halvt sphagnum og halvt jord, og satte dem i plastdrivhusene med kaloriferevarme og kunstigt lys.

Med de optimale betingelser også uden for drivhusene havde de første kartoffelplanter allerede den 20. februar vokset sig så store, at de første kartofler var klar til salg. Eller en uge før sidste år, hvor Karl Larsen også præsenterede at kunne levere årets første danske kartofler.

Faktisk er det femte år i træk, at hans første drivhuskartofler under stor mediebevågenhed er dukket op i udvalgte butikker.

625 kroner kiloet

I alt blev 140 bakker à 200 gram Kragelund-kartofler sat til salg den 21. februar i Kvickly, SuperBrugsen og Irma-butikker på Sjælland og i hovedstadsområdet. Til en pris på 125 kroner pr. bakke, eller 625 kroner kiloet.

I nu 15 år har han sammen med hans brødre dyrket disse særligt tidlige kartofler, ved siden af krysantemumblomster på friland senere på året.

- Det er altid spændende, om det lykkes med at være tidlig klar med kartoflerne. De første dage giver det jo altid den bedste pris, smiler Karl Larsen, dog glæder sig over den store interesse fra både grossisterne, som han afsætter til, og fra medierne.

Karl Larsen startede med porrer på ejendommen i 1968, hvor han først leverede til Gasa. De seneste år har han solgt sine produkter til grossister. Dog kan de tidlige kartofler købes i broderens gårdbutik i Møllegyden ved Ullerslev.

0

Specialist i alle typer hegn

Som en af de største og ældste udbydere af hegn og hegnsløsninger til både landbruget og en lang række andre brancher, er Poda Hegn specialist inden for sit felt til både store som mindre hegns-opgaver.

Helt ud til hegnet

PIT Hegn er klar med gode tilbud og forsendelse af varer i den ekstraordinære situation, her hvor dyrene skal på græs.

Slagtesvineproducenter risikerer bøder

Med den rekordhøje svinenotering producerer landets slagtesvineproducenter mange steder grise med en høj afgangsvægt. Men afgangsvægten er et problem og kan munde ud i store bøder, da de mange steder overskrider grænserne i de eksisterende miljøgodkendelser, fortæller tre Velas-rådgivere.

Det snerper til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Redskaber når frem til forårsarbejdet

Corona-krisen har lukket mange forretninger ned i Danmark – dog ikke Brørup Traktor- & Maskincenter, hvor lastbilerne ruller ind på pladsen med nye polske landbrugsredskaber til forårsarbejdet

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

12 millioner øko-æg

Det producerer hønsene pr. år i Vallø Øko ApS, hvor dyrevelfærd står højt på dagsordenen, og EU har ydet tilskud til forskellige former for miljøteknologi.

Dyrevelfærd står højt på dagsordenen

Valløs filosofi: En høne, der har det godt, spiser mindre foder og lægger mange æg.

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl
Side 1 af 58 (1152 artikler)Prev1234567565758Next