Landmand blev kendt radiostemme

Tenna Bang 17-03-2018 10:13:11
Peter Nielsen (tv) fra Vesthimmerland blev ved en tilfældighed en kendt stemme i radioen med titlen gennemsnitsdanskeren.
En tilfældighed gjorde, at Peter Nielsen fra Vesthimmerland blev radiokanalen P4’s »gennemsnitsdansker«.

At mælkeproducenten Peter Nielsen, med de 300 røde køer i Vesthimmerland, blev en kendt stemme på P4, var en ren tilfældighed.

Kasper Harboe og Julie Bertelsen fra radiokanalen P4 arbejdede med tilfældigheder, og skæbnen ville, at de manglede en gennemsnitsdansker, som de kunne ringe til for at høre, hvordan gennemsnittet af den danske befolkning ville gøre eller mente om et givent spørgsmål.

- Hvis man skal finde ud af, hvor mange penge en gennemsnitsdansker bruger på julegaver, får man et analyseinstitut til at ringe ud til måske 100.000 danskere og stille dem det samme spørgsmål. Bagefter finder man gennemsnittet af deres svar og så får man overskriften »Gennemsnitsdanskeren bruger flere penge på julegaver«, fortæller Kasper Harboe.

Det mente de to værter kunne gøres smartere. Så ved lidt research fandt de ud af, at en gennemsnitlig dansker hedder Peter Nielsen, er mellem 40 og 45 år og har to børn.

Herefter gik de i gang med at lede efter en mand, som passede på alle kriterierne.

Gennemsnitsdanskeren på festival

Eftersøgningen stoppede næsten, inden den var kommet i gang, for en dame ringede ind til radioen og fortalte at hendes nabo hed Peter Nielsen, var 43 år gammel og havde to børn.

- Så kunne vi ringe til Peter og for eksempel spørge; hvor køber du dine julegaver? Peter svarede »på nettet« og så havde vi en overskrift der lød; Gennemsnitsdanskeren køber sine julegaver på nettet, fortalte Kasper Harboe.

I første omgang blev Peter Nielsen, som nu var kendt som »gennemsnitsdanskeren«, ringet op og spurgt om forskellige ting, samtidig fortalte han altid hvad han lavede, om end det var at malke, gå på staldgangen eller køre i marken.

- Så ringede de og spurgte om gennemsnitsdanskeren havde været på festival, men sådan noget havde jeg aldrig prøvet, men det kom jeg, endda med ølbong og det hele – det var godt nok, sagde Peter Nielsen, som sammen med Kasper Harboe og Julie Bertelsen blev inviteret med på festival i Skanderborg.

Gennemsnitsdanskeren laver et mandemagasin

I januar og februar var Peter Nielsen fast i radioen fem fredage i træk i programmet Kasper og gennemsnitsdanskeren - et mandemagasin.

Programmerne handlede blandt andet om gennemsnitsdanskerens gadgets – gadgets, som måske var lidt anderledes end dem, som bliver præsenteret i diverse tv-programmer.

- Det var blandt andet en barbermaskine og en kuglepen, sagde Peter Nielsen til et grinende publikum til Kvægkongres i Herning.

- Jeg har lavet radio i mange år, men det har aldrig handlet om kuglepenne, fortalte Kasper.

Gennemsnitsdanskeren blander drinks

De fem programmer sluttede altid med at Peter Nielsen skulle blande en drink.

- Jeg har lavet en brandbil, en abekat og en flyversjus og så kan jeg ikke lige huske de andre, sagde Peter Nielsen.

En fremtid som fast mand i radioen bliver det alligevel ikke til for den himmerlandske mælkeproducent. Det lader han Kasper Harboe om, for der er alt for mange knapper i radiostudiet.

- Nej gi´ mig en PG25 og en 400-hestes John Deere, så skal jeg vise ham, sagde Peter Nielsen.

Gennemsnitsdanskeren på andenpladsen

De fem programmer »Kasper og gennemsnitsdanskeren« nåede en andenplads i listen af programmer med flest lyttere på P4.

- Det er det største, man kan opnå efter at »Mads og monopolet« er flyttet fra P3 til P4. De har omkring to millioner lyttere. Vi havde 804.000, fortalte Kasper Harboe.

Gennemsnitsdanskeren brander dansk landbrug

Salen i Herning var enige om, at det Peter Nielsen har gjort i radioen, ikke kun har været sjov og ballade.

- Jeg har venner og familie, som ikke har noget med landbrug at gøre, de ringer og siger, at nu har de hørt Gennemsnitsdanskeren og er meget positive over så pænt han taler om dansk landbrug, sagde en af tilhørerne.

For hende var, hvad der startede som et sjovt radiopåfund blevet til en branding af dansk landbrug.

RDM fylder rundt og er klar til fremtidens udfordringer

23-09-2018 07:00:06

I år runder RDM 140 år – og det blev markeret i forbindelse med årsmødet forleden, der blev holdt i Billund, hvor der også blev sat fokus på avl, økonomi og fremtidig sikring af racen


6.000 gæster besøgte årets Mælkefestival

22-09-2018 07:00:03

Knapt 6.000 gæster lagde vejen forbi Helle Hallen til årets Mælkefestival


New Holland slap alle hestekræfterne løs

21-09-2018 07:00:02

Hele New Hollands traktorprogram, samt egne og andre mærker i markredskaber og maskiner i aktion, da New Holland sammen med tre maskinforretninger holdt markdemonstration ved Toftlund


Gamle racer i ringen

20-09-2018 09:39:05

Karensminde samlede igen i år 3500 gæster til det historiske dyrskue og veteranstævne


Tørkehjælp: Vestjyllands Andel fordeler hele overskuddet

20-09-2018 09:30:40

I første omgang havde Vestjyllands Andel valgt at fordele overskuddet fra sit planteværnsprogram, Agroline, blandt andelshaverne. Nu fordeler koncernen hele sit overskud på 55 millioner kroner.


Samsø-duo er Årets Økologer

20-09-2018 08:53:34

Hester Callaghan og Bjarke Jensen fra Samsø har vundet konkurrencen om at blive Årets Økolog 2018. Otte økologer var nomineret til titlen, og mere end 30.000 danskere har deltaget i afstemningen.


Mejeri arbejder på udvidelse

20-09-2018 07:00:54

Barrit Mejeri sælger mere end 90 procent af produktionen i udlandet, og der arbejdes nu på at lave en linje mere


Vestjysk foderproducent skifter navn

18-09-2018 13:28:21

Agro Korn, der i 2016 blev en del af den britiske koncern AB Agri, skifter navn til Agilia.


Gør malkestalden tiptop

18-09-2018 07:00:29

Vejen til god yversundhed er blandt andet en tiptop malkestald. Men mange steder er den trist, slidt og mørk. Det kan ordnes med god organisering og fokus, mener praktiserende kvægdyrlæge.


Landmand sejrede i Højesteret

18-09-2018 07:00:20

Martin Lund Madsen og Ny Endrupholm A/S fik medhold i, at vej ind over markerne er ulovligt anlagt


Landdistriktsprisen 2018 går til beboerne på Aarø

17-09-2018 12:49:15

et blev beboerne på Aarø, der i dag fik overrakt Landdistriktsprisen 2018 af erhvervsminister Rasmus Jarlov på årets landdistriktskonference i Faaborg.


Landbrugselever skal lære Grindsted-børn om fødevarer

17-09-2018 10:26:48

Lokale skoleelever skal lære at hive i patterne, og se hvad der er inde i et får. Det får de mulighed for til årets Farmerdag på Grindsted Landbrugsskole.


Ny importør af Major-klippere

17-09-2018 07:00:28

Pr. 1. september har Brørup Traktor- & Maskincenter overtaget importen af Major’s store program af græsklippere til såvel landbruget som resten af den grønne sektor.


180 til bedriftsbesøg på kvæggård

16-09-2018 07:00:05

Systematik er et nøgleord i det daglige arbejde med køerne, og samtidig skal hverdagen fungere for familien Walz Jensen. Det var nogle af budskaberne, da LandboSyd i denne uge gennemførte bedriftsbesøg på Rens Mark ved Bylderup Bov.


Spildtid på veje koster landbruget millioner

15-09-2018 07:00:01

Det koster fødevareklyngen op mod en kvart milliard kroner årligt, at fremkommeligheden på de danske veje ikke er god nok, lyder en af konklusionerne i et nyt transportpolitisk udspil fra Landbrug & Fødevarer, der forleden blev præsenteret for transportminister Ole Birk Olesen hos Arla´s afdeling i Taulov nær Fredericia


Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

16-05-2018 13:05:57

Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

11-01-2018 12:06:06

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

08-01-2018 17:37:13

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

05-01-2018 16:20:32

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Side 1 af 21 (417 artikler)Prev1234567192021Next

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer