bannerPos

180 til bedriftsbesøg på kvæggård

Fuldt hus, da LandboSyd havde arrangeret bedriftsbesøg hos Lars og Tanja Walz Jensen ved Rens Mark nær Bylderup Bov.

John Ankersen

Journalist
16-09-2018 07:00
Systematik er et nøgleord i det daglige arbejde med køerne, og samtidig skal hverdagen fungere for familien Walz Jensen. Det var nogle af budskaberne, da LandboSyd i denne uge gennemførte bedriftsbesøg på Rens Mark ved Bylderup Bov.
180 besøgende fik en inspirerende oplevelse ved Rens Mark, da Lars og Tanja Walz Jensen åbnede stalddørene for et bedriftsbesøg arrangeret sammen med LandboSyd.
Lars Walz Jensen fortalte om familiens arbejde med at løfte resultaterne for en traditionel mælkeproduktion med 177 årskøer. Desuden bød aftenen på emner som likviditet og logistik ved cheføkonom Heinrich Frank Lüllau, LandboSyd. Han tog udgangspunkt i, at investeringer på ejendommen overvejes nøje, og at påpasselighed er en del af økonomistyringen.
 

Ny kvægrådgiver

Også LandboSyds kvægchef Thorkild Moos var med og præsenterede LandboSyds nye kvægrådgiver, Peter Leth Henriksen, som kender ejendommen på Rens Mark godt. Sammen med Lars Walz Jensen belyste de nogle af de tiltag, som har løftet og skal løfte ydelsen. Det gælder bl.a. tre gange malkning, som praktiseres i dag, samt sæsonkælvning, som bliver en del af strategien på bedriften.
Vil være de bedste!
Lars Walz Jensen fortalte om det at ville være den bedste og om at være konkurrencemenneske med mere mælk som målet.
I dag er ydelsen i gennemsnit cirka 12.200 kg mælk med en fremgang på ca. 1000 kg mælk pr. år de seneste tre år.
Ambitionen om at nå op på 14.000-15.000 kg mælk inden for 4-5 år blev omtalt, og både Lars Walz Jensen og kvægrådgiver Peter Leth Henriksen mente, at de vil op i toppen af, hvad en ko kan præstere.
 

Begejstring for køerne

Systematik er et nøgleord i det daglige arbejde med køerne – det har Lars Walz Jensen taget med sig fra sin tid som svineproducent. På et spørgsmål om, hvorvidt det er bedre at arbejde med køer end med grisene, blev der svaret klart ja.
Lars Walz Jensen begejstring for arbejdet med køerne og livet på bedriften skinnede tydeligt igennem, og de mange besøgende oplevede landmandskabet som livsstil.


Familie og en samlet indsats

Under bedriftsbesøget fortalte Lars Walz Jensen også om vigtigheden af at være et makkerpar og stå sammen, som han og hustruen Tanja altid har gjort.
Ejendommen er et familieprojekt, hvor også aflevering af børn i skolen i Løgumkloster indgår i planlægningen af bedriftens faste rutiner. Hverdagen skal fungere, og det gør den for familien med seks børn på gården ved Rens Mark.  
 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next