bannerPos

Anerkendelse for de bedste sunde køer

Den ene vinder blev søskendeparret Thomas Hansen og Anne Kathrine Hansen, Rødding, der fik overrakt vindergave af Jac Broeders, LandboSyd, (tv). Til højre Troels Bertelsen fra Tinglev Dyrehospital.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
09-06-2019 06:43
LandboSyd og Tinglev Dyrehospital havde sammen lanceret et nyt tiltag på årets sønderjyske fællesdyrskue – kåring af de bedste sunde køer.
Mange mælkeproducenter har yndlingskøer – enten køer, der bare fra naturens side passer godt ind i besætningen, eller dyr, som de har lagt en stor arbejdsindsats i – både med hensyn til udvælgelse og avlsarbejde.
I forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue forleden, havde LandboSyd sammen med Tinglev Dyrehospital arrangeret en kåring af de bedste og sundeste køer – en konkurrence, hvor dyreudstillere selv havde meldt sig.
Det var parametre som høje gennemsnitsydelser, antal fødte kalve, lave celletal og lav dødelighed, der var blandt bedømmelseskriterierne.
Og det gav to vindere, der blev kåret og hædret i forbindelse med dyrskuet.
 

Teknologi har løftet planteavlen på Stenalt Gods

På Stenalt Gods har EU-tilskud været med til at fremme den økologiske planteavl med nye teknologier og opbevaringsmuligheder til tørring.

ATV’ere vinder frem som effektive landbrugsredskaber

De små køretøjer kan ofte med fordel bruges i driften i stedet for traktoren.

Stor interesse for maskin-road tour i Ribe

Stor tilslutning til ”Claas Jaguar Road Tour” hos maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.

Staten støtter grønt protein med 14 millioner

DLG og en række andre landbrugsselskaber har fået tilsagn om 14 millioner kroner fra GUDP-midlerne til at bygge et nyt anlæg til udvinding af græsprotein.

Flere støttesager i klemme

Et par bøvlede støttesager har på det seneste sat en stopper for lysten til at søge yderligere EU-tilskud, siger Anders Laustsen.

Støtte har fulgt væksten på kvægbedrift

Anders Laustsen har i takt med udvidelser af sin økologiske bedrift gjort brug af tilskudsordninger fra EU, men han mener, at EU-støtten til landbruget helt bør fjernes.
Side 1 af 53 (1059 artikler)Prev1234567515253Next