bannerPos

Anerkendelse for de bedste sunde køer

Den ene vinder blev søskendeparret Thomas Hansen og Anne Kathrine Hansen, Rødding, der fik overrakt vindergave af Jac Broeders, LandboSyd, (tv). Til højre Troels Bertelsen fra Tinglev Dyrehospital.

John Ankersen

Journalist
09-06-2019 06:43
LandboSyd og Tinglev Dyrehospital havde sammen lanceret et nyt tiltag på årets sønderjyske fællesdyrskue – kåring af de bedste sunde køer.
Mange mælkeproducenter har yndlingskøer – enten køer, der bare fra naturens side passer godt ind i besætningen, eller dyr, som de har lagt en stor arbejdsindsats i – både med hensyn til udvælgelse og avlsarbejde.
I forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue forleden, havde LandboSyd sammen med Tinglev Dyrehospital arrangeret en kåring af de bedste og sundeste køer – en konkurrence, hvor dyreudstillere selv havde meldt sig.
Det var parametre som høje gennemsnitsydelser, antal fødte kalve, lave celletal og lav dødelighed, der var blandt bedømmelseskriterierne.
Og det gav to vindere, der blev kåret og hædret i forbindelse med dyrskuet.
 

Med pilen på festival

For anden gang dannede Hygum Hjemstavnsgård rammen om den årlige pilefestival. AF Leif Christensen /LLN Press

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Gårdejer: Naturen betaler prisen for statens bureaukrati

Trods stor interesse og velvilje fra landbruget går det trægt med at få projekter under landbrugspakken gjort færdige. Og det blandt andet statsligt bureaukrati, mener en sønderjysk gårdejer.

Nu bliver de blå Mandam-redskaber orange

Fra efteråret bliver alle Mandam-redskaber orange og koksgrå. Hvorfor? Vist nok noget med, at en konkurrent synes, at Mandam er kommet lidt for tæt på med både teknik og farve, fortæller Svend Aage Jensen fra den danske importør Brørup Traktor- & Maskincenter.

Man bør så efterafgrøder uanset krav

Uanset om der er et politisk krav om at så efterafgrøder, bør landmænd etablere dem, for det giver mærkbart ekstraudbytte.

Landmand jagter mere viden

Forleden fik tusindvis af ansøgere enten ja eller nej til en videregående uddannelse. Mikkel Landmark er en af de 156, der er blevet optaget på jordbrugsteknologuddannelsen i Aarhus.

Erhvervsbiavler Nicki Toftum slår alarm: Mangel på bestøvere

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder, får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning: Der kommer til at mangle bestøvere.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Major slår vingerne ud på Have og Landskab

Brørup Traktor- & Maskincenter tager de grønne græsklippere fra Major med til Have og Landskab i Slagelse, der afholdes den 28. til 30. august. Major leverer klippere til enhver form for græs, og siden folkene fra Brørup overtog importen i 2018, har salget udviklet sig godt og er fordelt på mange forskellige modeller.

Sæt ind mod sneglene i god tid

Det er altafgørende at iværksætte bekæmpelse mod snegle tidligt, hvis indsatsen skal batte. Sats også på jordbearbejdning, hvor det er muligt, råder Seges.
Side 1 af 47 (933 artikler)Prev1234567454647Next