bannerPos

Anerkendelse for de bedste sunde køer

Den ene vinder blev søskendeparret Thomas Hansen og Anne Kathrine Hansen, Rødding, der fik overrakt vindergave af Jac Broeders, LandboSyd, (tv). Til højre Troels Bertelsen fra Tinglev Dyrehospital.

John Ankersen

Journalist
09-06-2019 06:43
LandboSyd og Tinglev Dyrehospital havde sammen lanceret et nyt tiltag på årets sønderjyske fællesdyrskue – kåring af de bedste sunde køer.
Mange mælkeproducenter har yndlingskøer – enten køer, der bare fra naturens side passer godt ind i besætningen, eller dyr, som de har lagt en stor arbejdsindsats i – både med hensyn til udvælgelse og avlsarbejde.
I forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue forleden, havde LandboSyd sammen med Tinglev Dyrehospital arrangeret en kåring af de bedste og sundeste køer – en konkurrence, hvor dyreudstillere selv havde meldt sig.
Det var parametre som høje gennemsnitsydelser, antal fødte kalve, lave celletal og lav dødelighed, der var blandt bedømmelseskriterierne.
Og det gav to vindere, der blev kåret og hædret i forbindelse med dyrskuet.
 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next