bannerPos

ECA-vand giver miljøvenlig og effektiv desinfektion

ECA-vand benyttes til en række formål inden for desinfektion og sundhed i kvægbruget – blandt andet en opløsning til drikkevand. Arkivfoto

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
17-09-2019 12:27
Virksomheden GoBright har specialiseret sig inden for ECA-Vand til blandt andet desinfektion af kvægstalde. Blandt kunderne er virksomheden Vestergaard Nustrup, Vojens, hvor man har gode erfaringer med vandet, der er fremstilles ved hjælp af elektrolyse og oprindeligt er udviklet i Rusland.

Vand og salt igennem en elektrolyse – og så har man elektrokemisk-aktiveret vand – kaldet ECA-vand. En metode, der oprindeligt er udviklet i Rusland, og hvor vandet bruges som desinfektionsmiddel inden for en række områder både i relation til mennesker og dyr.
Èn der har taget metoden til sig og videreudviklet på den, er direktør i virksomheden GoBright, Asger Juul-Lassen, der blandt andet tilbyder ECA-vand til kvægbruget, hvor det især er indenfor desinfektion og i drikkevand, at ECA-vandet bruges i forskellige opløsninger – alt efter formål. Og han ser flere fordele ved ECA-vandet:
-  ECA-vandet består kun af vand og salt og ingen farlige kemikalier. Det gør at det kan bruges alle steder, da det er 100 procent naturligt, forklarer Asger Juul-Lassen, der tilføjer at man i Rusland blandt andet bruger det på hospitaler til desinfektion, sårbehandling og inflammatoriske lidelser.

Sparer vand
Herhjemme er det i fødevareindustrien og i landbruget, at ECA-vandet har fundet vej – ikke mindst i kvægstalde.
-  Fordelen er at dyrene ikke skal ud af stalden, mens man desinficerer med tåge-generator. Luften bliver tillige renset og dyrene elsker at få en ”dusch”. Samtidig sparer man en masse vand, forklarer Asger Juul-Lassen.
Også i kvægets drikkevand, har ECA-vandet vist sig at være fordelagtigt.
-  Vi kan se, at køerne vælger ECA-vandet – koen kan lugte det, forklarer Asger Juul-Lassen.
Han erkender samtidig, at det har været noget af et arbejde at udbrede kendskabet og udbredelsen af ECA-vand i Danmark.
-  Det er jo en enkel metode, som kan lyde ”for godt til at være sandt”, fortæller Asger Juul-Lassen, der dog efter flere års erfaring i Danmark, same tn række andre lande i EU samt i Norge, har positive erfaringer med ECA-vandet, at trække på.
Og flere virksomheder i Danmark har også taget ECA-vand på programmet som desinfektionsmiddel, og har investeret i materiel til at kunne håndtere, forhandle og bruge det. Blandt andet virksomheden Vestergaard Nustrup. Se mere på www.gobright.dk.

Holstein rykker

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

McCormick og Pöttinger sluppet løs ved markdemo

Egtved Maskinforretning var vært, da der forleden var inviteret til demodag ved Vejle. Her blev programmet af maskinforretningens McCormick-traktorer og Pöttinger markmaskiner og redskaber vist i aktion.

Plovmændene kom i jorden

På Hygum Hjemstavnsgård var der lejlighed til at opleve, hvordan der blev pløjet på bedstefars tid

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Ny slagtesvinestald tredobler kapaciteten

Stor interesse for at se nyopført slagtesvinestald, da Johannes Kaasgaard inviterede indenfor ved åben stald på sin bedrift ”Skovlygaard” ved Skjern i Vestjylland – en stald, der giver kapacitet til tredobling af slagtesvineproduktionen.

Forening vil ruste landmænd til grundvandskamp

Agerskov i Sønderjylland er det andet stop, når Foreningen for Bæredygtig Grundvandbeskyttelse på en række møder vil lære landmænd de juridiske spilleregler, hvis deres jord bliver en del af en indsatsplan for grundvandsbeskyttelse.

Landmænd udnytter ikke støttetilsagn

Flere tilsagn om EU-støtte til miljøteknologi er gennem tiden ikke blevet udnyttet til at styrke dansk landbrug. Fødevareministeren og styrelsen lover, at nye løsningsmodeller er på vej.

L&F: Støtteordninger udfordres af bureaukrati

L&F og Seges mener, at reglerne for sagsbehandlingen af støtteordninger har været bøvlet. Landbrugsstyrelsen evaluerer løbende ordningerne, men holder fast i at have fokus på hurtig sagsbehandling.
Side 1 af 50 (993 artikler)Prev1234567484950Next