bannerPos

ECA-vand giver miljøvenlig og effektiv desinfektion

ECA-vand benyttes til en række formål inden for desinfektion og sundhed i kvægbruget – blandt andet en opløsning til drikkevand. Arkivfoto

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
17-09-2019 12:27
Virksomheden GoBright har specialiseret sig inden for ECA-Vand til blandt andet desinfektion af kvægstalde. Blandt kunderne er virksomheden Vestergaard Nustrup, Vojens, hvor man har gode erfaringer med vandet, der er fremstilles ved hjælp af elektrolyse og oprindeligt er udviklet i Rusland.

Vand og salt igennem en elektrolyse – og så har man elektrokemisk-aktiveret vand – kaldet ECA-vand. En metode, der oprindeligt er udviklet i Rusland, og hvor vandet bruges som desinfektionsmiddel inden for en række områder både i relation til mennesker og dyr.
Èn der har taget metoden til sig og videreudviklet på den, er direktør i virksomheden GoBright, Asger Juul-Lassen, der blandt andet tilbyder ECA-vand til kvægbruget, hvor det især er indenfor desinfektion og i drikkevand, at ECA-vandet bruges i forskellige opløsninger – alt efter formål. Og han ser flere fordele ved ECA-vandet:
-  ECA-vandet består kun af vand og salt og ingen farlige kemikalier. Det gør at det kan bruges alle steder, da det er 100 procent naturligt, forklarer Asger Juul-Lassen, der tilføjer at man i Rusland blandt andet bruger det på hospitaler til desinfektion, sårbehandling og inflammatoriske lidelser.

Sparer vand
Herhjemme er det i fødevareindustrien og i landbruget, at ECA-vandet har fundet vej – ikke mindst i kvægstalde.
-  Fordelen er at dyrene ikke skal ud af stalden, mens man desinficerer med tåge-generator. Luften bliver tillige renset og dyrene elsker at få en ”dusch”. Samtidig sparer man en masse vand, forklarer Asger Juul-Lassen.
Også i kvægets drikkevand, har ECA-vandet vist sig at være fordelagtigt.
-  Vi kan se, at køerne vælger ECA-vandet – koen kan lugte det, forklarer Asger Juul-Lassen.
Han erkender samtidig, at det har været noget af et arbejde at udbrede kendskabet og udbredelsen af ECA-vand i Danmark.
-  Det er jo en enkel metode, som kan lyde ”for godt til at være sandt”, fortæller Asger Juul-Lassen, der dog efter flere års erfaring i Danmark, same tn række andre lande i EU samt i Norge, har positive erfaringer med ECA-vandet, at trække på.
Og flere virksomheder i Danmark har også taget ECA-vand på programmet som desinfektionsmiddel, og har investeret i materiel til at kunne håndtere, forhandle og bruge det. Blandt andet virksomheden Vestergaard Nustrup. Se mere på www.gobright.dk.

0

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.

Kompost af pileflis nedbringer udledningen af næringsstoffer fra marken

Et EU-støttet forsøgsprojekt vil i år vise i hvilket omfang, kompost af pileflis kan nedbringe økologernes behov for at køre staldgødning ud.

Flis er for godt til at brænde af

Ny Vraa Bioenergi er stoppet med at afsætte pileflis til forbrænding i varmeværker. Brødrene Henrik og Anders Bach jagter en større værdiskabelse i deres produktion.

Vedligeholdelse af vandløb skal tilpasses virkeligheden

Nedbørsmængderne øges år for år, vinterhalvåret druknede i nedbør, og i Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) frygter man, at problemet med oversvømmede kældre og marker blot vil vende tilbage gang på gang, medmindre vedligeholdelse af vandløbene tilpasses virkeligheden.

Ung iværksætter er ny salgschef hos Semler Agro

Used Equipment Center, der er Semler Agros center for brugte landbrugsmaskiner, fik ved årsskiftet ny salgschef. Valget faldt på den 35-årige Rasmus Thing, der var en del udviklingsteamet bag Used Equipment Center.
Side 1 af 60 (1194 artikler)Prev1234567585960Next